Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Embarcadero'nun Kitap Hakkındaki Tavsiyeleri
Merhaba,
BTG, Embarcadero'nun yıllık satış toplantısında (bugün Lizbon'da yapılan), kitabımızı gündeme getirip, göstermiş.
Baskıya ek olarak dijital sürümünün de pazarlanmasını, bu sayede fiyatın çok daha uygun olacağını ve öğrenciler arasında daha çok rağbet göreceğini söylemişler.
Ayrıca dijital sürümünü alan her kese ayda 2-3 webinar düzenlememiz gerektiğini vurgulamışlar.
DelphiCan'dır!
(17-10-2018, Saat: 16:59)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
BTG, Embarcadero'nun yıllık satış toplantısında (bugün Lizbon'da yapılan), kitabımızı gündeme getirip, göstermiş.
Baskıya ek olarak dijital sürümünün de pazarlanmasını, bu sayede fiyatın çok daha uygun olacağını ve öğrenciler arasında daha çok rağbet göreceğini söylemişler.
Ayrıca dijital sürümünü alan her kese ayda 2-3 webinar düzenlememiz gerektiğini vurgulamışlar.

Size bu konuda bir kaynak oluştururlarsa kazan-kazan herkes için çok iyi olur.
Kitabınız, belki İngilizce'ye de çevrilir.  Smile

*FMX tarafında araştırdınız mı, yakın zamanda çıkan ingilizce veya başka dilde bir kaynak varmı?
(17-10-2018, Saat: 16:59)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Merhaba üstad,

Embarcadero'dan şunu beklerdim ; "Baskı/dijital sürümün pazarlanmasında biz gerek finans gerekse motivasyon olarak (reklam, dağıtım vb.) gereken desteği verelim. Bir kaç global dile çevrilmesi içinde katkıda bulunalım. Webinar konusunda da gereken yardımları yapalım."

Şahsi görüşüm baskı pazarlamasını müteakiben dijital sürüm çıkarmanız menfaatiniz icabı olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam kitabın İngilizce versiyonu da olacaktı. Bu durumda Embarcadero size biraz daha teşvik edici davranmalı.
Embrc. lütufda bulunmuş.
Topluluk mopluluk yok :/
(17-10-2018, Saat: 17:14)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Size bu konuda bir kaynak oluştururlarsa kazan-kazan herkes için çok iyi olur.

*FMX tarafında araştırdınız mı, yakın zamanda çıkan ingilizce veya başka dilde bir kaynak varmı?

Başta İngilizce olmak üzere birkaç tane Japonca, birkaç tane Korece, 3 veya 4 adet Rusça, birkaç tane Portekizce FMX mimarisini anlatan kaynak var.
Fakat hiç birinin Delphi IDE'si ve geliştirme ortamıyla birlikte, SQL yapısı, Linux ve Web Servis mimarilerinin birlikte olduğu bu kapsamda bir kaynak olduğunu sanmıyorum. 
Bizimki biraz detaylı oldu. Aslında %50 oranında daha detaylandırılabilirse tam bir eğitim kaynağı olacak. O da bir sonraki sürüme olur İnşallah.

(17-10-2018, Saat: 17:16)cemaliozan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba üstad,
Embarcadero'dan şunu beklerdim ; "Baskı/dijital sürümün pazarlanmasında biz gerek finans gerekse motivasyon olarak (reklam, dağıtım vb.) gereken desteği verelim. Bir kaç global dile çevrilmesi içinde katkıda bulunalım. Webinar konusunda da gereken yardımları yapalım."
Şahsi görüşüm baskı pazarlamasını müteakiben dijital sürüm çıkarmanız menfaatiniz icabı olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam kitabın İngilizce versiyonu da olacaktı. Bu durumda Embarcadero size biraz daha teşvik edici davranmalı.

Dijital satış ve Webinar'ı kendi sistemleri üzerinden ve kendi dağıtım ağlarıyla yapmayı taahhüt ediyorlar.
DelphiCan'dır!
(17-10-2018, Saat: 17:38)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(17-10-2018, Saat: 17:14)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Size bu konuda bir kaynak oluştururlarsa kazan-kazan herkes için çok iyi olur.

Başta İngilizce olmak üzere birkaç tane Japonca, birkaç tane Korece, 3 veya 4 adet Rusça, birkaç tane Portekizce FMX mimarisini anlatan kaynak var.
Fakat hiç birinin Delphi IDE'si ve geliştirme ortamıyla birlikte, SQL yapısı, Linux ve Web Servis mimarilerinin birlikte olduğu bu kapsamda bir kaynak olduğunu sanmıyorum. 
Bizimki biraz detaylı oldu. Aslında %50 oranında daha detaylandırılabilirse tam bir eğitim kaynağı olacak. O da bir sonraki sürüme olur İnşallah.

(17-10-2018, Saat: 17:16)cemaliozan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba üstad,

Dijital satış ve Webinar'ı kendi sistemleri üzerinden ve kendi dağıtım ağlarıyla yapmayı taahhüt ediyorlar.

Bence yetmez ama bir başlangıç yapmak açısından iyi de olabilir. Bu arada kitabın telif hakkı konusu nasıldı / ne durumda ?
(17-10-2018, Saat: 17:46)cemaliozan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(17-10-2018, Saat: 17:38)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Başta İngilizce olmak üzere birkaç tane Japonca, birkaç tane Korece, 3 veya 4 adet Rusça, birkaç tane Portekizce FMX mimarisini anlatan kaynak var.

Bence yetmez ama bir başlangıç yapmak açısından iyi de olabilir. Bu arada kitabın telif hakkı konusu nasıldı / ne durumda ?

Bu konuda aramızda kesinleşen herhangi bir telif bedeli yok. Sanırım, basımdan hemen önce düzenlenen yayıncı sözleşmesiyle beraber bu durumu görüşeceğiz.
DelphiCan'dır!
(17-10-2018, Saat: 17:49)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(17-10-2018, Saat: 17:46)cemaliozan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Bence yetmez ama bir başlangıç yapmak açısından iyi de olabilir. Bu arada kitabın telif hakkı konusu nasıldı / ne durumda ?

Bu konuda aramızda kesinleşen herhangi bir telif bedeli yok. Sanırım, basımdan hemen önce düzenlenen yayıncı sözleşmesiyle beraber bu durumu görüşeceğiz.

Mevcut durumda kitap içeriği ile ilgili gerek buradan yapmış olduğunuz bildirimler, gerekse ön siparişler dolayısıyla hukuki olarak bir alt yapınız var. Ama biraz paranoyakça davranıp "tedbir tedbirdir" demek de bize düşer.
Bazı durumlar için %1 olan ihtimaller geriye kalan %99'dan daha ağırdır.
YouTube Delphi Tips
"Mantıklı adam kendini dünyaya uyarlar; mantıksız adam ise dünyayı kendine uydurmakta inat eder. Bu nedenle, tüm ilerleme o inatçı adama bağlıdır." - George Bernard Shaw
Kitabi kendim cikarmisim gibi sevindim Smile

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Question Kitap satış sitesi çalışmıyor (BTG) guvenbalta 12 6.056 06-02-2024, Saat: 12:39
Son Yorum: emre
  Yeni kitap veya görsel eğitim CesuR 7 3.584 31-03-2023, Saat: 23:53
Son Yorum: Bay_Y
  Yeni bir kitap ihtiyacı cemakkus 6 4.847 13-11-2022, Saat: 20:33
Son Yorum: tavsanlili
  3-Kitap Kargo Takip - Gönderi Tarihi: 13.02.2019 Fesih ARSLAN 21 18.554 22-07-2022, Saat: 13:58
Son Yorum: memur603
  Embarcadero Üzerinden Kitap Satışımız Başladı Fesih ARSLAN 24 20.379 07-01-2022, Saat: 13:27
Son Yorum: CesuR

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi