(21-03-2022, Saat: 18:58)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Formlarla ilgili herkesin kafası karışık. Çünkü unigui'den kalma alışkanlıklar var. TMS'de de unigui tarzı proje yapmak mümkün. Ama TMS'de HTML5'in gücünü kullanmak da mümkün. Ben TMS'de HTML sayfalarının, CSS'in ve Javascript'in önemini sürekli vurguluyorum ama sanırım bunun için ayrı bir makale hazırlamak gerekecek. Tarayıcının geri düğmesini de kullanmak mümkün, şu anda çok zamanım yok ama en kısa sürede nasıl yapılacağını anlatırım. Aşağıda kısa bir gif çektim sizin için :
Tespitiniz çok doğru, ben şahsen unigui dışında hiç web geliştirmemiş birisi olarak anlamakta zorlanıyorum.
Genel olarak ihtiyacımız olan formlar arası geçiş formlardaki değişkenlere ulaşabilme ve herhangi bir basit template'i delphi de geliştirilen basit uygulamaya giydirme.
(21-03-2022, Saat: 23:02)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hem Pascal hem de JavaScript kodları kullanılıyor. Anlatması biraz zor, o yüzden biraz boş vakit lazım. Yakın zamanda tam bir proje paylaşırım.
Merhaba elinize sağlık ,
Örnek projeyi gönderebilir misiniz
(30-03-2022, Saat: 13:16)cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @rmzgenius iyi günler
delphi 10.2 kullanıyorum Tms Web core 1.9.7.0 versiyon demo kurulu
form daki ekli componentlerin ElementId kısmı boş demolarda ve pdf btn,edt v.s gibi dolu
bu konuda bilginiz var mı?
Merhabalar,
Sanırım bundan bahsediyor arkadaşım.
Bende yazılanlardan öğrendiğim kadarı ile, Html template içinde bulunan ElementID'leri almak için ilgili form üzerinde
mouse sağ tuş ile elementleri çekilmesi gerekli. Sonrasında elementid ile iligi bileşenlerinizi eşleştirebiliyorsunuz.
Emeğinize sağlık. Bende kendimi web geliştirme konusunda yalnızım sanırdım meğer benden varmış(web geliştirmeye uzak sadece unigui ile) doğruyu söylemek gerekirse biraz sevindim. Çünkü unigui'de web yazılımı geliştirmek kolay gibi görünse de yayınlamak ve yayında tutmak oldukça zordu ve bir web sitesinden daha çok web uygulaması gibi görünüyordu. Bir html ana sayfasından bir desktop programa giriş sağlamak gibi diyebiliriz.
Sizin anlattıklarınıza göre TMS bu konuda tam bir web sitesi gibi görünümü veriyor. Deneyeceğim. Bu vesile ile tekrar emeğinize sağlık...
(21-03-2022, Saat: 18:58)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Formlarla ilgili herkesin kafası karışık. Çünkü unigui'den kalma alışkanlıklar var. TMS'de de unigui tarzı proje yapmak mümkün. Ama TMS'de HTML5'in gücünü kullanmak da mümkün. Ben TMS'de HTML sayfalarının, CSS'in ve Javascript'in önemini sürekli vurguluyorum ama sanırım bunun için ayrı bir makale hazırlamak gerekecek. Tarayıcının geri düğmesini de kullanmak mümkün, şu anda çok zamanım yok ama en kısa sürede nasıl yapılacağını anlatırım. Aşağıda kısa bir gif çektim sizin için :
Merhaba @rmzgenius formlar arası geçiş ile ilgili örneğin kodlarını paylaşır mısınız ?
Teşekkürler ,