Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dbgrid sutun toplamini alip lazreport da gostermek
arkadaslar arastirdim ama ilerleyemedim.

tablodaki bilgileri dbgride cekiyorum sonra lazreporta gonderiyorum buraya kadar sorun yok
ama toplam fiyati raporda gostermem lazim.

dbgrid sutunu toplamni almayi arastirdim cok ornek var ama toplami lazreportda data olarak nasil ilave edecegiz
bu konuda bilgi bulamadim.

bilgisi olan varsa yonlendirme yaparsa sevinirim saygilar

Ek Dosyalar Resimler

Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

baya kurcaladim laz reportda disardan degisken degerini rapordaq gosterme secenegi var ama lazreport icinde degisken tanimlayamiyorum.o kisma deginmemisler. eger cozebilirsen sutunu toplatip bir degiskenle raporda gosterebilirim
saygilar

buldum grup adi yazdiktan sonra degisken isimlerini bosluk birakip yazinca oluyor arkasi yarin kor olmak uzereyim
saygilar iyi geceler
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.

SORUNU cozdum tablodaki TOPLAM sutunu SUM ile aldim degiskene aktardim sonra laz reportda degisken degerini Genel Toplam olarak gosterdim gayet guzel oldu.

tek merak ettigim
sql_v:= 'select * from TBL_SEPET1';
sql_v:= 'select sum(TOPLAM) As TOPLAMSNC from TBL_SEPET1';

yukardaki 2 sorguyu tek sorguda yapabilirmiyiz.

saygilar

union all ile birleştirebilirsiniz ama mantık olarak yanlış olur.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Merhaba,
Lazreport'ta değişken tanımlama işlemi; tasarım ekranında File->Variables list menusunden yapılmaktadır.
Tıklandığında açılan ekranda Variables butonuna tıklayıp önce Kategori sonra alt satıra geçip bir boşluk bırakıp
değişkeninizi tanımlayabilirsiniz. Daha sonra bu değişkene dışarıdan bir değer göndermek için, frReport nesnesinin
OnGetValue olayının altına;

If ParName='DegiskenAdi' THEN ParValue:='Girilecek Değer';

şeklinde yazabilirsiniz.

frReport1.ShowReport();
  yaptığınızda rapor DegiskenAdi değerine yazdığınız değeri alacaktır.

Raporda toplam almak için ise;

Rapor tasarım ekranında yukarıdaki gibi önce bir Variable tanıtıyoruz, sonra tanıttığımız değişkenin üzerine gelip,
Sağ taraftaki Value alanında "Other" seçeneğini seçiyoruz, "Expression" a tıklayıp aşağıdaki Expression kısmına,
hangi tablodaki hangi değeri toplatma istiyorsak onu "SUM" olarak aşağıdaki gibi yazıp "OK" deyip kapatıyoruz.

sum([f_rapor_1.QCari_Borc_Alacak."BORC"])

daha sonra bu değişikeni raporda istediğimiz bir yere Memo koyarak içeriğine Variable (değişkenimizi) atayabiliyoruz.
(01-12-2024, Saat: 14:21)sadikacar60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: SORUNU cozdum tablodaki TOPLAM sutunu SUM ile aldim degiskene aktardim sonra laz reportda degisken degerini Genel Toplam olarak gosterdim gayet guzel oldu.

tek merak ettigim
sql_v:=  'select * from TBL_SEPET1';
sql_v:=  'select sum(TOPLAM) As TOPLAMSNC from TBL_SEPET1';

yukardaki 2 sorguyu tek sorguda yapabilirmiyiz.

saygilar

Selamlar;

sql_v:=  'select *,(select sum(TOPLAM)  from TBL_SEPET1) As TOPLAMSNC from TBL_SEPET1';

Bu şekliyle çalışması gerekli her satır yanına sepet toplamını getirmiş olursun.
tesekkurler arkadaslar o kısmın sorununu hallettımç
lazreport konusunda resım gostermek uzerıne arastırdım sadece verıtabanı kanalıyla resım gosterımı var

degısken degerını lazreportda gosterdıgımız gıbı resım yolu gostererek lazreportda resımlerı gosterebılırmıyız.
veritabanina sadece resimlerin adini kaydediyorum resimleri dosya icinde sakliyorum lazim olunca adi kullanarak aliyorum.

ayni mantikla adi kullanarak resimleri lazreport icine atabilirmiyiz.
saygilar

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  DBGrid Columns Otomatik Boyutlandırma Halil Han BADEM 8 7.010 23-01-2025, Saat: 14:51
Son Yorum: OZCANK
  alpha l=blend forma png resmi normal gostermek sadikacar60 2 270 20-07-2024, Saat: 19:43
Son Yorum: sadikacar60
  DBGrid Detay Gösterilmesi. OZCANK 19 10.951 05-04-2024, Saat: 00:48
Son Yorum: Pimapen_Nuri
  DbGrid'de Seçili Satırların Fast Reportta Raporlanması [ÇÖZÜLDÜ] bünyamin68 4 1.045 17-12-2023, Saat: 15:08
Son Yorum: bünyamin68
  DBGRID Otomatik Sıra No Alanı [ÇÖZÜLDÜ] bünyamin68 2 806 18-10-2023, Saat: 21:00
Son Yorum: bünyamin68

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi