Merhabalar,
Mail altyapımızı hazırlarken birkaç örneğe rastladım. Bir örnek çok hoşuma gitti ve sizinle paylaşmak istedim. Belki bazılarınızın bildiği ama Türkçe kaynak aradığımızda yine kaynağı az olan bir konu. Kaynak varsa bile tam sonuçlanmamış. Şimdi isterseniz bu mail gönderme yapısını konuşalım.
Kaynakça
Saygılarımla,
İyi çalışmalar.
Mail altyapımızı hazırlarken birkaç örneğe rastladım. Bir örnek çok hoşuma gitti ve sizinle paylaşmak istedim. Belki bazılarınızın bildiği ama Türkçe kaynak aradığımızda yine kaynağı az olan bir konu. Kaynak varsa bile tam sonuçlanmamış. Şimdi isterseniz bu mail gönderme yapısını konuşalım.
- İlk olarak bu uygulamayı indirerek bilgisayarımıza kuruyoruz. Amacımız Delphi için gerekli Activex bileşenini elde etmek.
- Kurulumu yaptıktan sonra, "Component>Import Component>Import a Type Library" dedikten sonra EASendMailObj nesnesini seçiniz.
- "Generate Component Wrappers" seçeneğini de işaretledikten sonra önünüze projenize eklemeniz için bir seçenek olacak. İşaretledikten sonra projenize .pas dosyasını ekleyebilirsiniz.
- Bu işleri hallettikten sonra, kurulum yaptığınız klasörde örnekler mevcut. O örnekler içerisinde ki "EASendMailObj.dll" adlı dll dosyasını projenizin yanına yapıştırın.
Kaynakça
Saygılarımla,
İyi çalışmalar.