Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni Kaynak Kitap - Mizanpaj/İnceleme
Merhaba,
Kitabı yayın evi olmadan (matbaa aracılığıyla) yayımlayacağımızdan; Mizanpaj ve yazım denetimini (veya anlatım bozuklukları) de benim yapmam gerekiyor.  Sad
Bu konuda da yardımınıza ihtiyacım olacak (Kitabı peyder pey DelphiCan'lara yazdırıyorum Smile ).

Mizanpaj için örnek alacağım bir sayfa düzenine (Bölüm adı sayfa düzeni, Alt bölüm/konu başlıkları font'u, içerik font'u, Not, Alıntı, Uyarı, Dikkat ibarelerinin gösterimi vb.) ihtiyacım var. 
(Ç)Alıntı olmadan, örnek paylaşarak, yardımcı olursanız sevinirim.

İncelemeye talip olan arkadaşlar ile de birebir görüşebilirsem, iyi olur.
Desteğiniz için şimdiden teşekkürler. 

Dipçe: Kitabın herhangi bir bölümünde, doğrudan veya dolaylı olarak yardımda bulunan tüm DelphiCan'ların kitapta adı anılacaktır.  Sleepy
DelphiCan'dır!
Şu ana kadar yapmış olduğum tüm çalışmalar Word üzerindedir. 

2017-12-15_10-37-14.png

Nihai düzeltme ve mizanpajdan sonra PDF formatında matbaaya gönderilecek.
DelphiCan'dır!
Mizanpaj konusunda yardımcı olabilirim.
YouTube Delphi Tips
"Mantıklı adam kendini dünyaya uyarlar; mantıksız adam ise dünyayı kendine uydurmakta inat eder. Bu nedenle, tüm ilerleme o inatçı adama bağlıdır." - George Bernard Shaw
(15-12-2017, Saat: 10:47)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mizanpaj konusunda yardımcı olabilirim.

Eksik yazmış olabilirim. Mizanpaj konusundaki destek kastım, iş yükünü dağıtmak değil. Tasarım yeteneğinizden faydalanmak istiyorum. Örnek sayfa düzenleri ile yardımcı olmaya çalışır iseniz sevinirim.   
Kapak tasarımı gibi; dışı nasıl algı oluşturuyorsa (cezbediyorsa), içerik düzeni de ilgi oluşturacak ve okunabilirliğini arttıracaktır.
DelphiCan'dır!
Evet, benim de kastın bu yönde, yani iç sayfa yapısıyla ilgili tasarım.
YouTube Delphi Tips
"Mantıklı adam kendini dünyaya uyarlar; mantıksız adam ise dünyayı kendine uydurmakta inat eder. Bu nedenle, tüm ilerleme o inatçı adama bağlıdır." - George Bernard Shaw
(15-12-2017, Saat: 11:03)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet, benim de kastın bu yönde, yani iç sayfa yapısıyla ilgili  tasarım.

Örnek sayfa düzeni/düzenleri paylaşma imkanınız var mı?
DelphiCan'dır!
Şu an dışarıdayim, Cuma namazından sonra inşallah fesih bey.
YouTube Delphi Tips
(15-12-2017, Saat: 11:16)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu an dışarıdayim, Cuma namazından sonra inşallah fesih bey.

Allah kabul etsin, bekliyorum.
DelphiCan'dır!
(15-12-2017, Saat: 11:05)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örnek sayfa düzeni/düzenleri paylaşma imkanınız var mı?

Marco Cantu paşanın kitap tasarımları güzeldi. Delphi 2 ile uğraşırken Bob Swart tarafından yazılan  bir kitaptan faydalanıyordum. Dili ve sayfa düzeni çok sıkıcıydı. Delphi 5 için marco cantu tarafından yazılan kitaptan istifade ettim. Sayfa düzeni, konuların yerleşimi, mizanpajı ile bence çok iyiydi.
Hocam,anlatım bozuklukları,yazım ve noktalama konusunda yardımcı olabilirim, elimden geldiğince.
Herhangi bir basit problem, hakkında yeterince toplantı yapılarak, çözümsüz hale getirilebilir.
https://play.google.com/store/apps/developer?id=ONGUN

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Question Kitap satış sitesi çalışmıyor (BTG) guvenbalta 12 6.056 06-02-2024, Saat: 12:39
Son Yorum: emre
  Yeni kitap veya görsel eğitim CesuR 7 3.584 31-03-2023, Saat: 23:53
Son Yorum: Bay_Y
  Yeni bir kitap ihtiyacı cemakkus 6 4.847 13-11-2022, Saat: 20:33
Son Yorum: tavsanlili
  3-Kitap Kargo Takip - Gönderi Tarihi: 13.02.2019 Fesih ARSLAN 21 18.554 22-07-2022, Saat: 13:58
Son Yorum: memur603
  Embarcadero Üzerinden Kitap Satışımız Başladı Fesih ARSLAN 24 20.379 07-01-2022, Saat: 13:27
Son Yorum: CesuR

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi