Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
delphide kamera
#1
merhaba yeniyim ,bi sorum olacak pcye bağlı kamerayı  formda butona basınca form içinde nasıl açtırabilirim ?
WWW
Cevapla
#2
Bir dönem uğraşmıştım çok iyi ve kullanışlı bir bileşen var TVideoGrabber onu kullanabilirsin.

Not : Ücretli bir bileşendir test için süreli olarak kullanabiliyorsunuz.
Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan ve hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir.

Hz. Muhammed (sav.)
Cevapla
#3
(18-02-2018, Saat: 16:37)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir dönem uğraşmıştım çok iyi ve kullanışlı bir bileşen var TVideoGrabber  onu kullanabilirsin.

Not : Ücretli bir bileşendir test için süreli olarak kullanabiliyorsunuz.

Ucretsiz yokmu cracklanmiyormu
WWW
Cevapla
#4
(18-02-2018, Saat: 18:25)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18-02-2018, Saat: 16:37)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir dönem uğraşmıştım çok iyi ve kullanışlı bir bileşen var TVideoGrabber  onu kullanabilirsin.

Not : Ücretli bir bileşendir test için süreli olarak kullanabiliyorsunuz.

Ucretsiz yokmu cracklanmiyormu

Merhaba,
Formumuzda illegal paylaşımlar yapılamaz.
Bundan sonraki tüm konu ve yorumlarınızda daha dikkatli olursanız sevinirim.
Cevapla
#5
(18-02-2018, Saat: 18:42)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18-02-2018, Saat: 18:25)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ucretsiz yokmu cracklanmiyormu

Merhaba,
Formumuzda illegal paylaşımlar yapılamaz.
Bundan sonraki tüm konu ve yorumlarınızda daha dikkatli olursanız sevinirim.

Kusura bakmayin bilmiyordum yeniyimde ozur dilerim
WWW
Cevapla
#6
MErhaba
İlgili örneklere C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\19.0\Samples\Object Pascal folderından ulaşabilirsiniz..
Cevapla
#7
(18-02-2018, Saat: 18:25)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18-02-2018, Saat: 16:37)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir dönem uğraşmıştım çok iyi ve kullanışlı bir bileşen var TVideoGrabber  onu kullanabilirsin.

Not : Ücretli bir bileşendir test için süreli olarak kullanabiliyorsunuz.

Ucretsiz yokmu cracklanmiyormu

Bahsettiğim bileşenin deneme sürümü var.  

Tscap32 diye bir bileşen vardı ben kullanamamıştım işletim sistemimde sorun yaşamıştım.   

Crack konusuna gelince eğer emeğe saygı göstermezsen seninde emeğine kimse saygı göstermeyecektir.  
Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan ve hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir.

Hz. Muhammed (sav.)
Cevapla
#8
(19-02-2018, Saat: 22:49)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Crack konusuna gelince eğer emeğe saygı göstermezsen seninde emeğine kimse saygı göstermeyecektir.  

 Aynı düşüncedeyim Smile
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
20 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#9
DsPack component paketi vardı bi aralar, ama sanırım d7 ye kadar destekliyordu. Bi araştır istersen.
WWW
Cevapla
#10
Sana bir güzellik yapalım.
Zamanın birinde bu linkteki kodları sadeleştirmiştim. O örneği arşivimden çıkardım. 
( Not: arşivdekileri düzenlesem dahi referansları ile saklıyorum, emeğe saygı  Smile  )

Örneği çalıştırmak için Forma bir adet TPanel eklemen yeterli. 

Multimedia DeviceLıst'teki ilk sırada olanı direkt değerlendirmeye alıyor. Çalışmayan olursa Id değerini okuyun, 0 ise 1,2,3 .. 9'a kadar deneyin. Her bilgisayarda çalışsın isterseniz bir ComboBox'a liste oluşturup kullanıcının uygun olanı seçmesini sağlayın. Idea

Procedure PaneldeWebcam( Panel: TPanel );
const
 WM_CAP_START              = $0400;
 WM_CAP_DRIVER_CONNECT     = $0400 + 10;
 WM_CAP_DRIVER_DISCONNECT  = $0400 + 11;

 WM_CAP_SET_PREVIEWRATE    = (WM_CAP_START+  52);
 WM_CAP_SET_SCALE          = (WM_CAP_START+  53);
 WM_CAP_SET_PREVIEW        = (WM_CAP_START+  50);
 WM_CAP_SET_SEQUENCE_SETUP = (WM_CAP_START+  64);
 WM_CAP_SET_CALLBACK_YIELD = (WM_CAP_START+  4);
 MS_FOR_25FPS              = 40;
var
 aAygit                    : cardinal;
 aLibHandle                : cardinal;
 aCapGetDriverDescriptionA : function(DrvIndex:cardinal; Name:pansichar;NameLen:cardinal;Description:pansichar;DescLen:cardinal):boolean; stdcall;
 aCapCreateCaptureWindowA  : function(lpszWindowName: pchar; dwStyle: dword; x, y, nWidth, nHeight: integer; ParentWin: dword; nId: word): dword; stdcall;

 id, i     : Integer;
 strAygit  : string;
 strIcerik : string;
begin
 // --- WebCam Hazırlığı...
 aLibHandle                := LoadLibrary('avicap32.dll');
 aCapGetDriverDescriptionA := GetProcAddress(aLibHandle,'capGetDriverDescriptionA');
 aCapCreateCaptureWindowA  := GetProcAddress(aLibHandle,'capCreateCaptureWindowA' );

 strAygit  := '';
 strIcerik := '';
 i         := -1;
 id        := -1;
 while (i < 9) AND ( id < 0 ) do begin
   inc(i);
   setlength(strAygit,  256);
   setlength(strIcerik, 256);
   if  ( aCapGetDriverDescriptionA(i, PAnsiChar( AnsiString(strAygit)), 256, PAnsiChar(AnsiString(strIcerik)), 256) )
   AND ( Length( strAygit ) > 0 )
     then id := i;
 end;
 if id < 0 then Exit;

 // --- Medya Listesindeki Ilk Sirayı WebCam kabul ediyorum...
 aAygit := aCapCreateCaptureWindowA('Web Kamera Ekranı', WS_CHILD or WS_VISIBLE, 0, 0,
                                   Panel.Width, Panel.Height, Panel.Handle, 0);

 if SendMessage(aAygit, WM_CAP_DRIVER_CONNECT, id, 0) <> 1 then
 begin // Bağlantı Sağlanamadı...
   SendMessage(aAygit, WM_CAP_DRIVER_DISCONNECT, 0, 0);
   SendMessage(aAygit, WM_CLOSE, 0, 0);
   aAygit := 0;
 end;

 if aAygit <> 0 then
 begin
   SendMessage(aAygit, WM_CAP_DRIVER_CONNECT, 0, 0);
   SendMessage(aAygit, WM_CAP_SET_SCALE, 1, 0);
   SendMessage(aAygit, WM_CAP_SET_PREVIEWRATE, MS_FOR_25FPS, 0);
   SendMessage(aAygit, WM_CAP_SET_PREVIEW, 1, 0);
 end;
end;

Kullanmak için

procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
begin
  PaneldeWebCam( Panel1 );
end;
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  delphide kilitli kullanıcı kurtarma şifre değiştirme Ekvador 1 356 03-09-2020, Saat: 14:44
Son Yorum: pro_imaj
  Delphide ses format değişikliği mehmetgun 1 880 23-09-2019, Saat: 13:13
Son Yorum: hi_selamlar
  [Çözüldü] HTTP üzerinden RTSP ile IP kamera stream işlemek Abdullah ILGAZ 3 3.032 06-03-2019, Saat: 00:47
Son Yorum: Yeliz
  Delphide Yaş Hesaplama adelphiforumz 2 1.641 29-08-2018, Saat: 18:08
Son Yorum: adelphiforumz
  Harici dll içerisindeki metod Delphide nasıl çağırılır. yhackup 11 4.608 22-02-2018, Saat: 09:39
Son Yorum: yhackup



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi