Yorumları: 367
Konuları: 127
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 334
Acemi
arkadaşlar biri sorun yaşıyorum. win7 de iş ağı kurup client-server haberleşmesi yapıyordum bir sorun yoktu.
şimdi win10 var ve bir türlü ev gurubu kuramıyorum. sanki yok gibi.
ev gurubu kurmadan client-server haberleşmesi olmuyor bu sorunu nasıl çözebiliriz.
saygılarımla
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.
Yorumları: 515
Konuları: 89
Rep Puanı: 2.182
Programcı
(12-06-2021, Saat: 09:32)sadikacar60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: arkadaşlar biri sorun yaşıyorum. win7 de iş ağı kurup client-server haberleşmesi yapıyordum bir sorun yoktu.
şimdi win10 var ve bir türlü ev gurubu kuramıyorum. sanki yok gibi.
ev gurubu kurmadan client-server haberleşmesi olmuyor bu sorunu nasıl çözebiliriz.
saygılarımla
Günaydın.
Local ağ olduğunu varsayarak.
Client ve server bilgisayarda Güvenlik duvarını ve varsa anti virüsü devre dışı bırakın.
Windows 10 Ağ özellikleri /Gelişmiş ağ ayarlarında Tüm Ağlar /Ev Grup / İş gibi seçeneklerde ağ bulmayı açın parolalı korumayı devre dışı bırakın
Bilgisayarları yeniden başlatın ve deneyin.
Haberleşme gerçekleşirse.
Sıra ile anti virüs güvenlik duvarını devreye alın.
Kullandığınız portları güvenlik duvarı özelliklerde gelen ve giden kurallara ekleyin ve izinleri verin.
Sorun devam ederse tekrar yardımcı olmaya çalışalım.
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Yorumları: 367
Konuları: 127
Rep Puanı: 334
Acemi
port numaralarında hata varmış buldum hatayı düzeldi.
çok teşekkürler
saygılar
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.