18-07-2019, Saat: 09:31
(Son Düzenleme: 18-07-2019, Saat: 10:18, Düzenleyen: Fesih ARSLAN.)
Selamlar Arkadaşlar. İlk Konumu Açıyorum. Tüm Paylaşımlarınız için teşekkür ederim .
qryRapor.Parameters.ParamByName('TTITARHBAS').Value := TTbaslangic.Date;
qryRapor.Parameters.ParamByName('TTITARHBIT').Value := TTBitis.Date;
şeklinde iki tarih parametresini SP de karşılığı DateTIME olan iki alana gönderiyorum.
hatası alıyorum.
delphi de debug ettiğimde datetime eger boş ise value "-700000" olarak gidiyor SQL serverda bu durumu yakalayamıyorum.
Eger boş ise bu filtrelemeyi yapma şeklinde bir kontrolde yapamıyorum sql server neye ceviriyor yakalamadım . byardımcı olabilir misiniz ?
qryRapor.Parameters.ParamByName('TTITARHBAS').Value := TTbaslangic.Date;
qryRapor.Parameters.ParamByName('TTITARHBIT').Value := TTBitis.Date;
şeklinde iki tarih parametresini SP de karşılığı DateTIME olan iki alana gönderiyorum.
SET @SQL = @SQL + ' T.TTI_TARIH >= ''' + CONVERT(NVARCHAR(8),@TTITARHBAS,112) + ''' AND T.TTI_TARIH < ''' + CONVERT(NVARCHAR(8),DATEADD(DAY,1,@TTITARHBIT),112)+''''diye bir filtreleme yaparken eger datetime compenentinden boş gönderirsem " invalid character value for cast specification"
hatası alıyorum.
delphi de debug ettiğimde datetime eger boş ise value "-700000" olarak gidiyor SQL serverda bu durumu yakalayamıyorum.
Eger boş ise bu filtrelemeyi yapma şeklinde bir kontrolde yapamıyorum sql server neye ceviriyor yakalamadım . byardımcı olabilir misiniz ?