Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parmak okuma cihazından data okuma
#1
Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşlacağı üzere parmak izi okuma cihazından data çekmem gerek. Buraya yazmadan çok fazla araştırdım.ZKTeco uyumlu olmayan bir cihaz var elimde. Helptech HT-P58 modeli. ZKTeco daki gibi kaynak ve uyumlu SDK bulamadım. Firmayla irtibata geçmek istedim fakat ulaşamadım. Burad https://www.delphican.com/showthread.php?tid=3790 bulunan linki bulduğumda olayın çözüldüğünü gördüm. @"wiseman" hocam sayesinde. Bu yüzden doğrudan mesaj atmak yerine konu açayım benzer problemler yaşayan olursa faydalansın diye. @"wiseman"  hocam yardımcı olur musunuz? TCP ip lle nasıl yapabilirim? connect oluyorum fakat ilerisi yok. Mantık olarak ne yapmam gerek? Daha önce seri port haberleşmesi ilei ilgili programlar yazdım. Temelde seri porta istek atıp cevabını alıyordum ve datayı sağlıyordum. Fakat bu cihazlarda istek olarak ne göndereceğimi dahil bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevapla
#2
(29-07-2020, Saat: 22:42)kozmik16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşlacağı üzere parmak izi okuma cihazından data çekmem gerek. Buraya yazmadan çok fazla araştırdım.ZKTeco uyumlu olmayan bir cihaz var elimde. Helptech HT-P58 modeli. ZKTeco daki gibi kaynak ve uyumlu SDK bulamadım. Firmayla irtibata geçmek istedim fakat ulaşamadım. Burad https://www.delphican.com/showthread.php?tid=3790 bulunan linki bulduğumda olayın çözüldüğünü gördüm. @"wiseman" hocam sayesinde. Bu yüzden doğrudan mesaj atmak yerine konu açayım benzer problemler yaşayan olursa faydalansın diye. @"wiseman"  hocam yardımcı olur musunuz? TCP ip lle nasıl yapabilirim? connect oluyorum fakat ilerisi yok. Mantık olarak ne yapmam gerek? Daha önce seri port haberleşmesi ilei ilgili programlar yazdım. Temelde seri porta istek atıp cevabını alıyordum ve datayı sağlıyordum. Fakat bu cihazlarda istek olarak ne göndereceğimi dahil bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhabalar SDK dosyalarını indirip DLL ile birlikte kurmak zorundasınız SDK ları kendi sitelerinde olması gerekiyor.Daha öncede yazdım lakin 2-3 sene evveldi nerdedir bilmiyorum bende. Support ttan gerekli bilgiyi alabilirsiniz.
Cevapla
#3
Selamlar
Konu ile ilgili dosya paylaşımında bulunmuştum. Ancak farklı bir cihaz için aynı SDK dosyaları çalışmaz. Ancak yazdığınız cihaz ile ilgili bir markaya da ulaşamadım. Markanın tam adı ve modeli yazdığınız şekilde midir?
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Cevapla
#4
Meraktan soruyorum, TCP ile erişim ile bağlandığınızı bildirdiğinize göre bir de web browser üzerinden IP'sini yazarak erişip bir admin arayüzü var mıdır onu kontrol eder misiniz ? Şunun için soruyorum, protokol konusunda belki olası admin konsolundan yararlanılabilir belki de... Eğer erişim olur da parola sorarsa, mevcut eski sisteme wireshark vb. araya girerek admin parolasını yakalamak ve oradan yürümek isteyebilirsiniz.  

Başka bir konu ama parmak izi veya RFID ikisi de bekleme/konuşma üzerine olduğundan; kaynak kıtlığı konusunda benzerliği açısından empati kurduğumdan paylaşayım. RFID konusunda Sirit Infinity RFID UHF marka/model kapalı bir sistemi 2007-2008 yıllarında (firmalar fahiş fiyatla bize dönmüştü) bu şekilde bir yöntem ile çalıştırmayı başarmıştım. Admin konsoldan yola çıkarak  belli portlardan sorgu yaparak başka bir porttan cevap döndüğünü anlamış araştırmayı o portu dinleyerek olan protokolü anlamaya çalışmak üzere derinleştirmiştim. TEXT akış olduğundan hiç zorlamamıştı.  Bugün kulağa basit geliyor değil mi ...  Smile
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
Cevapla
#5
Çözdünüz mü?
Kuvvetle muhtemel ZKTeco üretimi bir cihaz.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  E fatura okuma xlm metemet 5 1.186 06-04-2025, Saat: 19:30
Son Yorum: metemet
  Mikrotik routher Port okuma Mert_37 1 618 23-08-2024, Saat: 16:46
Son Yorum: Syntax
  Json Data Binding ile oluşturulan json içine Array ekleme aegean 4 1.558 17-05-2024, Saat: 12:36
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  OPC Server veri okuma enigma 1 1.230 13-09-2023, Saat: 11:50
Son Yorum: shooterman
  ReadProcessMemory ile veri okuma nasıl yapılır eraendless 2 1.165 07-09-2023, Saat: 00:35
Son Yorum: veteran



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi