Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DBGrid'i Çok Fonksiyonlu Kullanma

Arkadaşlar merhaba yukarıda fotoğrafını paylaşmış olduğum programda görüldüğü üzere istersek barkod kısmına barkodu okutarak ürünü çağırıyoruz istersek üç nokta tuşuyla stok tablosunu açıp oradan ilgili ürünleri ekliyoruz sonra faturayı tamamlayıp kesmiş oluyoruz. Şimdi sizlere sormak istediğim şudur şöyleki;

Bu programda kullanılan bileşen DbGrid midir? DBGrid değilse nasıl bir bileşendir bunu delphide kullanabilmemiz mümkün müdür? Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Yüzeysel bakarak tam şudur demek çok zor.
Fakat dbgrid türevi devexpress quantum grid olabilir, advdbgrid olabilir. Buna benzer işlemleri yapan bir sürü ücretli/ücretsiz komponent mevcut.
Şunu söylemek mümkün vcl ile gelen basit dbgrid değil
PostgreSQL - Linux - Delphi, Poliüretan
Devexpress in gridin de bire bir aynı özellikler hatta fazlası var. Ben yıllardır lisanslı olarak kullanıyorum. Tavsiye ederim.
(20-10-2022, Saat: 23:15)bünyamin68 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba yukarıda fotoğrafını paylaşmış olduğum programda görüldüğü üzere istersek barkod kısmına barkodu okutarak ürünü çağırıyoruz istersek üç nokta tuşuyla stok tablosunu açıp oradan ilgili ürünleri ekliyoruz sonra faturayı tamamlayıp kesmiş oluyoruz. Şimdi sizlere sormak istediğim şudur şöyleki;

Bu programda kullanılan bileşen DbGrid midir? DBGrid değilse nasıl bir bileşendir bunu delphide kullanabilmemiz mümkün müdür? Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

Eğer EXE sizde ise öğrenebilirsiniz.
WinSpy uygulaması ile. Sonrasında bizimle de paylaşırsınız sanırım Shy

https://www.delphican.com/showthread.php?tid=2375

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Resimdeki iconlardan anlaşılan zaten devex quantum gridi gibi duruyor. Farklı olma durumu da var tabiki.
PostgreSQL - Linux - Delphi, Poliüretan
(21-10-2022, Saat: 10:27)tuna Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Devexpress in gridin de bire bir aynı özellikler hatta fazlası var. Ben yıllardır lisanslı olarak kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Anladım. Peki açıklama ya da bir örnek paylaşman mümkün müdür?
(21-10-2022, Saat: 10:52)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(20-10-2022, Saat: 23:15)bünyamin68 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba yukarıda fotoğrafını paylaşmış olduğum programda görüldüğü üzere istersek barkod kısmına barkodu okutarak ürünü çağırıyoruz istersek üç nokta tuşuyla stok tablosunu açıp oradan ilgili ürünleri ekliyoruz sonra faturayı tamamlayıp kesmiş oluyoruz. Şimdi sizlere sormak istediğim şudur şöyleki;

Merhabalar,

Eğer EXE sizde ise öğrenebilirsiniz.
WinSpy uygulaması ile. Sonrasında bizimle de paylaşırsınız sanırım Shy

https://www.delphican.com/showthread.php?tid=2375

Kolay gelsin.

Kardeşim dediğin programla kontrol ettim üzerine gelince cxgridsite yazıyor.

Merhaba Devexpress nesnelerinden bir adet cxgrid ekledim. 
Filter özelliğini True Yaptım.
Siz Kayıt Eklemek için NewitemRow Özelliğini true yaparsınız.
Bir adet Alanın (kalite) Properties Özelliğini ButtonEdit Yaptım.
şekildeki gibi 3 noktalı oldu.

Bahsettiğiniz tüm özellikleri cxgrid bileşeni sağlıyor gibi.

Ek Dosyalar Resimler

(24-10-2022, Saat: 09:43)endmuh Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Merhaba Devexpress nesnelerinden bir adet cxgrid ekledim. 
Filter özelliğini True Yaptım.
Siz Kayıt Eklemek için NewitemRow Özelliğini true yaparsınız.
Bir adet Alanın (kalite) Properties Özelliğini ButtonEdit Yaptım.
şekildeki gibi 3 noktalı oldu.

Bahsettiğiniz tüm özellikleri cxgrid bileşeni sağlıyor gibi.
Teşekkür ederim kardeşim tavsiyenle cxgrid bir nebze isteklerimi karşıladı denemeye devam.
normal dbgridle ile yapmak istersen @mrmarman hocamın şu konuda benzer bir örneği vardı.
https://www.delphican.com/showthread.php?tid=3542
ayrıca orda @FiRewaLL kardeşimizin alıntıladığı örnek çok kullanışlı... devexpres ücretli malum sırf bu iş içinse bu konuyu inceleyebilirsin;

Bir çin atasözünün dediği gibi " Biraz sihir, biraz İllüzyon... Sihir beynimizde, illüzyon heryerde...."   Smile Smile Smile

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  DBGrid Columns Otomatik Boyutlandırma Halil Han BADEM 8 8.169 23-01-2025, Saat: 14:51
Son Yorum: OZCANK
  dbgrid sutun toplamini alip lazreport da gostermek sadikacar60 6 1.071 02-12-2024, Saat: 12:21
Son Yorum: sadikacar60
  DBGrid Detay Gösterilmesi. OZCANK 19 12.905 05-04-2024, Saat: 00:48
Son Yorum: Pimapen_Nuri
  DbGrid'de Seçili Satırların Fast Reportta Raporlanması [ÇÖZÜLDÜ] bünyamin68 4 1.714 17-12-2023, Saat: 15:08
Son Yorum: bünyamin68
  DBGRID Otomatik Sıra No Alanı [ÇÖZÜLDÜ] bünyamin68 2 1.279 18-10-2023, Saat: 21:00
Son Yorum: bünyamin68

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi