Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hadi bakalım, 11.3 hayırlı olsun
rad studio 11.33 kurulumu bir türlü tamamlayamıyorum. Setup vidolarını izlediğimde eski sürümler için kurulum esnasında hangi platformalrın seçimi yapılacağına dair bir ekran geliyor ama bende bu ekran hiç gelmiyor. ve sonuçta aşağıdaki gibi hiç bir platformun olmadığı bir delphi ile karşı karşıya kalıyorm.
O2ROqcUbAkZu

https://prnt.sc/O2ROqcUbAkZu

yardımlarınızı bekliyorum.
Aşağıdaki linkten yeniden indirip, kurmayı deneyin. 
Delphi 11.3
Aynı sorun devam ediyorsa; bilgisayarınızdaki antivirüs ve güvenlik duvarını devre dışı bırakın, tekrar kurun.
Yine sorun devam ediyorsa, internet bağlantınızın stabil olduğundan emin olun.
Yukarıda bahsettiğim işlem adımlarını uygulamnıza rağmen aynı sorun devam ediyorsa, önceden kurulu bir sürüm varsa eski sürümü kaldırın. 
Yine aynı sorun varsa, temiz bir işletim sistemi (formatlama veya sanal bir pc olabilir) üzerinde kurulum yapın.
Begin : = end / 2;
offline kurulumu denediniz mi? ISO dan
Merhaba,
Sorun sanırım ISO dosyasından kurulum yaptığınız için kaynaklanıyor. ISO ile çevrimdışı kurulum yaptığınızda ve sonradan platform ya da diğer özellikleri yüklemek için platform manager'ı açtığınızda eğer ISO dosyanız delphiyi kurarken açtığınız alanda değilse bu ekranla karşılaşırsınız. ISO dosyanızı örneğin indirilenler klasöründe açıp delphi kurulumu yaptı iseniz tekrar indirilenler klasörüne ISO dosyanızı atın ve tekrar platform manager alanına girin. Görmek istediklerinizin ekranınıza geldiğini göreceksiniz. ISO kurulumlarında kaynak daima ISO oluyor.
(06-10-2023, Saat: 21:25)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: offline kurulumu denediniz mi? ISO dan

merhaba; iso dosyası yerini hiç değiştirmiyorum aslında burada iso dosyasından ziyade gof dosyasının boyutu daha fazla lisanslama probleminden kaynaklı olarak yaptığını düşnüyorum. community versiyon kurmaya çalıştım ama ondada mailime gelen lisans numarasını kabül etmiyor.

(07-10-2023, Saat: 09:37)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Sorun sanırım ISO dosyasından kurulum yaptığınız için kaynaklanıyor. ISO ile çevrimdışı kurulum yaptığınızda ve sonradan platform ya da diğer özellikleri yüklemek için platform manager'ı açtığınızda eğer ISO dosyanız delphiyi kurarken açtığınız alanda değilse bu ekranla karşılaşırsınız. ISO dosyanızı örneğin indirilenler klasöründe açıp delphi kurulumu yaptı iseniz tekrar indirilenler klasörüne ISO dosyanızı atın ve tekrar platform manager alanına girin. Görmek istediklerinizin ekranınıza geldiğini göreceksiniz. ISO kurulumlarında kaynak daima ISO oluyor.

kuruluma başladığımda internet bağlantısını tamamen kesmemi tavsiye ediyorsun sanırım internet bağlantısını kestiğimde platformları gof dosyasındanmı açacak bunumu anlamalıyım.
Community sürüm kurmak istiyor iseniz "C:\Windows\System32\drivers\etc\" yolunda bulunan hosts dosyasından embarcadero ile ilgili adresleri silmeyi deneyin.

ISO dosyasından kurulum yaptı iseniz kaynak yine iso olması gerekiyor. Aksi halde belirtilen sorunla karşı karşıya kalıyorsunuz. ISO dosyasını bir DVD olarak mı windows'a gösterip açtınız yoksa winrar gibi yazılımlarla klasöre çıkartıp mı kurulum yaptınız? Bu işlem önemli çünkü aynı işlemleri tekrar yapmadığınız taktirde delphi kurulumunuz yolu bulamıyor ve diğer özellikleri sonradan yükleyemiyorsunuz.
(10-10-2023, Saat: 10:48)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Community sürüm kurmak istiyor iseniz "C:\Windows\System32\drivers\etc\" yolunda bulunan hosts dosyasından embarcadero ile ilgili adresleri silmeyi deneyin.

ISO dosyasından kurulum yaptı iseniz kaynak yine iso olması gerekiyor. Aksi halde belirtilen sorunla karşı karşıya kalıyorsunuz. ISO dosyasını bir DVD olarak mı windows'a gösterip açtınız yoksa winrar gibi yazılımlarla klasöre çıkartıp mı kurulum yaptınız? Bu işlem önemli çünkü aynı işlemleri tekrar yapmadığınız taktirde delphi kurulumunuz yolu bulamıyor ve diğer özellikleri sonradan yükleyemiyorsunuz.

ISO dosyasını ultra iso ile sürükle bırak yaparak diske alıp kurulum yapıyorum isoyu dvd olarakmı kurulum yapmam lazım. Community  sürüm için etc dosyası içeriğini temizledim. kurulumu gerçekleştirip sonucu tekrar yazarım.
ilgin için teşekkürler;
(10-10-2023, Saat: 11:54)aesenkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ISO dosyasını ultra iso ile sürükle bırak yaparak diske alıp kurulum yapıyorum isoyu dvd olarakmı kurulum yapmam lazım. Community  sürüm için etc dosyası içeriğini temizledim. kurulumu gerçekleştirip sonucu tekrar yazarım.
ilgin için teşekkürler;

Rica ederim.

Bundan sonraki süreçte community ile online yükleme yaparak yolunuza devam etmenizi öneririm.

Kolay gelsin.
(10-10-2023, Saat: 13:33)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(10-10-2023, Saat: 11:54)aesenkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ISO dosyasını ultra iso ile sürükle bırak yaparak diske alıp kurulum yapıyorum isoyu dvd olarakmı kurulum yapmam lazım. Community  sürüm için etc dosyası içeriğini temizledim. kurulumu gerçekleştirip sonucu tekrar yazarım.
ilgin için teşekkürler;

Rica ederim.

Bundan sonraki süreçte community ile online yükleme yaparak yolunuza devam etmenizi öneririm.

Kolay gelsin.
community  versiyonu kuruyorum embarcodere lisans ekranımdan aldığım key bilgisini https://prnt.sc/LfPcKnmxeWB5
girmeme rağmen community versiyon aktif edilemiyor.

https://prnt.sc/psbFcA6_85G4

vazgeçmek üzereyim sanırım.
(10-10-2023, Saat: 23:55)aesenkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: community  versiyonu kuruyorum embarcodere lisans ekranımdan aldığım key bilgisini https://prnt.sc/LfPcKnmxeWB5
girmeme rağmen community versiyon aktif edilemiyor.

https://prnt.sc/psbFcA6_85G4

vazgeçmek üzereyim sanırım.

Günaydın,
Lisansınızı nedendir bilmiyorum ama aktif etmemişler.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi