Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hex değiştirme programı
Sad 
Merhaba,

Yazılım konusunda hiç bir bilgim yok diyebilirm. Bu yüzden, problemin tarifini  sizilerin anlayacağı dilden yazamadım malesef. İnternet'te çok uzun süre çözüm aradım ama anlamak zor.. 
Ana problem, program üzerinde yazdığım iki integer değişkeni, bir dosya üzerinde yeri sabit olan hexlerin üzerine yazması. Şu anda program kodları içinde istediğim 2 byte hex'i ters çevirip bunların decimal değerlerini kod içindeki buffer array kısmına yazıyorum. Ardından kod içinde adresini yazıyorum. Program bu şekilde istediğim gibi çalışyor. Ama manuel yerine menüden iki değeri yazıp çalışacak exe yapmak istiyorum.Belki biri yardımcı olabilir.  

Şimdiden teşekkürler.. 
Mehmet

Problemi (pdf) ve Lazarus projemi ekteki linkte bulabilirsiniz. 

Problem tarifi ve Lazarus Proje
Merhaba,
Linkteki dosyayı erişim izni talebinden muaf tutar iseniz daha sağlıklı olacaktır.
(24-01-2021, Saat: 17:49)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Linkteki dosyayı erişim izni talebinden muaf tutar iseniz daha sağlıklı olacaktır.

Teşekkürler...  Düzelttim..
Elimize yapışmaz deyip başlayalım.

Bu linkten projenin EXE derlenmiş hali de içeren proje dosyasını indirebilirsiniz.

cfkjkbjnjlmr8vadjmkj.gif
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
Çok Teşekkür ederim Muharrem bey..

Bu kadar hızlı tahmin etmiyordum .İstediğimden çok daha güzel olmuş... Shy 

Saygılarımla,

Mehmet

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Big Grin Fastreport Masterdata StartNewPage değerini değiştirme nevzatc 4 589 28-11-2025, Saat: 02:29
Son Yorum: nevzatc
Lightbulb Sigorta Teklif Programı Hk. erdal51 8 1.595 25-11-2024, Saat: 15:05
Son Yorum: ahmet6513
  VCL Local IP Değiştirme mcuyan 11 2.097 20-09-2024, Saat: 14:15
Son Yorum: mcuyan
  Pazaryerleri Muhasebe Programı Entegrasyonu bünyamin68 2 1.182 22-02-2024, Saat: 15:51
Son Yorum: ahmet6513
  Borsa takip programı(Yeniyim) rumuztr@hotmail.com 8 2.196 29-12-2023, Saat: 17:36
Son Yorum: rumuztr@hotmail.com

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi