Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi Paket Yükleme (Warning)
Delphi 12 IDE üzerinde çalışıyorum.

VCL için bir paket yükledim ve bu paketi kurdum. Sonrasında eski sürümüyle çakıştığı için hepsini sildim. 
Tekrar otomatik olarak LibraryPath'ten yükler diye. Fakat yüklemedi. 
Project > Options > Packages > Runtime Packages içerisinde hiç bir kütüphanem kalmadı. Paketlerimi tek tek elle mi ekleyeceğim? 
Bir çözümü var mı? Şimdiden teşekkürler.

Boş proje açıp derlediğimde bazı default kütüphaneler geliyor fakat bunu dolu bir projeye ekleyemiyorum. 

Tools > Options > Language > Delphi > Library kısmındaki kütüphanelerimin olduğu metni, Add Runtime Packages kısmında, Search Path'te görüyorum. Otomatik dolduruyor.

Package Name kısmında ise dcp uzantılı dosya istiyor. Hepsini nasıl yükleyeceğim?

https://hizliresim.com/b56i3fa
Onarmaya çalışmak yerine Delphiyi kaldırıp yeniden kurmak daha pratik / hızlı olabilir.
(13-11-2024, Saat: 11:11)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Onarmaya çalışmak yerine Delphiyi kaldırıp yeniden kurmak daha pratik / hızlı olabilir.

Bu kadar uğraştıracağını düşünmemiştim doğrusu. Delphiyi yeniden yüklemekte ayrı bir zahmet. Fmx paketleri vs. 
Tamamdır öyle denerim son çare. Teşekkür ederim  Shy
Çok özel bir neden yoksa; virüs bulaşmış sistemi temizlemeye çalışmak, delphi ayarlarını onarmak gibi işlerde harcanan zaman, yeniden kurulumdan daha fazla zaman alıyor.

Onarmaya çalışmak sonu belirsiz bir işe başlamak gibi. Smile

Bu gibi durumlarda onarma dürtüsü ağır bassada, yeniden kurulum seçeneğini tercih ediyorum.
(13-11-2024, Saat: 11:40)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok özel bir neden yoksa; virüs bulaşmış sistemi temizlemeye çalışmak, delphi ayarlarını onarmak gibi işlerde harcanan zaman, yeniden kurulumdan daha fazla zaman alıyor.

Onarmaya çalışmak sonu belirsiz bir işe başlamak gibi. Smile

Bu gibi durumlarda onarma dürtüsü ağır bassada, yeniden kurulum seçeneğini tercih ediyorum.

Runtime Paketleri proje bazlı sanırım. Önceden çalıştığım projeyi açtığımda paketler dolu bir şekilde geldi. Bende bu önceki projeme geçtim. Birkaç formda değişiklikler vardı o kodları da bozulan projemden aldım. Puzzle yaptık biraz ama şu an sorun yok gibi. Yine de teşekkür ederim.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi Arayüz sorunu noname101 3 153 Dün, Saat: 12:38
Son Yorum: frmman
  Delphi Test Otomasyonu baslaner 5 6.050 28-12-2024, Saat: 22:33
Son Yorum: hasantester
  Delphi Öğenci Kurulum samet1818 3 200 23-12-2024, Saat: 13:32
Son Yorum: Mr.X
  Delphi 7 deki pencereleri nasıl sabitleyebilirim? mxpain 1 134 12-12-2024, Saat: 08:50
Son Yorum: 3ddark
  Delphi Kaynak Kodlarından Exe.. yazilimsever 5 304 11-12-2024, Saat: 17:52
Son Yorum: yazilimsever

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi