Yorumları: 16
Konuları: 7
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 4
Başlangıç
Merhaba,
VCL'de bir proje geliştiriyorum. VCL'de var olan stylelerden birini projeme görsellik için kullandım.
Fakat TMemodaki font rengini bir türlü değiştiremiyorum sebebi ise styleden kaynaklanıyor. TMemo font rengini değiştirmem mümkün mü? mümkün ise nasıl yapabilirim?
Yorumları: 852
Konuları: 40
Rep Puanı: 4.327
Uzman
(05-06-2020, Saat: 11:00)Haydar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
VCL'de bir proje geliştiriyorum. VCL'de var olan stylelerden birini projeme görsellik için kullandım.
Fakat TMemodaki font rengini bir türlü değiştiremiyorum sebebi ise styleden kaynaklanıyor. TMemo font rengini değiştirmem mümkün mü? mümkün ise nasıl yapabilirim?
Merhabalar,
Memo1.StyleElements := [seFont];
Kod örneğini deneyin lütfen.
Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Yorumları: 513
Konuları: 88
Rep Puanı: 2.178
Programcı
(05-06-2020, Saat: 14:49)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (05-06-2020, Saat: 11:00)Haydar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Merhabalar,
Memo1.StyleElements := [seFont];
Kod örneğini deneyin lütfen.
Kolay gelsin.
İyi günler Çorbada tuzumuz olsun.
Ben kendi programlarında aşağıdaki gibi kullanırım
private
{ Private declarations }
procedure log_yaz(mesaj:ansistring;renk:integer);
procedure Tyedekfrm.log_yaz(mesaj:ansistring;renk:integer); //bu procedure mesajları memo text yazar
var
bilgi:ansistring;
begin
bilgi:=trim(mesaj).PadRight(60);
log_Memo.Font.Color := Renk;
log_memo.Update;
log_memo.Lines.Add(bilgi + datetostr(date) + ' ' + timetostr(time()));
end;
kullanımı
log_yaz('Sunucu Bağlantısı Yapıldı.',Clblue);
log_yaz('Sunucu Bağlantısında hata oluştu.',Clred);
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)