Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
depolama erişim izni olmadan erişmek ?
iyi günler,

INI dosyası kullanırken dikkatimi çeken bir durum oldu.
daha önce sqlite db'yi mobilde kullanırken erişim izni olmasına gerek var mı düşüncesi ile depolama erişimi vermedim ve yinede erişim sağladı uygulama.
bunun mantıklı açıklaması db'yi uygulama içine gömdüğümden kaynaklı olmasıdır dedim.

ama aynı durumu INI dosyasında da denemek istedim ve depolamaya erişim izni olmasa bile yine de erişti ve dosya içeriğini okudu-değiştirdi.

INI dosyası apk içine gömülen birşey değil dolayısı ile bunun nasıl olduğunu merak ediyorum ?
Yanlış hatırlamıyorsam uygulama alanınız size okuma yazma yetkisi ile veriliyor orası size ait. Ama başka yerden okuma veya yazma için SD kart veya dahili hafıza ya. O yetkileri almış olmalısınız.
(27-06-2018, Saat: 16:55)death_claws Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yanlış hatırlamıyorsam uygulama alanınız size okuma yazma yetkisi ile veriliyor orası size ait. Ama başka yerden okuma veya yazma için SD kart veya dahili hafıza ya. O yetkileri almış olmalısınız.

sanırım tam anlamadınız.

uygulamamın hiçbir şeye erişimi olmadan, uygulama içinden oluşturduğum INI dosyasına nasıl eriştiğini merak ediyorum.

hiçbir erişimi olmadan.
sonuçta INI dosyası telefon hafızasına kaydediliyor...

eğer ki bunun mantıklı bir açıklaması yoksa play store'daki diğer uygulamalar için başımız derde bile girebilir bence. 

hiçbir erişim vermememize rağmen bir uygulamanın birşeylere erişmesi korkutucu duruyor.
İni dosyasını muhtemel android/data klasöründe tutuluyor.

Nereye yazıyor dosya yöneticisi ile görebiliyor musunuz.
(27-06-2018, Saat: 21:25)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İni dosyasını muhtemel android/data klasöründe tutuluyor.

Maglesef göremiyorum.
Tam olarak nereye kaydediliyor acaba yada nasıl görebiliriz
(27-06-2018, Saat: 21:38)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(27-06-2018, Saat: 21:25)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İni dosyasını muhtemel android/data klasöründe tutuluyor.

Maglesef göremiyorum.

Buralarda olabilir ,
Ben java tarafında SharedPreferences kullanıyorum , aslında tam karşılığı muhtemelen delphi tarafındaki ini. onda da istediğiniz gibi yazıp okyabilirsiniz. dosya yazma iznine ihtiyaç duymaz.

6N5Npk.png
(27-06-2018, Saat: 20:33)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(27-06-2018, Saat: 16:55)death_claws Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yanlış hatırlamıyorsam uygulama alanınız size okuma yazma yetkisi ile veriliyor orası size ait. Ama başka yerden okuma veya yazma için SD kart veya dahili hafıza ya. O yetkileri almış olmalısınız.

sanırım tam anlamadınız.

uygulamamın hiçbir şeye erişimi olmadan, uygulama içinden oluşturduğum INI dosyasına nasıl eriştiğini merak ediyorum.

hiçbir erişimi olmadan.

eğer ki bunun mantıklı bir açıklaması yoksa play store'daki diğer uygulamalar için başımız derde bile girebilir bence. 

hiçbir erişim vermememize rağmen bir uygulamanın birşeylere erişmesi korkutucu duruyor.

Uygulama içinden İni oluşturduğunuzda o sizin oluyor. Aksi bir şey söylemezseniz zaten uygulamanızın olduğu alan da oluşur ve izne ihtiyacınız olmaz çünkü yaratıcı sizsiniz. kendiniz telefon hafızasının içine bir ini atın ve buna erişmeye çalışın o zaman izin ister, çünkü ne okuma izniniz var nede ona sahipsiniz. Aslında bu şekil de anlamıştım
(28-06-2018, Saat: 02:22)death_claws Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(27-06-2018, Saat: 20:33)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sanırım tam anlamadınız.

hiçbir erişimi olmadan.

Uygulama içinden İni oluşturduğunuzda o sizin oluyor. Aksi bir şey söylemezseniz zaten uygulamanızın olduğu alan da oluşur ve izne ihtiyacınız olmaz çünkü yaratıcı sizsiniz. kendiniz telefon hafızasının içine bir ini atın ve buna erişmeye çalışın o zaman izin ister, çünkü ne okuma izniniz var nede ona sahipsiniz. Aslında bu şekil de anlamıştım

bunu da öğrenmek iyi oldu teşekkür ederim anlatım için .

(27-06-2018, Saat: 22:44)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(27-06-2018, Saat: 21:38)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Maglesef göremiyorum.

Buralarda olabilir ,
Ben java tarafında SharedPreferences kullanıyorum , aslında tam karşılığı muhtemelen delphi tarafındaki ini. onda da istediğiniz gibi yazıp okyabilirsiniz. dosya yazma iznine ihtiyaç duymaz.

6N5Npk.png

çok teşekkür ederim açıklama ve ilginiz için . öğrenmek iyi oldu  Shy
Merhaba,

Uygulamanızın imzalı yada imzasız olarak Android işletim sisteminde çalışır vaziyette iken kurulumunu yaptığınız zaman size uygulamanızın içerisinde ihtiyaç duyabileceğiniz ancak kendi sınırlarınızın ötesine geçmenize müsade etmeyecektir. Okuma-Yazma izinlerinin temel prensibi erişim sağlayacak olan kullanıcı/istemci/uygulama için yetkisinin sınırlarını belirlemektir.

Android işletim sisteminin çalıştığı bellek üzerinde çeşitli klasörlerden veriler okuyup, onların üzerine veri yazabilmek için yetki tanımlaması yapmanız gerekir. Aksi takdirde uygulamanız erişim yapmak istediği zaman yetkinizin olmadığını kullanıcıya bir açılır mesaj olarak sunacaktır.
(28-06-2018, Saat: 11:19)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Uygulamanızın imzalı yada imzasız olarak Android işletim sisteminde çalışır vaziyette iken kurulumunu yaptığınız zaman size uygulamanızın içerisinde ihtiyaç duyabileceğiniz ancak kendi sınırlarınızın ötesine geçmenize müsade etmeyecektir. Okuma-Yazma izinlerinin temel prensibi erişim sağlayacak olan kullanıcı/istemci/uygulama için yetkisinin sınırlarını belirlemektir.

Android işletim sisteminin çalıştığı bellek üzerinde çeşitli klasörlerden veriler okuyup, onların üzerine veri yazabilmek için yetki tanımlaması yapmanız gerekir. Aksi takdirde uygulamanız erişim yapmak istediği zaman yetkinizin olmadığını kullanıcıya bir açılır mesaj olarak sunacaktır.

teşekkürler ilgi ve yorumuz için  Shy

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Konum izni Requestpermissions turkcann 5 1.179 12-03-2025, Saat: 14:08
Son Yorum: Mr.X
  Android’de Dosya Depolama ve Paylaşma-2: And 11 SDK 30 Scoped Storage SAF MediaStore emozgun 12 8.993 19-03-2024, Saat: 22:29
Son Yorum: nguzeller
  iOS’ta Dosya Depolama ve Paylaşma emozgun 7 2.924 13-12-2022, Saat: 10:03
Son Yorum: emozgun
  IOS Location izni isteği vedat33 2 1.315 12-10-2022, Saat: 09:19
Son Yorum: vedat33
  Runtime Create edilen nesnenin Parent erişim sorunu 41linea41 5 3.921 17-05-2021, Saat: 10:26
Son Yorum: ozcanm

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi