Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google Play aab yükleme
Merhaba,

Delphi 10.4.2 kullanıyorum. Play Store' da defalarca uygulama paylaşmama rağmen bugün bir hata ile karşılaştım. AndroidManifest.xml dosyasında android:targetSdkVersion' u 30 olarak elle değiştirip derliyorum. Play store' a yüklediğimde Hata olarak Sdknın 31 olması gerekli diyor. AndroidManifest.xml dosyasında 31 olarak değiştiriyorum bu ekteki gibi gibi bir hata alıyorum. Sanırım bu hata yeni olduğu için yabancı sitelerde dahi bulamadım. Daha önce bu hata ile karşılaşan var mı? sad.png

Ek Dosyalar Resimler

Derlemek için SDK 31 sürümünü kullanmalısınız
Bu sürüm Delphi 11 tarafından desteklenmektedir.
(16-09-2022, Saat: 15:12)gbg Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Derlemek için SDK 31 sürümünü kullanmalısınız
Bu sürüm Delphi 11 tarafından desteklenmektedir.

Cevap için teşekkürler. Fakat üşenmeyip Delphi 11.2 yi de indirdim kurdum. Onda da aynı hatayı veriyor. Bir de şöyle bir durum var. 1 ay önce 10.4 ile yayınlamış olduğum uygulamayı versiyon arttırıp manifest tarafında sdk yı elle 30 yapıp aynı şekil gönderiyorum hiç bir sorun olmadan apkyı kabul ediyor. Anlayamadım bu durumu.
Embarcadero' ya ticket açtım ve Delphi 11.2 ye geçmenin farz olduğunu söylediler. Bende geçmiş bulundum. Bu konudan muzdarip olanlar hiç benim gibi vaktini harcamasınlar. Saygılar Smile
Şimdiye kadar Google Store'a Delphi 11.2 ile bir uygulama yerleştirmedim. Ama Delphi 11.1'de sorun yoktu.
Başıma gelen bir şeyi de açıklıyayım, Delphi 10.4 ten 11.2 ye geçen arkadaşlarında başına böyle bir şey gelirse bu adımları izlesinler sorun çözülecektir. Ben Embarcadero yetkilisi abinin dediğini yapıp Delphi 11.2 yi yükledim. Hiç bir manifest vs ayarı kurcalamadan yeni bir mobil uygulama oluşturdum deneme için. aab dosyası oluştuktan sonra manifest dosyasının içine baktım evet target sdkyı 32 olarak ayarlamış her şey çok iyi. Fakat Play Store' a yüklediğimde yine "etkinlik, etkinlik takma adı, hizmet veya intent filtresi olan yayın alıcısına sahip ancak "android:exported" özelliği ayarlanmamış bir apk ya da android app bundle yüklediniz. bu dosya android 12 veya sonraki sürümlere yüklenemez. şuraya göz atın: developer.android.com/about/versions/12/behavior-changes-12#exported" hatasını aldım. Çözümü şu şekilde buldum, artık sorunsuz aab dosyasını kabul ediyor Play Store;

1- C:\Users\emrah\AppData\Roaming\Embarcadero\BDS\22.0 yolundaki AndroidManifest.xml dosyasını sildim
2- Projemdeki AndroidManifest dosyasını sildim.
3- Delphiyi kapattım yeniden başlattım.
4- Tekrar projeyi derledim ve sorun çözüldü.

Sonra C:\Users\emrah\AppData\Roaming\Embarcadero\BDS\22.0 yolundaki AndroidManifest.xml dosyasının içine baktım acaba ne değişmiş diye. Ben projemi derledikten sonra aşağıdaki satırlar eklenmiş.

Aşağıdaki android:exported ="true " işi çözdü sanırım Smile

<activity
android:name="com.embarcadero.firemonkey.FMXNativeActivity"
android:exported="true"
android:label="%activityLabel%"
android:configChanges="orientation|keyboard|keyboardHidden|screenSize"
android:launchMode="singleTask">
<!-- Tell NativeActivity the name of our .so -->
<meta-data android:name="android.app.lib_name" android:value="%libNameValue%" />

<intent-filter>
<action android:name="android.intent.action.MAIN" />

<category android:name="android.intent.category.LAUNCHER" />
</intent-filter>
</activity>
Merhaba,

Herkese merhaba. 11.1'den 11.2'ye yükselttim. 11.1'i kaldırdı ve ardından 11.2'yi yükledi. Ancak Android mevcut bir projeyi veya yeni boş bir projeyi derlemeye çalışınca, tamamen çalışıyor, built ediyor. Ancak son adımda cep telefonuna aktarımda benzer bir hata mesajı alıyordum.

Araştırırken şu çözümü buldum ve nihayet işe yaradı.

Kaldırma, AppData\Roaming\Embarcadero\BDS\22.0 klasörünü kaldırmadı. Bu klasördeki AndroidManifest.xml dosyasını silin ve Delphi'yi yeniden başlatın. Ayrıca projenizden AndroidManifest.template.xml dosyasını silmeniz ve yeniden oluşturmanız gerekir. 

Ayrıca link : https://en.delphipraxis.net/topic/7460-e...te-to-112/

Sorunla karşılaşırsanız diye belirtmek istedim.
ben daha önce delphi yüklenmiş windows 11.2 kurdum, hiç bir sorunla karşılaşmadan .aab dosyasını google play yüklemedim.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Google play console Android Api hatası lazanya 3 301 01-07-2024, Saat: 19:57
Son Yorum: lazanya
  MEmu Play Emulator RAD Coder 7 1.330 21-06-2024, Saat: 22:06
Son Yorum: boreas
  Alcinoe's play video xorpas 4 678 26-03-2024, Saat: 00:32
Son Yorum: gbg
  Google play Uygulama yükleme hatası [Çözüldü] codder71 3 626 23-02-2024, Saat: 22:42
Son Yorum: codder71
  Cihaza ipa dosyası yükleme emrahozten 13 4.382 27-10-2023, Saat: 17:13
Son Yorum: emrahozten

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi