Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi dll metodundan C# a string dönmek
Selam arkadaşlar.
Delphi' de oluşturulmuş bir dll' i C# içinde kullanıp, ondan string değer dönmek istediğimde C# da yazdığım program çakılıyor. Örneğin boolean tipinde parametre dönmekte sorun yaşamıyorum. String ve WideString olarak denedim, sonuç değişmedi.

String dönmenin pratik bir yolu var mı ? Deklerasyon ve kullanım şeklim aşağıdaki gibi ...

Delphi kodu :

function fn_Test(out _bDosyaYok : Boolean; out _sSonucMesaji : WideString) : Boolean; cdecl;
   Begin
       Result := True;
       _bDosyaYok := True;
       _sSonucMesaji := 'ABCĞÜŞİÖÇ';
   End;

C# Deklerasyon :
       [DllImport("Test.dll", EntryPoint = "fn_Test", CallingConvention = CallingConvention.Cdecl, CharSet = CharSet.Ansi)]
       private static extern Boolean fn_Test(out Boolean _bDosyaYok, [MarshalAs(UnmanagedType.LPStr)] out String _sSonucMesaji);

C# Kullanım :

Boolean bDosyaYok = false;
String sSonucMesaji = "";
fn_Test(out bDosyaYok, out sSonucMesaji);
Hiçbir mal sizin değil, neyi bölüşemiyorsunuz ?
Hiçbir can sizin değil, niye dövüşüyorsunuz ?

Hz. Mevlana
    [DllImport("Project1.dll", EntryPoint = "fn_Test", CallingConvention = CallingConvention.Cdecl, CharSet = CharSet.Unicode)]
   private static extern Boolean fn_Test(out Boolean _bDosyaYok, [MarshalAs(UnmanagedType.LPWStr)] out string _sSonucMesaji);

function fn_Test(out _bDosyaYok : Boolean; out _sSonucMesaji : WideString) : Boolean; cdecl;
begin
end;

exports fn_Test;

https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/...ew=net-5.0

LPWStr 21 A 2-byte, null-terminated Unicode character string. You cannot use the LPWStr value with an unmanaged string unless the string was created by using the unmanaged CoTaskMemAlloc function.

Çakılıyordan kastınızı anlamadım.
Sonunda bir yöntem buldum. Belki birilerinin işine yarar, C# tarafındaki deklerasyonu şu şekilde yapınca çalışıyor :

[DllImport("Test.dll", EntryPoint = "fn_Test", CallingConvention = CallingConvention.Cdecl, CharSet = CharSet.Ansi)]
private static extern Boolean fn_Test(out Boolean _bDosyaYok, [MarshalAs(UnmanagedType.BStr)] out String _sSonucMesaji);

Yani kısaca, UnmanagedType.BStr kullanmak gerekiyor stringler için. Delphi tarafında WideString verilmesi de gerekiyor. String kabul etmiyor.
Bulduğum kaynak : https://scrapax.com/pass-data-csharp-to-delphi-dll/

(27-01-2021, Saat: 17:35)ismailkocacan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
    [DllImport("Project1.dll", EntryPoint = "fn_Test", CallingConvention = CallingConvention.Cdecl, CharSet = CharSet.Unicode)]
   private static extern Boolean fn_Test(out Boolean _bDosyaYok, [MarshalAs(UnmanagedType.LPWStr)] out string _sSonucMesaji);

begin
end;

exports fn_Test;

https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/...ew=net-5.0

LPWStr 21 A 2-byte, null-terminated Unicode character string. You cannot use the LPWStr value with an unmanaged string unless the string was created by using the unmanaged CoTaskMemAlloc function.

Çakılıyordan kastınızı anlamadım.

C# da uygulama hiçbir hata vermeden duruyor. Çakılıyordan kastım buydu.

Hz. Mevlana
Paylaştığım kod çalışıyor.
Teşekkürler, onu da inceleyeceğim.

Verdiğiniz kod [MarshalAs(UnmanagedType.BStr)] olarak çalışıyor. LPWStr de çalışmadı.

Hz. Mevlana
JMTD06X.png
CharSet benim Delphi metodlarımda Ansi. Bununla ilgili olabilir (mi?). BStr haricinde gerçekten çalışmadı.

Hz. Mevlana

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  yapay zeka delphi kl007 9 624 26-02-2026, Saat: 09:12
Son Yorum: mrmarman
  Win 11 ve Delphi 7 Minimize sorunu. enigma 7 495 11-02-2026, Saat: 10:27
Son Yorum: RAD Coder
Question Delphi formunu nasıl otomatik tam ekran yapabilirim ? erdemklt0 2 321 23-01-2026, Saat: 10:02
Son Yorum: csunguray
  Delphi SLL kullanım sorunu Bay_Y 12 1.317 22-12-2025, Saat: 18:11
Son Yorum: Bay_Y
  Delphi ile SQL server bağlantı hatası yakalama Under 20 1.979 21-11-2025, Saat: 15:24
Son Yorum: mrmarman

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi