Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
resimlerle ekran koruyucu yapmak
arkadaslar tv de 5 dk izlenmeyince ekran koruyucu devreye giriyor sirayla resimleri gecis efektleriyle gosteriyor.
benzer bir olayi lazarusda yapmak istiyorum. resimleri sirayla acmakta sorun yokta gecis efekli olarak bu is icin yapilmis bir kompenant var mi jvcl kutuphanesinde birseyler buldum ama tam istedigim gibi degil. 

bu konuda yonlendirme yaparmisiniz fikir verirmisiniz
saygilarimla
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

alpha blend anahtarıyla arama yapmak isteyebilirsiniz. Yumuşak geçişleri böylece yaparsınız. 0 .. 255 .. 0 arasında değer alırken resim transparan hal ile solid hal arasında geçiş için imkan sağlar.

Öndeki resim transparan hale geçtikçe arkadaki görünür olur. Tümüyle görününce arkadaki resim öne alınır, bu defa öne alıman resim alpha blend ile transparan yapılır.

Birdirbir oyunu oynar gibi
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
forma 2 image nesnesi koyup dediginiz sekilde yapmaya calisacagim
saygilar.
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Question Delphi formunu nasıl otomatik tam ekran yapabilirim ? erdemklt0 2 390 23-01-2026, Saat: 10:02
Son Yorum: csunguray
  7d sinema icin video oynatici yapmak hk. sadikacar60 3 811 19-11-2024, Saat: 21:38
Son Yorum: sadikacar60
  Tchart da bulunan Series lerin tam ekran sorunu cinarbil 2 665 12-11-2024, Saat: 13:29
Son Yorum: cinarbil
  çözüldü-screenshot yapmak hk. sadikacar60 16 8.845 19-06-2024, Saat: 16:12
Son Yorum: bydelphi
  Trigger Enable / Disable Yapmak OZCANK 14 10.911 10-06-2023, Saat: 20:32
Son Yorum: ermanispir@gmail.com

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi