Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi-MySQL hata
#1
Photo 
Herkese iyi çalışmalar.
MySQL uzak veritabanı ile bağlantı kurarken sık sık aşağıdaki hatayı alıyorum.(Resim ekte) (Veritabanı kendi sitemizde-paylaşımlı hosting)

try
     oParams := TStringList.Create;
     try
       with oParams do
       begin
         Add('DriverID=' + fLogin.txt_DriverID.Text); //Combo-BrowseComputer code
         Add('Server=' + fLogin.txt_Server.Text); //Combo-BrowseComputer code
         Add('Port=' + fLogin.txt_Port.Text); //Default:3306

         Add('Database=' + fLogin.txt_Database.Text); //DatabaseName
         Add('User_Name=' + fLogin.txt_mySQL_User_Name.Text); //
         Add('Password=' + fLogin.txt_mySQL_Password.Text); //
         Add('CharacterSet=' + fLogin.txt_CharacterSet.Text); //UTF8,OCTETS,NONE,ASCII,ISO8859_1_2,
         Add('Compress=' + fLogin.txt_Compress.Text); //True
         Add('UseSSL=' + fLogin.txt_UseSSL.Text); //False
       end;
     finally
       oParams.Free;
     end;

     try
       with mySQLConn do
       begin
         Close;
         Server := fLogin.txt_Server.Text;
         Username := fLogin.txt_mySQL_User_Name.Text;
         Password := fLogin.txt_mySQL_Password.Text;
         Database := fLogin.txt_Database.Text;
         Port := StrToInt(fLogin.txt_Port.Text);
         Open;
       end;
     except
       on E: Exception do
         ShowMessage(E.ClassName + ' Veritabanına bağlanılamadı! : ' + E.Message);
     end;

bunlar da bağlantı kodlarım.

Bu hatanın bir çözümü var mıdır acaba? Nasıl bir yol izleyebilirim.


Ek Dosyalar Resimler
   
Cevapla
#2
(03-08-2022, Saat: 14:59)adnansirca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese iyi çalışmalar.
MySQL uzak veritabanı ile bağlantı kurarken sık sık aşağıdaki hatayı alıyorum.(Resim ekte) (Veritabanı kendi sitemizde-paylaşımlı hosting)

try
     oParams := TStringList.Create;
     try
       with oParams do
       begin
         Add('DriverID=' + fLogin.txt_DriverID.Text); //Combo-BrowseComputer code
         Add('Server=' + fLogin.txt_Server.Text); //Combo-BrowseComputer code
         Add('Port=' + fLogin.txt_Port.Text); //Default:3306

         Add('Database=' + fLogin.txt_Database.Text); //DatabaseName
         Add('User_Name=' + fLogin.txt_mySQL_User_Name.Text); //
         Add('Password=' + fLogin.txt_mySQL_Password.Text); //
         Add('CharacterSet=' + fLogin.txt_CharacterSet.Text); //UTF8,OCTETS,NONE,ASCII,ISO8859_1_2,
         Add('Compress=' + fLogin.txt_Compress.Text); //True
         Add('UseSSL=' + fLogin.txt_UseSSL.Text); //False
       end;
     finally
       oParams.Free;
     end;

     try
       with mySQLConn do
       begin
         Close;
         Server := fLogin.txt_Server.Text;
         Username := fLogin.txt_mySQL_User_Name.Text;
         Password := fLogin.txt_mySQL_Password.Text;
         Database := fLogin.txt_Database.Text;
         Port := StrToInt(fLogin.txt_Port.Text);
         Open;
       end;
     except
       on E: Exception do
         ShowMessage(E.ClassName + ' Veritabanına bağlanılamadı! : ' + E.Message);
     end;

bunlar da bağlantı kodlarım.

Bu hatanın bir çözümü var mıdır acaba? Nasıl bir yol izleyebilirim.

Merhabalar,

TimeOut değerlerini yükseltip deneyebilirsiniz.

connect_timeout
net_read_timeout
wait_timeout
interactive_timeout 

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#3
Ayrıca keepconnection'a da bakın.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#4
Dediğiniz gibi ConnectionTimeout(MyDAC) değeri ile ilgili bir sorunmuş. Teşekkürler arkadaşlar.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  MYSQL kurlumu cvheneburi 1 107 23-09-2022, Saat: 08:23
Son Yorum: mrmarman
  Hosttaki MySql Veritabanına Lokalden Bağlanmak bydelphi 5 256 15-09-2022, Saat: 12:23
Son Yorum: bydelphi
  Delphi Editor ile hızalama enes_29 5 253 14-09-2022, Saat: 10:32
Son Yorum: frmman
  Delphi 'de exe içinde ki database ip tespit etme delphiX14 6 448 29-08-2022, Saat: 13:09
Son Yorum: tuna
  Delphi ile paintdeki renkle doldur özelliğinin yapılması JavaCiva 0 152 05-08-2022, Saat: 12:36
Son Yorum: JavaCiva



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi