Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TMS Web Core - Genel Bakış
Hem Pascal hem de JavaScript kodları kullanılıyor. Anlatması biraz zor, o yüzden biraz boş vakit lazım. Yakın zamanda tam bir proje paylaşırım.
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...
(21-03-2022, Saat: 18:58)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Formlarla ilgili herkesin kafası karışık. Çünkü unigui'den kalma alışkanlıklar var. TMS'de de unigui tarzı proje yapmak mümkün. Ama TMS'de HTML5'in gücünü kullanmak da mümkün. Ben TMS'de HTML sayfalarının, CSS'in ve Javascript'in önemini sürekli vurguluyorum ama sanırım bunun için ayrı bir makale hazırlamak gerekecek. Tarayıcının geri düğmesini de kullanmak mümkün, şu anda çok zamanım yok ama en kısa sürede nasıl yapılacağını anlatırım. Aşağıda kısa bir gif çektim sizin için : 

j5hp11s.gif

Tespitiniz çok doğru, ben şahsen unigui dışında hiç web geliştirmemiş birisi olarak anlamakta zorlanıyorum.
Genel olarak ihtiyacımız olan formlar arası geçiş formlardaki değişkenlere ulaşabilme ve herhangi bir basit template'i delphi de geliştirilen basit uygulamaya giydirme.

Teşekkürler.
(21-03-2022, Saat: 23:02)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hem Pascal hem de JavaScript kodları kullanılıyor. Anlatması biraz zor, o yüzden biraz boş vakit lazım. Yakın zamanda tam bir proje paylaşırım.

Merhaba elinize sağlık ,
Örnek projeyi gönderebilir misiniz

Teşekkürler
"rmzgenius"  iyi günler 
delphi 10.2 kullanıyorum  Tms Web core 1.9.7.0  versiyon demo kurulu

form daki ekli componentlerin  ElementId  kısmı boş  demolarda  ve pdf  btn,edt v.s gibi dolu 
bu konuda bilginiz var mı?

Ek Dosyalar Resimler

"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Sorunuzu tam olarak anlayamadım, biraz daha detay verebilir misiniz?
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...
(30-03-2022, Saat: 13:16)cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @rmzgenius  iyi günler 
delphi 10.2 kullanıyorum  Tms Web core 1.9.7.0  versiyon demo kurulu

form daki ekli componentlerin  ElementId  kısmı boş  demolarda  ve pdf  btn,edt v.s gibi dolu 
bu konuda bilginiz var mı?

Merhabalar,

Sanırım bundan bahsediyor arkadaşım.

20.png

Bende yazılanlardan öğrendiğim kadarı ile, Html template içinde bulunan ElementID'leri almak için ilgili form üzerinde
mouse sağ tuş ile elementleri çekilmesi gerekli. Sonrasında elementid ile iligi bileşenlerinizi eşleştirebiliyorsunuz.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Emeğinize sağlık. Bende kendimi web geliştirme konusunda yalnızım sanırdım meğer benden varmış(web geliştirmeye uzak sadece unigui ile) doğruyu söylemek gerekirse biraz sevindim. Çünkü unigui'de web yazılımı geliştirmek kolay gibi görünse de yayınlamak ve yayında tutmak oldukça zordu ve bir web sitesinden daha çok web uygulaması gibi görünüyordu. Bir html ana sayfasından bir desktop programa giriş sağlamak gibi diyebiliriz.
Sizin anlattıklarınıza göre TMS bu konuda tam bir web sitesi gibi görünümü veriyor. Deneyeceğim. Bu vesile ile tekrar emeğinize sağlık...
@rmzgenius
İyi günler.
Sorunun resimlerini  yukardaki mesajıma ekledim

@hi_selamlar  cevap için teşekkür ederim.

Formun üstünde veya Project manager  üzerinde sağ tuş ekleme yok
Project manager  üzerinde Manage java scripts  ile   java lib ekleniyor font yazı v.s için
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
(30-03-2022, Saat: 15:45)cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @rmzgenius
İyi günler.
Sorunun resimlerini  yukardaki mesajıma ekledim

@hi_selamlar  cevap için teşekkür ederim.

Formun üstünde veya Project manager  üzerinde sağ tuş ekleme yok
Project manager  üzerinde Manage java scripts  ile   java lib ekleniyor font yazı v.s için

Merhabalar,

webcore15_5.png

https://www.tmssoftware.com/site/blog.asp?post=674

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
(21-03-2022, Saat: 18:58)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Formlarla ilgili herkesin kafası karışık. Çünkü unigui'den kalma alışkanlıklar var. TMS'de de unigui tarzı proje yapmak mümkün. Ama TMS'de HTML5'in gücünü kullanmak da mümkün. Ben TMS'de HTML sayfalarının, CSS'in ve Javascript'in önemini sürekli vurguluyorum ama sanırım bunun için ayrı bir makale hazırlamak gerekecek. Tarayıcının geri düğmesini de kullanmak mümkün, şu anda çok zamanım yok ama en kısa sürede nasıl yapılacağını anlatırım. Aşağıda kısa bir gif çektim sizin için : 

j5hp11s.gif

Merhaba @rmzgenius formlar arası geçiş ile ilgili örneğin kodlarını paylaşır mısınız ? 
Teşekkürler ,

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  TMS Web Core : Güzel Özellikler-2 rmzgenius 14 6.927 01-01-2025, Saat: 22:09
Son Yorum: bydelphi
  TMS Web Core AI RAD Coder 0 644 23-10-2024, Saat: 08:57
Son Yorum: RAD Coder
  TMS WEB CORE TÜKÇE DİL SORUNU ikurt07 4 1.839 01-10-2024, Saat: 10:03
Son Yorum: oser
  TMS Web Core - WebHttpRequest ile istek dönmüyor RAD Coder 3 1.258 10-05-2024, Saat: 10:20
Son Yorum: rmzgenius
  TMS Web Core - Database bcore 6 3.200 13-04-2024, Saat: 08:12
Son Yorum: erol.micset

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi