Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ÇÖZÜLDÜ] En Kolay E-Fatura entegratörü hangisi?
Merhabalar arkadaşlar,
Şu anda .Net ortamında geliştirmiş olduğumuz projemizde e-fatura ve e-arşiv fatura gönderme ve alma için Uyumsoft ile çalışıyoruz. Son zamanlarda uyum ile ilgili çok şikayet almaya başladık. Özellikle servislerinin hızı ile ilgili. Ben de başka, sağlam ve güvenilir bir entegratör firma  ile daha çalışmaya karar verdim.

Eski proje yerine sıfırdan sırf bu iş için bir uygulama yapacağım ve becerebilirsem Delphi ile yapmayı düşünüyorum. Genelde tüm sağlayıcılar .NET C# kodu sağlıyorlar ama Delphi ile hızlıca, çok zorlanmadan servislerini kullanabileceğim, entegrasyonu ve metotları kolay ve anlaşılır bildiğiniz bir firma var mı acaba?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...
(12-05-2024, Saat: 22:17)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar arkadaşlar,
Şu anda .Net ortamında geliştirmiş olduğumuz projemizde e-fatura ve e-arşiv fatura gönderme ve alma için Uyumsoft ile çalışıyoruz. Son zamanlarda uyum ile ilgili çok şikayet almaya başladık. Özellikle servislerinin hızı ile ilgili. Ben de başka, sağlam ve güvenilir bir entegratör firma  ile daha çalışmaya karar verdim.

Eski proje yerine sıfırdan sırf bu iş için bir uygulama yapacağım ve becerebilirsem Delphi ile yapmayı düşünüyorum. Genelde tüm sağlayıcılar .NET C# kodu sağlıyorlar ama Delphi ile hızlıca, çok zorlanmadan servislerini kullanabileceğim, entegrasyonu ve metotları kolay ve anlaşılır bildiğiniz bir firma var mı acaba?

Merhabalar,

https://www.delphican.com/showthread.php?tid=5061

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
En doğrusu ve en kolayı tabi ki RESTful servisler ile hizmet verenlerdir.
Dilden bağımsızdır. 
Request ve Response ile işi hallediyorsunuz. 
En kurumsal ve en güvenilir olanları: 
1. derecede, GSM şirketleri ve bankalar
2. derecede muhasebe yazılım firmaları, bunlar muhasebe yazılımlarının yanı sıra, e-belge entagratörlüğü de yapmaktadırlar.
3. derece (son), mecbur kalmadıkça kullanmamak en iyisi, adlarını buradan vermek istemiyorum. İlk iki madde dışında kalanlar.  Shy (İstisnalar kaideyi bozmaz. Çok iyi olanlar da vardır, onları da ben bilmiyorum.)
Begin : = end / 2;
RESTful servis varsa çok iyi olacaktır. genelde olan SOUP onlarda eski ve sıkıntılı olanlar.
(12-05-2024, Saat: 22:31)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-05-2024, Saat: 22:17)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar arkadaşlar,

Merhabalar,

https://www.delphican.com/showthread.php?tid=5061

Kolay gelsin.

(13-05-2024, Saat: 11:59)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: RESTful servis varsa çok iyi olacaktır. genelde olan SOUP onlarda eski ve sıkıntılı olanlar.

Linkte bulunan servisin REST hizmeti mevcut.

http://econnect.hizliteknoloji.com.tr/In...ndocuments
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Hızlı Teknolojinin kullanımı kolay gibi geldi sanki. Onun üzerinde biraz çalışayım.
Tekrar teşekkürler.
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...
Hızlı nın tüm e-belge çözümlerini kapsayan mobil uygulama ve bir VCL uygulama yazdım.
Takıldığınız yerde bir konu açın, yardımcı olalım.
Begin : = end / 2;
Edm Bilişim ,Dijital Planet , Logo , Turkcell, Finansbank , Uyumsoft gibi hepsine entegrasyon yazdım hangi daha kolay oldu dersen Rest kullananlarda daha hızlıca bitti işim 6 entegratör de de işlemlerin çoğu aynı aslında biri zipli istiyor biri xml gönder yeter diyor ençok zorlandığım finansbank oldu

Edm Bilişim ,Dijital Planet , Logo web servis üzerinden gönderimler yaptım bir birine çok benzer logo zipli istiyor methodlar aşağı yukarı aynı

en kolay da ve hızlı da Turkcell Rest Api ile olan dı

gönderim hızları ise genel de hepsinin aynıydı

destek kim iyiyse onla çalışmak en mantıklısı 6 entegratör tecrübem bunu gösterdi

çünkü bir yerde takıldığınızda destek alabilmek çok önemli

bir de başıma gelen bazılar xml de extra bilgi istiyor işte biri su tagla başlıcak diyor diğeri bu tag fazla ondan almıyor diyor
Arkadaşlar, son durum ile ilgili özet bir bilgi vereyim istedim. Sorduğum her 10 kişiden 9'unun ÇOK KOLAY entegre olacağımı söylediği Hızlı Bilişim'in E-Fatura entegrasyonu ile hiçbir mesafe kat edemedik. İnanılmaz zorlaştırmışlar, Önce bir başvuru formu ile başvurup secret key ve Api Key alıyorsunuz. Secret key ile onların verdiği bir link üzerinden request göndererek dönen şifrelenmiş kullanıcı adı ve şifrelerini elde ediyorsunuz. Sonra o şifreli kullanıcı adı ve parola ile Login olup, login olduktan sonra response'da dönen Token değerini saklıyorsunuz, ki sonraki tüm işlemlerde (Fatura gönderme, çekme, VKN sorgulama vb. ) bu token değerini de request'e ekliyorsunuz. JWT (Json Web Token) deniyormuş buna.

Sözün özü, Hızlı Bilişim maceramız daha başlamadan sona erdi.

SOVOS (EDM'yi de bunlar satın almışlar) isimli bir firma ile görüştüm, sadece WSDL web servisleri var. REST servisi yok. İki tarih arasında fatura sorgulama imkanı sunmuyorlar. Çözüm önerileri şöyle, her gün programım tüm gelen faturaları indirip kendi veritabanında saklayacakmış ve faturaları oradan gösterecekmişim. Gösterilen fatura indirilmek istenirse GUID değerinden faturayı sorgulayacakmışım Smile

Şimdilik 2 tane firma ile görüşebildim. Ama şu anda .Net projemizde servislerini kullanmış olduğumuz Uyumsoft'un aslında ne kadar kolay ve basit imkanlar sunduğunu da anlamış oldum. Uyumsoft, hem SOAP hem de REST servisleri sunuyor ve Hızlı Bilişim gibi teferruat da istemiyor. Sanırım Delphi projemde de yine Uyumsoft ile devam edeceğim.

Bu süreçte konuya cevap veren herkese, özellikle de hem fikren hem de kod olarak yardımlarını esirgemeyen @RAD Coder a çok teşekkür ederim.
Merhaba. Entegratör olarak logoyu kullanmak isterseniz yardımcı olabilirim.
Şirketimiz logonun iş ortağı ve çözüm ortağıdır.
http://www.algoritmasoft.com

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SQL Table Type parametre gecisi hakkında (Çözüldü) adelphiforumz 1 397 09-04-2026, Saat: 15:53
Son Yorum: adelphiforumz
  E fatura okuma xlm metemet 5 1.590 06-04-2025, Saat: 19:30
Son Yorum: metemet
  FastReport Dinamik Sayıya Göre Etiket Bastırma [ÇÖZÜLDÜ] bünyamin68 2 931 09-01-2025, Saat: 13:47
Son Yorum: bünyamin68
  paslibvlcplayerin gec acilmasi sorunu-COZULDU sadikacar60 7 1.446 08-10-2024, Saat: 09:25
Son Yorum: mrmarman
  [Çözüldü] HTTP üzerinden RTSP ile IP kamera stream işlemek Abdullah ILGAZ 4 7.136 08-10-2024, Saat: 09:20
Son Yorum: sadikacar60

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi