Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MySQL verileri yenilerken kasması ?
(31-10-2018, Saat: 17:42)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hatalı bir kullanım. Ana thread haricindeki bir thread içinden ana thread üyelerine erişim sıkıntılıdır. Çok kanallılık zor değildir, ancak tahmin edildiği kadar kolay da değildir. Senkronizasyon bu işin en dikkat edilmesi gereken can damarıdır.

hatası ya da eksiği mutlaka vardır tabiki ilk defa böyle bir şey denedim zamanla daha iyi kavrayacağımdır.

(31-10-2018, Saat: 17:49)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(31-10-2018, Saat: 15:14)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: iyi günler,

Thread kullanımını işimi görecek şekilde çözdüm ve benim gibi bir başkasına yardımı olur diye paylaşmak istiyorum ;

Bir video vasıtası ile çözdüm ve oradaki kodlar ;

Type kısmına ; 

type
You

Thread1 = class(TThread)
   protected
   procedure Execute ; override;
 end;

Public kısmına ;

public

workerthread : Thread1 ;

ve oluşturduğumuz procedure'ün koduna yenileme kodunu ekliyoruz ;

procedure Thread1.execute ;
begin
Form1.UniQuery1.Refresh ;
end;

( dikkat edilmesi gereken nokta ; procedure bir forma bağlı olmadığındanmıdır bilmem ama kod Query'nin bulunduğu formName'i ile yazılması gerektıği. )

Thread'ın işlemleri başlatması için gerekli kodu ben formshow ve durdurmak için onshow event'ına yazdım ;

Onshow kısmına ;

workerthread := Thread1.create(false);

OnClose kısmına ;

workerthread := Thread1.create(true);

gerisi sizin ne amaçla kullanacağınıza kalmış  Shy

ben buldum denedim uyguladım işime yaradı ve paylaşıyorum Blush

Ne nedir ? gibisinden sorulara cevap verebilecek bilgim olmadığını belirteyim.

Ve ek olarak merak ettiğim husus ;

Thread çalışmaya başladığında ne kadar sürede bu işlemleri gerçekleştiriyor ?

bilen birisinin cevaplamasını isterim.

Thread işlemleri hızlandırmaz. Sadece ana thread uzerindeki yükü alır. Normal işlem süresi bittiğinde thread o zaman sonucu sana verir.

Daha açıklayıcı olmak gerekir ise thread ile normal bir işlemin süresini azaltmasın. Sadece bilgisayar bir kanaldan birçok işi yaparak yavaşlamak yerine başka ek bir kanaldan yaparak işlemleri kendi işlem süresince tamamlar. Belli bir tanımı yoktur.

anladım hocam açıklama için teşekkür ederim.
Oracle'da PIPE ve ALERT gibi db'den dışarıya mesaj fırlatmak için yöntemler. Bu yöntemler sizi sürekli db'yi sorgulamaktan kurtarabilir. Eminim bu yöntemlerin ismi farklı bile olsa MySql'de de birer karşılığı vardır. Araştırmanızı tavsiye ederim.
(01-11-2018, Saat: 10:50)edo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Oracle'da PIPE ve ALERT gibi db'den dışarıya mesaj fırlatmak için yöntemler. Bu yöntemler sizi sürekli db'yi sorgulamaktan kurtarabilir. Eminim bu yöntemlerin ismi farklı bile olsa MySql'de de birer karşılığı vardır. Araştırmanızı tavsiye ederim.

Keşke olsa , ama maalesef.
(01-11-2018, Saat: 10:50)edo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Oracle'da PIPE ve ALERT gibi db'den dışarıya mesaj fırlatmak için yöntemler. Bu yöntemler sizi sürekli db'yi sorgulamaktan kurtarabilir. Eminim bu yöntemlerin ismi farklı bile olsa MySql'de de birer karşılığı vardır. Araştırmanızı tavsiye ederim.

teşekkür ederim hocam tavsiye için.
FireDAC tarafından desteklenen veri tabanı uyarıları:

KaynakDatabase Alerts
DelphiCan'dır!

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi 12 Kod yazarken kasması Mr.X 8 1.881 09-12-2023, Saat: 09:24
Son Yorum: engerex
  Amazondan verileri çekerken filtreleme vedat33 2 1.592 10-03-2023, Saat: 09:44
Son Yorum: vedat33
  Android için derlememede MySQL hatası ferhatcelik 1 1.180 16-03-2021, Saat: 22:06
Son Yorum: ferhatcelik
  [ÇÖZÜLDÜ] delphi 10.4 uzak mysql bağlantı shooterman 8 4.820 19-11-2020, Saat: 13:56
Son Yorum: Abdullah ILGAZ
  IDE kasması ? Mr.Developer 7 4.270 29-04-2020, Saat: 21:27
Son Yorum: Mr.Developer

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi