Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ms Sql İki db yi birbirine eşitleme
Arkadaşlar merhaba. Şöyle bir sorunum var aslında sorun değilde fikir almak istiyorum.
Şimdi elimde iki tane veritabanım var (MS SQL) 
DBCANLI VE DBTEST diye.
DBTEST veri tabanında tablolara yeni alanlar ekliyorum viewları değiştiriyorum yada yeni viewlar ekliyorum, procedure fonksiyon vs vs.
Bu yaptığım değişiklikleri DBCANLI dediğim veritabanına nasıl aktarabilirim.
DBTEST deki verilerin gelmesini istemiyorum ama DBCANLI daki verilerinde bozulmasını istemiyorum.

Bununla ilgili hiç çalışma yapan oldumu.
(07-08-2024, Saat: 10:32)tuna Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba. Şöyle bir sorunum var aslında sorun değilde fikir almak istiyorum.
DBCANLI VE DBTEST diye.
DBTEST veri tabanında tablolara yeni alanlar ekliyorum viewları değiştiriyorum yada yeni viewlar ekliyorum, procedure fonksiyon vs vs.
DBTEST deki verilerin gelmesini istemiyorum ama DBCANLI daki verilerinde bozulmasını istemiyorum.

Merhabalar,

Veri aktarımı olmayacağı için Replikasyon istemiyorsunuz.

Bu durumda Şema kontrolleri yapıp farklılıkları tespit edip script ile canlı veritabanı'nıza aktarabilirsiniz.
Bunun için yardımcı uygulamalar var. Belki MsSQL Server uygulama içerisinde de olabilir.

https://learn.microsoft.com/en-us/sql/ss...rver-ver16

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Merhabalar,

Management studio üzerinde "generete scripts" var ilgili db üzerinde gelip çalıştırınca ekranda istediğin table, sp, fn, view leri seçip script dosyasını oluştur sonra canlıda taşı. Öncesinde kontrol etmende fayda var yine queryde.
(07-08-2024, Saat: 10:32)tuna Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba. Şöyle bir sorunum var aslında sorun değilde fikir almak istiyorum.
DBCANLI VE DBTEST diye.

Farklı Bir Çözüm Önerisi Olarak : 
Eğer bağlayabiliyorsam iki sql sunucuyu birbirine linked servers ile bağlarım,
sonra her iki sunucudaki tablo column view proc vb nesneleri sysobjects tablolarını birbiri ile joinleyip karşılıklı cross check edip 
olmayan veya değişen proc viev functionların syscomments tablosundan scriptini alıırım ,  tablo ve column nesnelerinin create alter scriptlerini çıkarıp   
öbür tarafda çalıştırırım,  Tüm bunları da bir agent üzerinden job ile de rahatlıkla periyodik kontrol edebilirim.
Kalan ömrünün en genç build’indesin.
Counter artar, deadline sabit.
Age++ çalışıyor, rollback yok.
Her yer exception
Navicat de Structure Synchronizasyon aracı var.
DB karşılaştırma sonrasında farkları listeliyor (tablo, storeprocedure, view...) istedikerinizi seçiyorsunuz ve onaylıyorsunuz.
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
Araştırma yaparken visual studio da db projesi ile yapılabiliyormuş. Şimdi onu test ediyorum.
Bununla ilgili tecrübeleri olan varsa bilgi edinmeyi çok isterim.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  mysql ve sqllite veri eşitleme senerelmas 5 1.214 13-07-2024, Saat: 14:45
Son Yorum: frmman
  cxgrid kolonları index numarasına göre eşitleme cinarbil 5 5.356 17-01-2019, Saat: 15:02
Son Yorum: adelphiforumz

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi