Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TMS WEB Core
(15-02-2018, Saat: 22:59)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok geniş bir bileşen seti tanıttılar:

webcoretoolpallet.png

Bileşenlerin yarısı TMS öneki ile, diğer yarısı da Web öneki ile başlıyor  Rolleyes

Piyasada Angular, React, Vue, vs. gibi çok stabil, ücretsiz ve popüler JavaScript frameworkleri dururken kim stabil olmayan bu ürüne bu fiyatları, ne amaçla verir ve vermeli midir  Rolleyes

Link'teki text alana yazdığınız büyük harfler küçük harf olarak gözüküyor ama ekle deyince aşağıdaki alana büyük olarak ekleniyor, sanırım bunun gibi bir sürü sorunları da vardır.
Merhaba,

Önceden ben de buna benzer paketler gördüğümde heyecanlanır, hevesle kendi bilgisayarımda denerdim. Tahmin edebileceğiniz gibi hepsinde de büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Zaman içerisinde asıl sorunumun da ne olduğunu daha iyi fark ettim.

Program geliştirirken iki tane temel sorunumuz var:
1. Müşterinin çözülmesini istediği sorunu çözmek. Bu stok takibi de olabilir, veri madenciliği de, bilimsel bir analiz de. Asıl amacımız kağıt üstünde bu sorunu çözebilmek. Yani stok kayıtlarını tutacaksanız, bunu normalde bir defterle de yapabilirsiniz. En büyük fark ise, işlemler daha yavaş yapılacağı için gerekli özenin gösterilmemesi olur. Sonuç olarak burada söylenecek fazla bir söz yok.

2. Kullanıcı arayüzü. Birçok kişi farkında değil, ama program yazarken enerjimizin büyük bir kısmı kullanıcı arayüzüne harcanıyor. O yüzden bu kısma biraz derinlemesine bakalım.

Delphi'nin en büyük gücü Pascal dili vs değil. Delphi'nin en büyük gücü uygulamanın görsel tasarımını inanılmaz derecede kolay ve hızlı yapabiliyor olmanız. Pascal dili de hızlı kod yazmaya çok uygun bir dil. Bu yüzden Delphi'ye bir kere alışan bir programcı, başka bir dile geçse bile Delphi'ye olan sevgisini çok kaybetmiyor. QT, .NET, Java, Objective C, arada çıkarılan XML tabanlı garip teknolojiler vs bunların hepsinde arayüz geliştirmenin karmaşıklığı ile Delphi'nin pratikliği karşılaştırılamaz bile. Ama Delphi'nin de çok ciddi bir sorunu var. Delphi bu çözümü maalesef sadece masaüstü işletim sistemleri için çok başarılı bir şekilde sundu. Mobil işletim sistemlerinde başarılı, ama henüz yeterince pişmedi (bence iş uygulamaları için yeterli, ama biraz zorlayınca hemen çuvallıyor). UniGUI, Intraweb ve şimdi de TMS'in sunduğu bu çözümler de aslında Delphi'nin bu görsel arayüz geliştirme gücünü web ortamına taşımaya çalışmaktan ibaret. Ve maalesef sunucu teknolojileri Pascal dilini direkt desteklemediği için hep arada bir çevirici kullanılıyor, hatta sunucuda özel exe çalışıyor vs. Sonuç olarak Delphi ile üretilen web uygulamaları maalesef çok sınırlı beceriye sahip oluyor ve daha da kötüsü, Delphi programcıları masaüstü uygulama geliştirmeye alıştığı için web projelerini de benzer şekilde üretmeye çalışıyor. Bu da güvenlik açığından kötü tasarıma kadar bir sürü soruna yol açıyor.

Benim tavsiyem ise çok basit. Web projelerini, web dilleri ile yapın. Arayüz için Html+CSS uzmanı bir kişi ile anlaşın. Eğer iyi seviyede Delphi biliyorsanız (nesne yönelimli programlama, kaynak yönetimi, bellek yönetimi, veri yönetimi vs) o zaman bu bilgilerinizi Delphi dışında bir dile taşımak çok da zor olmaz. Elbette kütüphaneleri iyi bilmediğinizden ilk başta işler yavaş gidecektir ama zamanla bu da sorun olmaktan çıkar. Bu tavsiyedeki en büyük sorun ise Html+CSS uzmanını maliyeti olacaktır. Maliyet hesabını kısa süreli yapacak olursanız haklısınız. Ama unutmayın, bu ürünler de ücretsiz değil. 

Sonuç olarak, ben bu ürünlerin kullanılmasını tavsiye etmiyorum.

İyi çalışmalar
Selamlar,

Eğer ilgilenen var ise, Cybele Software'in Thinfinity VirtualUI isimli bir ürünü var.

https://www.cybelesoft.com/thinfinity/vi...reloaded=1

Move your desktop application to web gibi bir sloganları var. Merak edenler için demoların bulunduğu link https://www.cybelesoft.com/thinfinity/vi...reloaded=1

Bu da Delphi'nin Klasik demo application'ı FishFact'in demosu http://uk1.thinfinity.net/fishfact6/

Kolay Gelsin

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  TMS Web Core - Genel Bakış rmzgenius 67 35.556 22-03-2025, Saat: 22:17
Son Yorum: nehirnnn
  TMS Web Core : Güzel Özellikler-2 rmzgenius 14 6.927 01-01-2025, Saat: 22:09
Son Yorum: bydelphi
  TMS Web Core AI RAD Coder 0 644 23-10-2024, Saat: 08:57
Son Yorum: RAD Coder
  TMS WEB CORE TÜKÇE DİL SORUNU ikurt07 4 1.839 01-10-2024, Saat: 10:03
Son Yorum: oser
  TMS Web Core - WebHttpRequest ile istek dönmüyor RAD Coder 3 1.258 10-05-2024, Saat: 10:20
Son Yorum: rmzgenius

Konuyu Okuyanlar: