Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
alpha l=blend forma png resmi normal gostermek
arkadaslar alpha blent ayarini 20 yaptigim saydam bir form elde ettim ama uzerinde png resim gostermek istiyorum ada saydam oluyor
sadece form alpha blende de kalsa uzerindeki nesneler normal gorunse bu mumkun mu
saygilar.
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Biraz komplike bir işlem ile bunu hayata geçirebilirsiniz ancak anlatması zor. Çünkü bitmap yapısı hakkında bilgi birikiminizi bilemiyorum.

Özet geçmek gerekirse ;
* Bitmap oluşturup (buna A diyelim) bu sizin formun yerine geçecek, klasik form yerine bu bitmap görünecek. Klasik bir formun ekran alıntısı da kullanabilirsiniz.
* İkinci bir bitmap oluşturup (buna B diyelim) ilk A bitmap ile bire bir ölçekli ikizi diyebilirim, ancak üzerinde sadece siyah / gri / beyaz alanlar olacak şekilde boyayacaksınız.

Burada siyah / gri / beyaz  yüzeylerin siyah veya beyazı hangisini transparan olarak kodlarsanız görüntülenecek kısımları, diğeri transparan olacak kısmı gri ise % kaç gri ise o oranda yarı transparan olacak şekilde ilk A resmine tesir edecektir.

Image nesnenizin bulunduğu alanı transparan olmayan renk ile boyayınca istediğiniz şekilde form yarı transparan ancak resmini opak görünecektir.

Şu sayfayı incelemek isteyebilirsiniz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
cevabiniz icin tesekkur ederim hocam

saygilarimla..
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  dbgrid sutun toplamini alip lazreport da gostermek sadikacar60 6 217 02-12-2024, Saat: 12:21
Son Yorum: sadikacar60
  Memo içerisinde 4 kolonlu tablo tipi string göstermek (String Format) Syntax 4 1.837 05-05-2023, Saat: 11:02
Son Yorum: Bay_Y
  WebBrowser ile Forma Veri Gönderme ve Sorgulama adnansirca 5 2.837 02-03-2023, Saat: 17:15
Son Yorum: adnansirca
  PaintBox resmi frx reporta atma erdogan 3 880 29-12-2022, Saat: 02:21
Son Yorum: mcuyan
  Resmi Tatil Hesaplama bydelphi 3 975 09-11-2022, Saat: 12:03
Son Yorum: bydelphi

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi