Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cxGrid>FindPanel Arama Yapılacak Kolonları Belirleme
Merhaba arkadaşlar,

Takıldığım bir konu mevcut, araştırma yaptım ama bir sonuca ulaşamadım.
Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum lütfen.

Bilgiğiniz gibi cxGrid > FindPanel ekranda bulunan aramalar bütün kolonlar içerisinde %% joker karakterler ile arama yapıyor.
Örneğin, elma yazdığınız da bütün kolonlar içerisinde > amasya elması, elma deneme vb. şekilde bütün kolonlarda arama yapıyor.
Ben bunu istemiyorum.

1. Arama yapılan ELMA kelimesi başında geçenleri bulması gerekli. ELMA%
    veya AMASYA >  AMASYA% ELMA
2. Bütün kolonlarda değil benim belirleyeceğim bir kaç kolon içerisinde ara yapması gerekli.

Bütün kolonlarda arama yaptığı için gerekli gereksiz bütün veriler geliyor.

En azından FindPanel girilen değer ne ise sonrasında % ekleyip aramaya devam etse yine yeterli olacaktır.

Şimdiden teşekkür ederim.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
(31-01-2020, Saat: 10:01)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar,

Bilgiğiniz gibi cxGrid > FindPanel ekranda bulunan aramalar bütün kolonlar içerisinde %% joker karakterler ile arama yapıyor.
Örneğin, elma yazdığınız da bütün kolonlar içerisinde > amasya elması, elma deneme vb. şekilde bütün kolonlarda arama yapıyor.
Ben bunu istemiyorum.

2. Bütün kolonlarda değil benim belirleyeceğim bir kaç kolon içerisinde ara yapması gerekli.

En azından FindPanel girilen değer ne ise sonrasında % ekleyip aramaya devam etse yine yeterli olacaktır.

Kolay gelsin.

daha önce benzer bir işlem yapmıştım ama tam kodları bulamadın bulabilirsem paylaşırım. ama aşağıdaki procedure üzerinden yapmıştım diye hatırlıyorum.
[Delphi]
type  
 TcxGridFindPanelAccess = class(TcxGridFindPanel);  

var  
 AFindPanel: TcxGridFindPanel;  
begin  
 AFindPanel := TcxGridFindPanel.Create(<AcxGridDBTableView>.Controller);  
 TcxGridFindPanelAccess(AFindPanel).ApplyFindFilter(<your text>);  
end;

link te farklı dillerde senin istediğin yapılmış bunlardan faydalanmıştım.
https://github.com/DevExpress-Examples/h...ithm-e2801
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
(31-01-2020, Saat: 11:42)cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(31-01-2020, Saat: 10:01)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar,

Ben bunu istemiyorum.

Kolay gelsin.

daha önce benzer bir işlem yapmıştım ama tam kodları bulamadın bulabilirsem paylaşırım. ama aşağıdaki procedure üzerinden yapmıştım diye hatırlıyorum.
[Delphi]
type  

var  
begin  
end;

Merhaba,

Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Kullanıcı FindPanel bilgiyi girip filterele tuşuna basınca ELMA ile başlayanları bulması gerekli.

Ben aram yapınca içinde ELMA geçen bütün kayıtları getiriyor. ELMA ile başlayan şekilde yapmam gerekli.

Teşekkürler.
(31-01-2020, Saat: 11:42)Ne cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Ben bunu istemiyorum.

Kolay gelsin.

[Delphi]
type  

var  
begin  
end;

Merhaba

Teşekkürler tam olarak çözemedim.
İncelemeye devam ediyorum.

Proje bitti derken böyle bir durum kötü oldu.

Kolay gelsin
Arama Alanında parametre kullanma, Sadece arama sonuna % ekle yanlış anlamadıysam sorunu başka bir şey yapmana gerek yok.
Örnek resim:
7BO635.png
Örnek Resim 2 :
4pdavL.png
(01-02-2020, Saat: 16:39)Ahmet İPEKÇİ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arama Alanında parametre kullanma, Sadece arama sonuna % ekle yanlış anlamadıysam sorunu başka bir şey yapmana gerek yok.
Örnek resim:
7BO635.png
Örnek Resim 2 :
4pdavL.png

Teşekkürler paylaşımınız için.

Siz RowFilter kullanmışsınız. Beni aradığım FindPanel kullanarak arama yapmak.
(03-02-2020, Saat: 08:00)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-02-2020, Saat: 16:39)Ahmet İPEKÇİ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arama Alanında parametre kullanma, Sadece arama sonuna % ekle yanlış anlamadıysam sorunu başka bir şey yapmana gerek yok.
Örnek resim:
7BO635.png
Örnek Resim 2 :
4pdavL.png

Teşekkürler paylaşımınız için.

Siz RowFilter kullanmışsınız. Beni aradığım FindPanel kullanarak arama yapmak.

Arkadaşlar Delphi 7 kullandığım projede cxgrid kullanıyorum. Findpaneli aktif edeceğim kısmı bulamadım. Filter özelliğini true yaptığımda sütunlarda bağlık altında edit alanlar çıkıyor. Find panel yazan bir özellik, ayar bulamadım. Cxgrid hangi sürümde destekliyor bunu? Bir de filter özelliğinde başlık altındaki açılan editin change özelliğine arama olsa. Yazıp enter yapmak gerekiyor. Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim
(21-03-2020, Saat: 16:06)baloglurecep Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Delphi 7 kullandığım projede cxgrid kullanıyorum. Findpaneli aktif edeceğim kısmı bulamadım. Filter özelliğini true yaptığımda sütunlarda bağlık altında edit alanlar çıkıyor. Find panel yazan bir özellik, ayar bulamadım. Cxgrid hangi sürümde destekliyor bunu? Bir de filter özelliğinde başlık altındaki açılan editin change özelliğine arama olsa. Yazıp enter yapmak gerekiyor. Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim

Merhaba,
TcxGridDBTableView'i seçtikten sonra Object Inspector penceresinden FindPanel kısmını genişletin.
Buradan da DisplayMode özelliğini fpdmAlways olarak seçin.

TcxGridDBTableView'ın DataController > Filter > FilterOnChange event'ı ile filter change olayına müdahale edebilirsiniz.

DelphiCan'dır!
Yanıtınız için teşekkür ederim. Yalnız benim cxgrid de find panel özelliği yok. Sürümden dolayı olabilir mi? Hangi sürümü yüklemek gerek? Filter row satırından sonra find panel kısmı bende çıkmıyor. 

[attachment=1026]
Merhabalar

Yeni konu açmak yerine bu konu üzerindne ek bir bilgi sormak istedim.

FindPanel kullanırken türkçe karakterlerde arama yapmıyor bunu nasıl aşabiliriz.

Örneğin "METİN" kayıtlar içersinde mevcut fakat arama kısmına ben "metin" yazınca bulamıyor.

NOT : 
"i" büyük harfte "I" olarak algılıyor bunu biliyorum. fakat 
SQL tarafındaki gibi "collate SQL_Latin1_General_CP1_CI_AI" benzeri bir parametre varmıdır bunu öğrenmek istemiştim
Teşekkürler
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  CxGrid Türkçe karakter sorunu mur93 1 350 12-11-2025, Saat: 09:22
Son Yorum: cinarbil
  cxgrid sorgulama ercanskose 3 870 09-11-2024, Saat: 10:09
Son Yorum: ercanskose
  sql like ile birden fazla kelime arama erdogan 17 16.447 02-05-2024, Saat: 11:12
Son Yorum: RAD Coder
  cxgrid başlık filterrow da yön tuşları ile gezme sadoal351 1 1.391 23-04-2024, Saat: 19:20
Son Yorum: mcuyan
  Cxgrid Konumunu Dinamik olarak Değiştirmek endmuh 4 1.900 09-12-2023, Saat: 17:49
Son Yorum: endmuh

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi