Yorumları: 513
Konuları: 88
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 2.178
Programcı
(05-10-2020, Saat: 17:40)bnyamin86 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba yeni bir konuyla tekrardan karşınızdayım hepnizin affına sığınıyorum. Hakkınızı helal edin acemilik böyle birşey. Neyse lafı fazla uzatmadan konuya geçeyim önceki günlerdede bahsetmiş olduğum bir projem vardı giriş ekranı diye son bir adım kaldı şimdi ben bu formun onshow olayına yazacağım bir kodla açılışta veritabanı dosyasının kayıtlı olduğu klasörü kontrol edip eğerki veritabanı dosyası varsa program birşey yapmasın ama yoksa 'veritabanı dosyası bulunamadı şimdi oluşturmak istemisiniz' mesajı ile kullanıcıyı veri tabanı
oluşturma sayafasına yönlendirsin istiyorum. aslında kodum mevcut ama sıkıntı şu;
ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'DATA\'
ben bu kodla programımı her bilgisayarda istersem flash diskte yol göstermeden çalıştırabiliyorum.
şöyle bir kod buldum ve kendime uyarladım çalıştı fakat sürekli bilgisayar değiştiğinde yada dosya değiştiğinde yol göstermem gerekiyor.Ben bunu üstte yazmış olduğum kod gibi yol göstermeden çalışmasını nasıl sağlıyabilirim.
Procedure TForm1.Button1Click(Sender; Object);
var
begin
If FileExists(ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'DATA\Nihat.txt') Then // Dosya varsa exe nin bulunduğu klasördeki\data\klasöründeki dosyayı kontrol eder.
Caption := ‘Dosya var’
else
Caption := ‘Dosya Yok’;
end;
yardımlarınız için teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar Kolay gelsin.
Bence cevap sorunun içinde
Procedure TForm1.Button1Click(Sender; Object);
begin
If FileExists(ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'DATA\Nihat.txt') Then // Dosya varsa exe nin bulunduğu klasördeki\data\klasöründeki dosyayı kontrol eder.
Caption := ‘Dosya var’
else
Caption := ‘Dosya Yok’;
end;
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Yorumları: 39
Konuları: 9
Rep Puanı: 50
Başlangıç
belirtmeyi unutmuşum veritabanı her zaman nihat isminde olmayacak kullanıcının koyacağı herhangi bir isim olacak.
Programcı
(05-10-2020, Saat: 18:05)bnyamin86 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: belirtmeyi unutmuşum veritabanı her zaman nihat isminde olmayacak kullanıcının koyacağı herhangi bir isim olacak.
yarın yardımcı olalım
yarın bir combobox içine exe nin çalıştığı yerdeki istediğin klasörün için listeleyen kod ile işiniz olur
sanki 4-5 gün içinde benzer bir soru yanıtlandı diye hatırlıyorum.
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Programcı
06-10-2020, Saat: 09:10
(Son Düzenleme: 06-10-2020, Saat: 09:17, Düzenleyen: cinarbil.)
bu soruya ekteki linkte cevap verilmiş
https://www.delphican.com/showthread.php?tid=5179
procedure TForm2.Button1Click(Sender: TObject);
var
sr:TSearchRec;
begin
cCombobox1.Clear;
FindFirst('C:\Cinar\Sundoor\data\*.*',faAnyFile,sr); //C:\Cinar\Sundoor\data dosyaların durduğu dizin fbd firebird uzantısı sendeki farklı ise değiştir
repeat
if (sr.Name<>'.') and (sr.Name<>'..') then
combobox1.items.Add(ExtractFileName (sr.Name)); // combobox dosya adını ekle
until FindNext(sr)<>0;
FindClose(sr);
end;
yukarıdaki kodlar dizindeki firebird database isimlerini combobox alır
sende onclick olayında database bağlanırsın ezbere yazdım deneyemedim ama genel fikir verir
Test edildi. Tamam
Yorumları: 39
Konuları: 9
Rep Puanı: 50
Başlangıç
Sayın çınarbil hocam vermiş olduğunuz cevap da benim diğer konu başlığım için verilmiş bir cevaptı ama yinede zahmetiniz ve emeğiniz için teşekkür ediyorum. Soruyu değiştiriyorum şimdi exenin bulunduğu kalsördeki data klasörü boş mu değilmi içindeki dosya ne olursa olsun uzantısıda farketmez boş ise boş dolu ise dolu bana bunu döndürsün yeter işimi görür.
kusura bakmayın anlatamadıysam affınıza sığınıyorum. Kolay gelsin iyi çalışmalar.