Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IdTCPClient-server haberleşmesi
arkadaşlar biri sorun yaşıyorum. win7 de iş ağı kurup client-server haberleşmesi yapıyordum bir sorun yoktu.
şimdi win10 var ve bir türlü ev gurubu kuramıyorum. sanki yok gibi.
ev gurubu kurmadan client-server haberleşmesi olmuyor bu sorunu nasıl çözebiliriz.
saygılarımla
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

(12-06-2021, Saat: 09:32)sadikacar60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: arkadaşlar biri sorun yaşıyorum. win7 de iş ağı kurup client-server haberleşmesi yapıyordum bir sorun yoktu.
şimdi win10 var ve bir türlü ev gurubu kuramıyorum. sanki yok gibi.
ev gurubu kurmadan client-server haberleşmesi olmuyor bu sorunu nasıl çözebiliriz.
saygılarımla

Günaydın.

Local ağ olduğunu varsayarak.

Client ve server bilgisayarda  Güvenlik duvarını ve varsa anti virüsü devre dışı bırakın.
Windows 10 Ağ özellikleri  /Gelişmiş ağ ayarlarında Tüm Ağlar /Ev Grup / İş gibi  seçeneklerde ağ bulmayı açın parolalı korumayı devre dışı bırakın 
Bilgisayarları yeniden başlatın ve deneyin.
Haberleşme gerçekleşirse.
Sıra ile anti virüs  güvenlik duvarını devreye alın.
Kullandığınız portları güvenlik duvarı özelliklerde gelen ve giden kurallara ekleyin ve izinleri verin.

Sorun devam ederse tekrar yardımcı olmaya çalışalım.
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
port numaralarında hata varmış buldum hatayı düzeldi.

çok teşekkürler
saygılar
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mobil Client - Desktop Server Uygulama Teknik Önerisi burakb44 7 873 12-06-2026, Saat: 18:15
Son Yorum: mcuyan
  Delphi ile SQL server bağlantı hatası yakalama Under 20 3.158 21-11-2025, Saat: 15:24
Son Yorum: mrmarman
  TIdHTTPWebBrokerBridge ile HTTP server de response bloklanabilirmi? aegean 1 575 25-09-2025, Saat: 19:57
Son Yorum: aegean
  Rest Server Hata m_ekici 2 925 09-03-2025, Saat: 13:32
Son Yorum: m_ekici
  Rest Server e gönderilen bilgiler m_ekici 8 2.004 17-02-2025, Saat: 11:43
Son Yorum: m_ekici

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi