Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cxGrid de ComboBox kullanımı

Kolay gelsin, Şöyle bir sorunum var yardım rica ediyorum;

CxGrid'de hücreyi ComboBox olarak seçtim ve içine bazı değerleri items menüsünden girdim (1-2-3-4 gibi ve bunlar çoktan seçmeli ve sabit) bu Combobox'ın içinde mesela üçüncü sıradakileri nasıl seçtirebilirim.

Tam olarak yapmak istediğim şu, tabloda 5 adet alan var ve hepsinde üçüncü sıradaki (mesela 4) olan veriyi seçtirmek istiyorum. sonuçta kullanıcı 5 alana da aynı şeyi tek tek yazmak ile uğraşmasın, bunu bir buton ardımı ile yapsın mesela.

TcxComboBoxProperties(cxGrid1DBTableView1forum_RD.properties).Items.Text:='4'; yapıyorum ama bu oraya, combobox a items olarak yazdıklarımı siliyor ve sadece 4 bırakıyor ve onu da seçmiyor. illa hücreye tıklamam ve seçmem gerekyior.
MErhaba

Sanırım istediğiniz kod bu:
TcxComboBoxProperties(cxGrid1DBTableView1KASA_ADI.Properties).Items.IndexOf(2);

AYrıca grid celle yerleştirdiğiniz comboların içi değişken bilgiler yani DB tablodan almak istiyorsanız: aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.

ibsql.SQL.Text := 'Select * from TABLOM';
 ibsql.Open;
 ibsql.First;
 while not(ibsql.Eof) do
 begin
   TcxComboBoxProperties(cxGrid1DBTableView1KASA_ADI.Properties).Items.Add(ibsql.FieldByName('ALANIM').AsString);

ibsql.Next;
 end;

ibsql.Close;
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

(16-11-2020, Saat: 19:39)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: MErhaba

Sanırım istediğiniz kod bu:
TcxComboBoxProperties(cxGrid1DBTableView1KASA_ADI.Properties).Items.IndexOf(2);

AYrıca grid celle yerleştirdiğiniz comboların içi değişken bilgiler yani DB tablodan almak istiyorsanız: aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.

ibsql.SQL.Text := 'Select * from TABLOM';
 ibsql.Open;
 ibsql.First;
 while not(ibsql.Eof) do
 begin
   TcxComboBoxProperties(cxGrid1DBTableView1KASA_ADI.Properties).Items.Add(ibsql.FieldByName('ALANIM').AsString);

ibsql.Next;
 end;

ibsql.Close;

Üstadım öncellikle teşekkür ederim,

Yazdığın kodu denedim aldığım hata ;
[Warning] xx_xxx_ekrani.pas(494): Variable 'stringlist' might not have been initialized

[Error] xx_xxx_ekrani.pas(526): Incompatible types: 'String' and 'Integer'

[Fatal Error] xx.dpr(8): Could not compile used unit 'xx_xx_ekrani.pas'

gözden kaçırdığım birşey mi var anlamadım.
Haklısın hocam orda bi yanlışlık yapmışım. Normalde Combobox'ın Itemindex properties i  ile istediğiniz comboya konumlandırırsınız Comboboxın textini.. Fakat burada CXGride gömülü olduu için farklı bir yöntemi varmış. Aşağıda yazıyorum. Test ettim çalışıyor.

cxGrid1DBTableView1KASA_ADI.EditValue :=TcxComboBoxProperties(cxGrid1DBTableView1KASA_ADI.Properties).Items[3];
// cxGrid1DBTableView1KASA_ADI => CXGrid deki alan adınız
//ITEMS[3] => Kaçıncı ITem'a odaklanacaksanız o.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

(17-11-2020, Saat: 13:08)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Haklısın hocam orda bi yanlışlık yapmışım. Normalde Combobox'ın Itemindex properties i  ile istediğiniz comboya konumlandırırsınız Comboboxın textini.. Fakat burada CXGride gömülü olduu için farklı bir yöntemi varmış. Aşağıda yazıyorum. Test ettim çalışıyor.

cxGrid1DBTableView1KASA_ADI.EditValue :=TcxComboBoxProperties(cxGrid1DBTableView1KASA_ADI.Properties).Items[3];
// cxGrid1DBTableView1KASA_ADI => CXGrid deki alan adınız
//ITEMS[3] => Kaçıncı ITem'a odaklanacaksanız o.

Dostum çok sağol, işe yaradı. teşekkür ederim.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  cxGrid>FindPanel Arama Yapılacak Kolonları Belirleme hi_selamlar 15 10.650 30-03-2026, Saat: 12:33
Son Yorum: barutali
  CxGrid Türkçe karakter sorunu mur93 1 533 12-11-2025, Saat: 09:22
Son Yorum: cinarbil
  nduWlanAPI Kullanımı hakkında nurah 3 1.076 09-09-2025, Saat: 09:33
Son Yorum: RAD Coder
  FMX de Tchart kullanımı mkucuktepe@msn.com 2 897 25-07-2025, Saat: 14:42
Son Yorum: mkucuktepe@msn.com
  DB Lookup Combobox nehirnnn 5 1.524 21-02-2025, Saat: 20:32
Son Yorum: nehirnnn

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi