TMS Web Core serimizin bu konusunda, QR ve Bildiğimiz standart barkodları (EAN8, EAN13 vb. ) okumanın ne kadar basit olduğunu göstereceğim.
Öncelikle, aşağıdaki gibi bir form tasarımı yapıyorum. Bir adet WebCamera kontrolü yerleştiriyorum ki barkodu onun sayesinde okutacağız, bir adet WebQRDecoder1 (QR Kodu okutmak istersek diye) , bir adet WebBarcodeDecoder (Normal barkodları okutmak için) ve bir adet de memo bileşeni yerleştiriyorum. Okunan barkodu bu örnekte Memo'ya yazdıracağız :

Burada önemli olan ayrıntı, Hem QR hem de BarcodeDecoder'ın hangi kamerayı kullanacağı, bunun için de Object Inspector penceresinden aşağıdaki ayarı yapıyorum :

Tabi bu arada söylemeyi unuttum, WebCamera1 kontrolünde eğer cihazımızda 2 tane kamera varsa mesela cep telefonu üzerinden okutma işlemi yapıyorsak, hangi kamerayı kullanacağımızı da belirtebiliyoruz. (Front-Ön, Back-Arka ) şeklinde onun da ayarı var.
Şimdi TWebBarcodeDecoder'ın "OnDecoded" olayına aşağıdaki kodu yazıyorum :
Böylece okunan veriyi Memo'ya atabilmesini sağlıyorum. Forma eklediğimiz "Kamerayı Aç" düğmemize de aşağıdaki kodu ekliyorum :
Bu işlem çalıştığında kullandığımız tarayıcı güvenliğimiz için bize aşağıdaki gibi bir uyarı verecektir :

İzin ver dedikten sonra bir ürün barkodunu kameraya tuttuğumuzda barkod (veya QR kod) sorunsuz şekilde okunacak ve Memo'ya aktarılacaktır :

Görüldüğü gibi TMS Web Core'un sunduğu çok pratik şeyler var. Gerçek hayat uygulamalarında kullanılması muhtemel her özelliğini tek tek yazarak uzun bir TMS WEB Core konu zinciri oluşturmayı düşünüyorum.
Herkese sevgiler, saygılar.
Öncelikle, aşağıdaki gibi bir form tasarımı yapıyorum. Bir adet WebCamera kontrolü yerleştiriyorum ki barkodu onun sayesinde okutacağız, bir adet WebQRDecoder1 (QR Kodu okutmak istersek diye) , bir adet WebBarcodeDecoder (Normal barkodları okutmak için) ve bir adet de memo bileşeni yerleştiriyorum. Okunan barkodu bu örnekte Memo'ya yazdıracağız :

Burada önemli olan ayrıntı, Hem QR hem de BarcodeDecoder'ın hangi kamerayı kullanacağı, bunun için de Object Inspector penceresinden aşağıdaki ayarı yapıyorum :

Tabi bu arada söylemeyi unuttum, WebCamera1 kontrolünde eğer cihazımızda 2 tane kamera varsa mesela cep telefonu üzerinden okutma işlemi yapıyorsak, hangi kamerayı kullanacağımızı da belirtebiliyoruz. (Front-Ön, Back-Arka ) şeklinde onun da ayarı var.
Şimdi TWebBarcodeDecoder'ın "OnDecoded" olayına aşağıdaki kodu yazıyorum :
Kod: (Select All)
procedure TForm1.WebBarcodeDecoder1Decoded(Sender: TObject; ADecoded: string);
begin
WebMemo1.Text := ADecoded;
end; Böylece okunan veriyi Memo'ya atabilmesini sağlıyorum. Forma eklediğimiz "Kamerayı Aç" düğmemize de aşağıdaki kodu ekliyorum :
Kod: (Select All)
begin
WebCamera1.Start;
end; Bu işlem çalıştığında kullandığımız tarayıcı güvenliğimiz için bize aşağıdaki gibi bir uyarı verecektir :

İzin ver dedikten sonra bir ürün barkodunu kameraya tuttuğumuzda barkod (veya QR kod) sorunsuz şekilde okunacak ve Memo'ya aktarılacaktır :

Görüldüğü gibi TMS Web Core'un sunduğu çok pratik şeyler var. Gerçek hayat uygulamalarında kullanılması muhtemel her özelliğini tek tek yazarak uzun bir TMS WEB Core konu zinciri oluşturmayı düşünüyorum.
Herkese sevgiler, saygılar.
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...

) component QR Code'u da sorunsuz okur muhtemelen, ama