Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
delphi de garip bir hata
arkadaşlar merhaba.

delphide yaptığım programı ara ara gerek hataları düzeltme gerek yeni özellik eklemek için düzenliyorum fakat birkaç defa şahit olduğum saçma bir sorunla karşı karşıyayım. projeyi çalıştırdığımda bir hata alıyorum ve hatanın kaynaklandığı sayfaya baktığımda kodlar aşağıdaki gibi görünüyor.

kopyalanmadığı için resim olarak ekliyorum.

karşılaşan varmı bu sorunla. birkaç defa denk geldim. bazen kısmi kodlar bu hale dönüyor bazende tüm sayfa kodları  bu hale geliyor.

2023-05-23_20-38-27.png
merhaba,
bende bu duruma şahit oldum ve sorunun disk defrag dan kaynaklandığını tespit ettim,
ben kendimi çözümümü windows ile gelen defrag ı iptal ederek çözdüm, gigabyte larca kaynak kodum var ve bu pas dosyaları tıpkı sizin örnekde gösterdiğiniz gibi bazıları zaman zamana bozuluyorlardı (ntfs veya fat32 fark etmeksizin), bu sebeple tüm kaynak dosyalarımın hem pas hemde rar lı halde 2 kopya tutuyorum,

size önerim registery den scheduled services i disabled yapın, bu bilgisayar boşda kaldığında tetiklenen tüm servisleri iptal edecekdir (defrag dahil) veya yönetim konsolundan zamanlanmış görevleri tek tek kapatma yolunada gidilebilinir.

delphi projenin bulunduğu klasörde history klasörü içine 5er dk da bir yedekleme yapar, oradanda geri alabilirsiniz, belki gizli klasör dosyadır göremiyor olabilirsiniz.
(23-05-2023, Saat: 21:05)vedat35 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba,
bende bu duruma şahit oldum ve sorunun disk defrag dan kaynaklandığını tespit ettim,
ben kendimi çözümümü windows ile gelen defrag ı iptal ederek çözdüm, gigabyte larca kaynak kodum var ve bu pas dosyaları tıpkı sizin örnekde gösterdiğiniz gibi bazıları zaman zamana bozuluyorlardı (ntfs veya fat32 fark etmeksizin), bu sebeple tüm kaynak dosyalarımın hem pas hemde rar lı halde 2 kopya tutuyorum,

size önerim registery den scheduled services i disabled yapın, bu bilgisayar boşda kaldığında tetiklenen tüm servisleri iptal edecekdir (defrag dahil) veya yönetim konsolundan zamanlanmış görevleri tek tek kapatma yolunada gidilebilinir.

delphi projenin bulunduğu klasörde history klasörü içine 5er dk da bir yedekleme yapar, oradanda geri alabilirsiniz, belki gizli klasör dosyadır göremiyor olabilirsiniz.

teşekkür ederim dediğiniz gibi defrag mevzusu olabilir. harici harddiskimde tutuyorum projeyi arada bilgisayara takınca diski onar uyarısı çıkıyordu. onarma yapmıyordum ama belkide arka planda yapıyor ve bu sorunu yapıyor olabilir. ayarları değiştirip tekrardan bir kontrol edeceğim.
Hangi sürüm?
Delphi'nin bir sürümünde dosyalar bazen sıfır bayta düşüyordu. Delphi'den kaynaklı idi. Anlık yaşıyordum.
Sorun delphi olduğunu hiç sanmıyorum. Harici disk güvenli çıkarma yapılmamış olmaktan veya diskinizin belki disk olarak fiziki olmasa da elektronik devre arabirimi kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.

Bir tane Seagate harici diskime kopyaladığım büyük dosyaların (rar arşiv) MD5 kod karşılığının orjinal konumdaki ile farklı olduğunu fark edip emekli etmiştim.

test için bu diske GB boyutunda bir kaç dosya kopyalayın, sonra bu dosyaların MD5 üreten ücretsiz uygulamalardan biriyle karşılaştırın. En azından bu ihtimali eleyin çok önemli veri kaybı yaşamayın.

Harici disklerin sağı solu belli olmaz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(24-05-2023, Saat: 10:18)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sorun delphi olduğunu hiç sanmıyorum. Harici disk güvenli çıkarma yapılmamış olmaktan veya diskinizin belki disk olarak fiziki olmasa da elektronik devre arabirimi kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.

Bir tane Seagate harici diskime kopyaladığım büyük dosyaların (rar arşiv) MD5 kod karşılığının orjinal konumdaki ile farklı olduğunu fark edip emekli etmiştim.

test için bu diske GB boyutunda bir kaç dosya kopyalayın, sonra bu dosyaların MD5 üreten ücretsiz uygulamalardan biriyle karşılaştırın. En azından bu ihtimali eleyin çok önemli veri kaybı yaşamayın.

güvenli çıkarma yapmadığım için yapıyor sanırım. çünkü proje dosyalarının olduğu klasörde işlemler bile yavaş çalışıyor. mouse sağ tıklayınca bile menüler 2 dk sonra geliyor. bu konuda dikkatli olmam gerekiyor sanırım.
(04-06-2023, Saat: 17:28)ercanskose Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(24-05-2023, Saat: 10:18)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sorun delphi olduğunu hiç sanmıyorum. Harici disk güvenli çıkarma yapılmamış olmaktan veya diskinizin belki disk olarak fiziki olmasa da elektronik devre arabirimi kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.

güvenli çıkarma yapmadığım için yapıyor sanırım. çünkü proje dosyalarının olduğu klasörde işlemler bile yavaş çalışıyor. mouse sağ tıklayınca bile menüler 2 dk sonra geliyor. bu konuda dikkatli olmam gerekiyor sanırım.

Merhabalar bende @mrmarman hocama katılıyorum arada diskinizi scan disk yapın ben kaynak dosya yedeği almadan veya kopyalamadan önce devamlı yapıyorum. Bir kaç defa böyle bir sorun benim başıma da geldi scan disk yaparak sorunu aştım.
disk te windows bitlocker var mıydı. bende sanal windows bitlocker alanda o an kullandığım açtığım tüm dosyalar bu şeklde gitmişti, yedeklerden kurtarmıştım az bir kayıt ile.
sorunun kaynağını buldum arkadaşlar. proje üzerinde çalışma yaparken mutlaka antivirüs programını kapatın. derlerken kodlarda sanırım tehtit görüyor kaydederkende kodları karıştırıyor. antivirüsü kapattıktan sonra hiç sorun yaşamadım. birde güvenli çıkar olayını yapıyorum.
(23-05-2023, Saat: 20:41)ercanskose Adlı Kullanıcıdan Alıntı: arkadaşlar merhaba.

delphide yaptığım programı ara ara gerek hataları düzeltme gerek yeni özellik eklemek için düzenliyorum fakat birkaç defa şahit olduğum saçma bir sorunla karşı karşıyayım. projeyi çalıştırdığımda bir hata alıyorum ve hatanın kaynaklandığı sayfaya baktığımda kodlar aşağıdaki gibi görünüyor.

kopyalanmadığı için resim olarak ekliyorum.

karşılaşan varmı bu sorunla. birkaç defa denk geldim. bazen kısmi kodlar bu hale dönüyor bazende tüm sayfa kodları  bu hale geliyor.

2023-05-23_20-38-27.png

Bir olasılık, kod dosyanızın düzenleme sırasında bozulması veya hasar görmesi olabilir. Bu durumda, kod dosyanızın bir yedeğini kullanarak orijinal dosyayı geri yükleyebilirsiniz.
Başka bir olası sebep, proje dosyanızın başka bir program tarafından yanlışlıkla açılması veya değiştirilmesidir. Bunu önlemek için, delphi proje dosyanızı düzenlenebilir olmayan bir formatta kaydedebilirsiniz.
Son olarak, virüs veya antivirus veya kötü amaçlı yazılımların bilgisayarınıza zarar vermesi de olası bir sebep olabilir
-----------------------------------------

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi ile geliştirdiğiniz uygulamalar neler? - İki Ödüllü Mr.Developer 23 18.638 21-09-2026, Saat: 15:51
Son Yorum: bajerli
  yapay zeka delphi kl007 9 1.227 26-02-2026, Saat: 09:12
Son Yorum: mrmarman
  Win 11 ve Delphi 7 Minimize sorunu. enigma 7 1.086 11-02-2026, Saat: 10:27
Son Yorum: RAD Coder
Question Delphi formunu nasıl otomatik tam ekran yapabilirim ? erdemklt0 2 669 23-01-2026, Saat: 10:02
Son Yorum: csunguray
  Delphi SLL kullanım sorunu Bay_Y 12 2.194 22-12-2025, Saat: 18:11
Son Yorum: Bay_Y

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi