Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TMS Web Core : Güzel Özellikler-2
TMS Web Core serimizin bu konusunda, QR ve Bildiğimiz standart barkodları (EAN8, EAN13 vb. ) okumanın ne kadar basit olduğunu göstereceğim. 

Öncelikle, aşağıdaki gibi bir form tasarımı yapıyorum. Bir adet WebCamera kontrolü yerleştiriyorum ki barkodu onun sayesinde okutacağız, bir adet WebQRDecoder1 (QR Kodu okutmak istersek diye) , bir adet WebBarcodeDecoder (Normal barkodları okutmak için) ve bir adet de memo bileşeni yerleştiriyorum. Okunan barkodu bu örnekte Memo'ya yazdıracağız :

ffbvlcb.jpg

Burada önemli olan ayrıntı, Hem QR hem de BarcodeDecoder'ın hangi kamerayı kullanacağı, bunun için de Object Inspector penceresinden aşağıdaki ayarı yapıyorum :

2ze3bjj.jpg

Tabi bu arada söylemeyi unuttum, WebCamera1 kontrolünde eğer cihazımızda 2 tane kamera varsa mesela cep telefonu üzerinden okutma işlemi yapıyorsak, hangi kamerayı kullanacağımızı da belirtebiliyoruz. (Front-Ön, Back-Arka ) şeklinde onun da ayarı var.

Şimdi TWebBarcodeDecoder'ın "OnDecoded" olayına aşağıdaki kodu yazıyorum :

procedure TForm1.WebBarcodeDecoder1Decoded(Sender: TObject; ADecoded: string);  
begin  
 WebMemo1.Text := ADecoded;  
end;  

Böylece okunan veriyi Memo'ya atabilmesini sağlıyorum. Forma eklediğimiz "Kamerayı Aç" düğmemize de aşağıdaki kodu ekliyorum :

begin  
 WebCamera1.Start;  
end;  

Bu işlem çalıştığında kullandığımız tarayıcı güvenliğimiz için bize aşağıdaki gibi bir uyarı verecektir :

j03991v.jpg

İzin ver dedikten sonra bir ürün barkodunu kameraya tuttuğumuzda barkod (veya QR kod) sorunsuz şekilde okunacak ve Memo'ya aktarılacaktır :

5m0pzfn.jpg

Görüldüğü gibi TMS Web Core'un sunduğu çok pratik şeyler var. Gerçek hayat uygulamalarında kullanılması muhtemel her özelliğini tek tek yazarak uzun bir TMS WEB Core konu zinciri oluşturmayı düşünüyorum. 

Herkese sevgiler, saygılar.
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...
@rmzgenius Hocam (nedense size Remzi Güneş diyorum içimden  Smile  ) component QR Code'u da sorunsuz okur muhtemelen, ama Data Matrix Code (3 köşesinde kare olmayan) deneme şansınız olabilir mi? WebCam okuyor mu? Okuyorsa tepki süresi nasıl? Kameramdan mı bilemiyorum ama Python + OpenCV performansı ve okuma başarısı projemde kullanılamayacak seviyede, TMS de durum nedir çok merak ettim şimdi. Ayrıca makale için teşekkürler.
Üstad, BarcodeDecoder'ın okuyabildiği ve tanıyabildiği barkod tipleri aşağıdaki gibi :

cenff0i.jpg

Çok da profesyonel bir şey beklememek lazım. Ama koskoca bir alışveriş sitesinin fiziki mağazalar zincirinde raflardaki ürün etiketlerinden depolarında kullanılan koca koca kolilere kadar bir çok ürün bilgisi okutmak için bu bileşeni kullanıyoruz. Daha bir gün bile dediğiniz şekilde bir barkod okutma ihtiyacımız olmadı. Bu barkod türünün kullanım amacı nedir, nerelerde kullanılıyor ?
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...
@rmzgenius Sağlık sektöründe hocam, ilaçlarda QR Code var optik ürünlerinde DMCode kullanılıyor. Reçeteler Medulaya işlenirken reçete ve ürün bilgileri ile karekodlarını da okutuyoruz.
Merhaba,

@rmzgenius TMSWeb_Camera demosunu açtığımda Delphi formu ile birlikte index.html ve 2 adet js dosyası var index dosyasının içine form1'i nasıl getirdiğini anlayamadım mantığı nedir acaba.
Üstad, Pas2JS adlı açık kaynaklı proje kullanılıyor. Pascal kodlarını JavaScript dosyalarına çeviren bir framework. Eskiden de vardı, ama her şey programcıya bakıyordu. TMS standart bir çok Delphi bileşenini uyumlu hale getirip bir de üstüne kolay kullanım ekleyince ortaya güzel bir ürün çıktı. Yani özetle, Form1 ve Form1'deki herşey aslında javascript'e çevrilmiş vaziyette.
(20-03-2022, Saat: 11:52)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstad, Pas2JS adlı açık kaynaklı proje kullanılıyor. Pascal kodlarını JavaScript dosyalarına çeviren bir framework. Eskiden de vardı, ama her şey programcıya bakıyordu. TMS standart bir çok Delphi bileşenini uyumlu hale getirip bir de üstüne kolay kullanım ekleyince ortaya güzel bir ürün çıktı. Yani özetle, Form1 ve Form1'deki herşey aslında javascript'e çevrilmiş vaziyette.

Anladım üstad teşekkürler.
Herhangi bir satın aldığımız template'e web core ile nasıl yapabiliriz videolu bir örnek var mı bildiğiniz.
Standart HTML ve CSS ile web sitesi yapmasını biliyorsanız aslında herhangi ekstradan bir şey öğrenmenize de gerek yok üstad. Ben kimseden destek almadan kendi CSS şablonlarımı istediğim gibi kullanabildim. Bunu paylaştığım 1-2 makalede de göstermiştim. TMS Software TV Youtube kanalında bir kaç tane örnek var ama biri portekizce diğeri de almanca.
https://www.youtube.com/watch?v=StUloSXoCkw

Bu arada TMSSoftwareTV youtube kanalında TMS WEB ile ilgili çok iyi videolar da var. İncelerseniz daha çok fikir sahibi olabilirsiniz.
(20-03-2022, Saat: 17:31)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Standart HTML ve CSS ile web sitesi yapmasını biliyorsanız aslında herhangi ekstradan bir şey öğrenmenize de gerek yok üstad. Ben kimseden destek almadan kendi CSS şablonlarımı istediğim gibi kullanabildim. Bunu paylaştığım 1-2 makalede de göstermiştim. TMS Software TV Youtube kanalında bir kaç tane örnek var ama biri portekizce diğeri de almanca.
https://www.youtube.com/watch?v=StUloSXoCkw

Bu arada TMSSoftwareTV youtube kanalında TMS WEB ile ilgili çok iyi videolar da var. İncelerseniz daha çok fikir sahibi olabilirsiniz.

Cevap için teşekkür üstad inceleyeceğim.
Anlatım ve bilgilendirme için teşekkürler , Emeğinize sağlık ..

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  TMS Web Core - Genel Bakış rmzgenius 67 39.072 22-03-2025, Saat: 22:17
Son Yorum: nehirnnn
  TMS Web Core AI RAD Coder 0 754 23-10-2024, Saat: 08:57
Son Yorum: RAD Coder
  TMS WEB CORE TÜKÇE DİL SORUNU ikurt07 4 2.145 01-10-2024, Saat: 10:03
Son Yorum: oser
  TMS Web Core - WebHttpRequest ile istek dönmüyor RAD Coder 3 1.480 10-05-2024, Saat: 10:20
Son Yorum: rmzgenius
  TMS Web Core - Database bcore 6 3.825 13-04-2024, Saat: 08:12
Son Yorum: erol.micset

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi