Merhaba,
Alt yapısını hazırlamakta olduğum için şimdilik görsel bileşen bu kadar ile sınırlı. Tema desteğini de ekleyip yayınlamak istedim. Dün o yüzden paylaşamadım.
Bu seti hazırlama amacım FMX geliştiricilerinin hiçbir ekstra özellik ayarı ile uğraşmadan sürükle-bırak ile istediğini elde etmesini sağlamak. Bileşenlere sadece ne yapması gerektiğini yazmak veya hangi verileri göstermesi gerekiyorsa sadece o verilerin bileşene sunulup işlemi yapmasını sağlamak. Ebatlar, renkler, animasyonlar ve diğer bir araya getirilerek oluşturulacak olan her şeyi hazır halde sunmayı amaçlıyorum. Yayına hazır hale getirdiğimde Forumda paylaşacağım. Herkes tarafından desteklenebilir bir set olduğu için en büyük bileşen ekosistemini hep birlikte oluşturabilme imkanına sahip olacağız.
Yapıda değişiklik olsa veya olmasa bile seti kullanacak arkadaşları birer son kullanıcı olarak gördüğümden dolayı minimum uğraş gerektirecek şekilde hazırlıyorum.
Parça parça anlatıyorum ama yayınladığımda daha detaylı kılavuz hazırlayacağım.
Uses alanına ;
ComponentViewAssistant
Kendi renklerinizi tanımlamanız ve bunun otomatik tüm sistem geneline uygulanması için yazılması gereken kod sadece bu şekilde ;
const
ThemePalettes: array[TMrxThemes] of TThemePalette = (
(Background: $FFA2AADB;
Font: $FF222831;
Triggered: $FF898AC4;
Untriggered: $FFDDE6ED;
Default: $FFF5F5F5),
(Background: $FF082032;
Font: $FFEEEEEE;
Triggered: $FF1B1A55;
Untriggered: $FF9290C3;
Default: $FF535C91),