30-04-2020, Saat: 10:55
Konu ile ilgili ciddi ilerlemeler olmuş gördüğüm kadarıyla herkese tek tek teşekkür etme şansım olmayacak belki ama emeği geçen herkesin emeğine sağlık çok teşekkürler
|
Delphide Remote Dektop Uygulaması
|
|
30-04-2020, Saat: 10:55
Konu ile ilgili ciddi ilerlemeler olmuş gördüğüm kadarıyla herkese tek tek teşekkür etme şansım olmayacak belki ama emeği geçen herkesin emeğine sağlık çok teşekkürler
05-05-2020, Saat: 00:44
(13-02-2020, Saat: 10:02)cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(12-02-2020, Saat: 22:11)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu ekranı fare ve klavye ile kontrol edebiliyor musunuz yoksa kontrol ettiğiniz PC başındaki arkadaşa "burada sen bas" diye ricada mı bulunuyorsunuz? Merhaba, Smart Security ekranına takıldığımdan özelleştirdik kısmı dikkatimden kaçmış. Orijinal kodda uzak makina ile kontrol eden makina arasında mouse koordinat pozisyonu sorunu vardı. sizin özelleştirmenizi de denedim bende aynı. Kimse de bahsetmemiş Demek benim sistemlerle ilgili.
05-05-2020, Saat: 09:12
(05-05-2020, Saat: 00:44)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(13-02-2020, Saat: 10:02)cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben kendi ağında kullanıyorum server 2012, pc ler windows 10 klavye,mouse kontrol ediyorum. Merhaba, Mouse senkronizasyon sorununu ben şöyle çözdüm. Kendi mouse hareketimiz var birde clientden gelen mouse hareketi var. Clientdan gelen mouse hareketini kapattım rahatsız edici sorun çözüldü. Zaten kodu yazan arkadaşlar mouse pozizyonunu özellikle yakalayıp screen imaja basmışlar. O satırı commentledim Artık tek mouse hareketi var. StreamManager uniti içerisinde GetScreenToMemoryStream prosedüründe Cursorx := DrawPos.x - round(pIconInfo.xHotspot); Cursory := DrawPos.y - round(pIconInfo.yHotspot); Mybmp.Canvas.Draw(Cursorx, Cursory, MyCursor); bu alanları commentledim. Ben böyle bi çözüm ürettim.
Kalan ömrünün en genç build’indesin.
Counter artar, deadline sabit. Age++ çalışıyor, rollback yok. Her yer exception
05-05-2020, Saat: 10:15
(05-05-2020, Saat: 09:12)bydelphi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(05-05-2020, Saat: 00:44)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Bilgilendirme ve çözüm için teşekkür ederim. Benzeri çözümleri olan arkadaşlar buradan paylaşsa daha iyi olur kanaatindeyim.
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Uygun zamanda IdTcpServer IdTcpClient haline dönüştürüp Android versiyonununda yapmak mümkün olabilir.
Konu ile ilgilenenler, hole pounching işlemini duymuştur. Sunucuyu bağlantı sonrası aradan çıkartarak clientları birbiri ile başbaşa bırakmak. Bunu yaparken de modem port açma vb ihtiyacı kalmaması. Bunun üzerine araştırma yapmış ama başarılı olamamıştım. Zaman içinde yenilenmiş bilgi birikimi ile üzerinde yeniden durulabilir geliyor.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN ![]()
07-05-2020, Saat: 18:21
(05-05-2020, Saat: 10:37)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Uygun zamanda IdTcpServer IdTcpClient haline dönüştürüp Android versiyonununda yapmak mümkün olabilir. Bir süre önce Indy tabanlı bir bileşenle vir girişimim olmuştu. Yavaş yöntem kullanmam, Android te ekran paylaşımı sorunu, bileşende Android'le bağlantı kurarken sorunlar yaşamam, geliştiricinin buna cevap vermemesi ve sonradan bileşenin ücretli hale gelmesiyle orada kaldı. Farklı çözümlerle tekrar bir şeyler ortaya çıkabilir.
07-05-2020, Saat: 19:58
@engerex hakkın var uzun zaman VCL için çözüm üretirken android yakasında sıkıntı yaşayabiliyoruz.
Bu nedenle bu Covid-19 günlerinde android yakasının sınırlarını; daha doğru bir tabirle meydan okuma türünden çalışmalar yapmaya gayret ediyorum. OAuth20 ile Google API servislerini elimizin altına aldık. DataSnap için ideal bir yapı kurmayı başardığımı dadeğerlendiriyorum. Şimdi uzun süreli bağlantılar ile zamanlanmış (online ol, 60 sn işlem yapmazsan düş veya düşür) işlemlere eğildim. Uzak masaüstü ise hakikaten bir meydan okuma gibi. O nedenle vaktim ve sabrım için zaman kolluyorum. Sonucu burada paylaşırım.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN ![]() (05-05-2020, Saat: 09:12)bydelphi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(05-05-2020, Saat: 00:44)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, S.a Hocam Mouse Kordinat Sorunu Devam Ediyor Bağlantı yapacağımız Bilgisayar Windows 7 ise sorun Yok Windows 10 ise sorun Var Windows 10 daki Sorun şöyle Görüntü Ayarlarından Ölçekle ve Düzen 100% den farklı bir değer ise mouse kordinatları kayıyor ve ekran Görüntüsünün bir Kısmını Gösteriyor
05-06-2020, Saat: 21:36
(05-06-2020, Saat: 10:16)theSinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(05-05-2020, Saat: 09:12)bydelphi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Mouse senkronizasyon sorununu ben şöyle çözdüm. Aleyküm selam kardeşim. Ben windows7 de kullanmadım ama aynı orjinal kod win 10'da sıkıntı yok. Ekran görüntüsünü tam getiriyor. Yani istersen orjinal kodu bir daha indirip onda dene , o sorunsuz. belki bir değeri falan değiştirmişsindir ondan kaynaklanabilir .
Kalan ömrünün en genç build’indesin.
Counter artar, deadline sabit. Age++ çalışıyor, rollback yok. Her yer exception (05-05-2020, Saat: 10:37)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Uygun zamanda IdTcpServer IdTcpClient haline dönüştürüp Android versiyonununda yapmak mümkün olabilir. (05-06-2020, Saat: 21:36)bydelphi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(05-06-2020, Saat: 10:16)theSinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: S.a Hocam Hocam Herhangi bir değer değiştirmemiştim siz öyle dediniz diye tekrar http://www.cinarbilgisayar.com.tr/dosya/...destek.rar Bu adresten projeyi indirdim Sadece derlerken Server Direk derleniyor Client Derlerken ResFile.RES Bulunamadı diyor bu dosya daha önceden bende vardı onu Client Dizine atıp derliyorum Sorunu Belki Tam izah edememiş olabilirim Serverın açık olduğu ve benim kullandığım bilgisayarda ölçekle ve düzen değeri önemli değil Bağlanacağım bilgisayar Windows 10, ölçekle düzen 100% ise sorun yok ancak Bağlanacağım bilgisayarın ölçekle düzen 100% den farklı bir değer ise 125% 150% V.S Görüntü Yarım gösteriyor ve mouse kordinatları kayıyor mouse sağ tıkladığımda menü daha farklı yerde sağ tıklanmış gözüküyor |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
| Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
|
|
Screen Protector (Açık Kaynak Ekran Koruyucu Uygulaması) | bakyuz | 4 | 1.624 |
22-03-2025, Saat: 02:46 Son Yorum: bakyuz |
| Delphi ile AI Uygulaması Nasıl Oluşturulur? | mirellehgf | 1 | 1.419 |
12-09-2024, Saat: 08:51 Son Yorum: yhackup |
|
| STP [PC - ANDROID arasında metin paylaşımı uygulaması] | Mr.Developer | 15 | 9.987 |
10-12-2020, Saat: 20:23 Son Yorum: Mr.Developer |
|
| Delphicraft (delphide yazılmış minecraft) | forumcuali | 4 | 4.212 |
25-11-2020, Saat: 18:33 Son Yorum: Mr.Developer |
|
| Uzak Masaüstü Bağlantısı – Remote Desktop Connection Uygulaması | yhackup | 43 | 44.141 |
17-08-2018, Saat: 18:01 Son Yorum: yhackup |
|