Yorumları: 1
Konuları: 0
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 0 Başlangıç
(23-01-2020, Saat: 02:04)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (22-01-2020, Saat: 22:08)bhbaykus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: arkadaşlar merhaba delphi konusunda herhangi bir bilgim olmadığı (kullanım alanları , güncel durumu vs.) bilgi almak için buraya yazıyorum. Birkaç sorum var.
C# , Python,C++ veya herhangi başka bir dil yerine delphi seçilmesi ne gibi avantajlar sağlar.
Mobil platformlar için Delphinin destek durumu nedir.
Video veya yazılı kaynak olarak Türkçe veya ingilizce kaynak durumu nedir.
Öğrencilere bunu öğrettiğimiz zaman direkt bir uygulama yapıp uygulama pazarlarına koyabilirler mi?
Delphi destekli oyun motoru mevcut mu?
Kısa yoldan cevaplara ulaşmak için bilenlere sormak için yazıyorum. Şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler.
Merhaba hocam,
Özelden telefon numaranızı paylaşırsanız bu konuda sizi daha detaylı olarak bilgilendirmek isterim.
Buradan bilgilendirin hocam, biz de öğrenelim.
Yorumları: 4.246
Konuları: 381
Rep Puanı: 17.117 Üstad
(23-01-2020, Saat: 02:07)mkteach Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (23-01-2020, Saat: 02:04)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba hocam,
Özelden telefon numaranızı paylaşırsanız bu konuda sizi daha detaylı olarak bilgilendirmek isterim.
Buradan bilgilendirin hocam, biz de öğrenelim.
Çok müsait olamadığım için böyle bir talepte bulundum.
Bir de doğrudan ve bire bir görüşmelerde daha hızlı ve etkin anlatabiliyorum. 
Müsait bir zamanda tabiki buradan da yazarım.
Zaten DelphiCan'ı günlük ziyaret eden üyelerimiz bu geliştirme ortamının tüm kabiliyetletini öğreniyor.
DelphiCan'dır!
Yorumları: 1.044
Konuları: 149
Rep Puanı: 4.093 Uzman
Dün çok gol yedik fakat reklamın kötüsü olmaz. Yücel Tepeköy twitter'da doğruları Türkiye'deki büyük firma örnekleriyle anlatmaya gayret ediyor, büyük eleştirileri iyi sırtlıyor kendisini tebrik ediyorum. @ Abdullah ILGAZ bey'de çok anlamlı açıklamalar yaptı.
Konu open source ptyhon gibi bir dile neden geçilmediğinden " Ide belki çok iyidir fakat pascal çok bir ilerleme kaydedemedi" ye evrildi.
Bu hesapta direk milli eğitim bakanlığına ve gazetecilere çağrılar var. Bu işin çok basit bir tartışmanın ötesinde olduğunu görmek gerekir, onun için Delphi kullananlar bu konularda doğru bildikleriyle insanları bilgilendirmeleri çok önemlidir.
Yorumları: 953
Konuları: 124
Rep Puanı: 6.383 Üstad
23-01-2020, Saat: 09:25
(Son Düzenleme: 23-01-2020, Saat: 09:27, Düzenleyen: Abdullah ILGAZ.)
Arkadaşlar Merhaba,
BTGrubu ile yaptığım görüşmeler neticesinde hatalı veya eksik ifade edilen bazı hususları netleştirdik. Bu hususta sizlerin doğru bilgilendirmeyi yapması adına kısaca bazı bilgileri sizinle paylaşacağım.
Projenin kapsamı nedir?
Proje, BTGrubu (& Embarcadero) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında sağlanan, 5 yıl sonunda 1 milyon öğrenciye ulaşma hedefi olan bir yazılım dağıtımı, eğitimi, geliştirmesi ve marka bilinirliğini arttırmaya yönelik iki taraflı kazan-kazan projesidir.
Bu proje için devlet kurumları ne kadar ödeme yaptı?
Yapılan protokolde, Embarcadero Academic Program kapsamında Concurrent tipindeki 1 milyon Rad Studio Pro Edition lisansı ÜCRETSİZ olarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kurumları ve 1600+ okul bünyesindeki öğretmen, öğrenci ve akademik lisansı kullanabilecek tüm kullanıcıları kapsamaktadır.
Peki ücretsiz verildiyse neden bir protokol imzalandı?
Kapalı kaynaklı ve ücretli bir yazılım ürünü olan Rad Studio'nun 1600+ okulda binlerce cihaza kurulması ve olası bir lisans denetlemesinde akademik lisansın her okul için ayrı ayrı kapsama alınması, takibi, güncellenmesi gibi konularla ekstra efor kaybettirmeden en üst kurum olan MEB ile yapılan protokol kapsamında, MEB çatısı altında bulunan ve protokolde belirtilen tüm alt kurumlar için geçerli ücretsiz lisans sahipliği yazılı olarak tescillenmiştir.
Onlarca open source ve ücretsiz yazılım varken neden Delphi? Neden Rad Studio?
OOP programlama açısından öğrenimi, uygulama üretimi ve kodlaması en kolay dillerden birisi Object Pascal/Delphidir. Rad Studio ile Delphi kullanan öğrenciler temel seviyede bir bilgi ile Windows, Android, iOS ve MacOS tabanlı uygulamalar üretebilir olacaklar. Bilgi düzeyi ile doğru orantıda daha büyük ölçekte uygulamalar üretmelerine elverişli bir altyapıya ücretsiz erişecekler. Nesne merkezli programlama prensiplerini kullanarak gelişmiş uygulamaları üretme konusunda büyük bir avantaj elde etmiş olacaklar.
(23-01-2020, Saat: 09:25)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Merhaba,
BTGrubu ile yaptığım görüşmeler neticesinde hatalı veya eksik ifade edilen bazı hususları netleştirdik. Bu hususta sizlerin doğru bilgilendirmeyi yapması adına kısaca bazı bilgileri sizinle paylaşacağım.
Projenin kapsamı nedir?
Proje, BTGrubu (& Embarcadero) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında sağlanan, 5 yıl sonunda 1 milyon öğrenciye ulaşma hedefi olan bir yazılım dağıtımı, eğitimi, geliştirmesi ve marka bilinirliğini arttırmaya yönelik iki taraflı kazan-kazan projesidir.
Yapılan protokolde, Embarcadero Academic Program kapsamında Concurrent tipindeki 1 milyon Rad Studio Pro Edition lisansı ÜCRETSİZ olarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kurumları ve 1600+ okul bünyesindeki öğretmen, öğrenci ve akademik lisansı kullanabilecek tüm kullanıcıları kapsamaktadır.
Kapalı kaynaklı ve ücretli bir yazılım ürünü olan Rad Studio'nun 1600+ okulda binlerce cihaza kurulması ve olası bir lisans denetlemesinde akademik lisansın her okul için ayrı ayrı kapsama alınması, takibi, güncellenmesi gibi konularla ekstra efor kaybettirmeden en üst kurum olan MEB ile yapılan protokol kapsamında, MEB çatısı altında bulunan ve protokolde belirtilen tüm alt kurumlar için geçerli ücretsiz lisans sahipliği yazılı olarak tescillenmiştir.
OOP programlama açısından öğrenimi, uygulama üretimi ve kodlaması en kolay dillerden birisi Object Pascal/Delphidir. Rad Studio ile Delphi kullanan öğrenciler temel seviyede bir bilgi ile Windows, Android, iOS ve MacOS tabanlı uygulamalar üretebilir olacaklar. Bilgi düzeyi ile doğru orantıda daha büyük ölçekte uygulamalar üretmelerine elverişli bir altyapıya ücretsiz erişecekler. Nesne merkezli programlama prensiplerini kullanarak gelişmiş uygulamaları üretme konusunda büyük bir avantaj elde etmiş olacaklar.
Bunu biz çok iyi biliyoruz.
Ama onlar bilmiyor.
Yada bilmek istemiyor.
Ekşisözlük ve Tweeter'da olumsuz yorum yazanların profiline baktığımızda, bu işten (C#) ekmek yiyen bir çok Meslek Lisesi hocası olduğunu gördüm. Hatta meşhur C# kitabı olan hocalar yazmış.
Ne yapsın garibim ekmeğinden olmak istemiyor.
Bu duygusu, bir at gözlüğüne sahip olmasını sağlamış.
Delphi'nin ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Bu nedenle buradan değil, Ekşisözlük ve Tweeter üzerinden yorum yapıp, en azından bu şekilde ön yargısı olmayan kesimi bilgilendirmeye çalışalım.
Ben her iki yerde de bir çok paylaşımda bulundum.
Sizlerde bu konuda etkin rol oynarsanız memnun olurum.
DelphiCan'dır!
(23-01-2020, Saat: 09:38)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (23-01-2020, Saat: 09:25)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Merhaba,
Projenin kapsamı nedir?
Bunu biz çok iyi biliyoruz.
Ama onlar bilmiyor.
Yada bilmek istemiyor.
Ekşisözlük ve Tweeter'da olumsuz yorum yazanların profiline baktığımızda, bu işten (C#) ekmek yiyen bir çok Meslek Lisesi hocası olduğunu gördüm. Hatta meşhur C# kitabı olan hocalar yazmış.
Ne yapsın garibim ekmeğinden olmak istemiyor.
Bu duygusu, bir at gözlüğüne sahip olmasını sağlamış.
Delphi'nin ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Bu nedenle buradan değil, Ekşisözlük ve Tweeter üzerinden yorum yapıp, en azından bu şekilde ön yargısı olmayan kesimi bilgilendirmeye çalışalım.
Ben her iki yerde de bir çok paylaşımda bulundum.
Sizlerde bu konuda etkin rol oynarsanız memnun olurum.
Sizin dışınızda projenin detaylarını ve özellikle devlet tarafından bir bedel ödenip ödenmediği ile ilgili konuların tüm DelphiCanlar tarafından bilinmesi ve bahsettiğiniz platformlarda destek verilmesi adına bu açıklamayı ekledim @ Fesih ARSLAN bey.
BTG, Tweeter üzerinden yapılan yorumları gördüğünü, yapılan yorumlarda hastag (#...) kullanılması gerektiğini söyledi.
Bu durumda o gruba dahil olanlarda bu mesajı görebiliyormuş, aksi durumda yalnızca cevap yazılan kişi görüyormuş.
Bu şekilde Tweeter'ı etkin kullanabileceğimiz başka özellikleri var mı?
O yöntemleri kullanalım.
DelphiCan'dır!
(23-01-2020, Saat: 10:06)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: BTG, Tweeter üzerinden yapılan yorumları gördüğünü, yapılan yorumlarda hastag (#...) kullanılması gerektiğini söyledi.
Bu durumda o gruba dahil olanlarda bu mesajı görebiliyormuş, aksi durumda yalnızca cevap yazılan kişi görüyormuş.
O yöntemleri kullanalım.
Twitter'ın en etkili kullanım yöntemi görsel ve hashtag ile bu konuda tam bilgi sahibi olmadan sert konuşan kişilerin attığı tweetlere yanıt olarak paylaşmak.
(23-01-2020, Saat: 10:09)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (23-01-2020, Saat: 10:06)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: BTG, Tweeter üzerinden yapılan yorumları gördüğünü, yapılan yorumlarda hastag (#...) kullanılması gerektiğini söyledi.
O yöntemleri kullanalım.
Twitter'ın en etkili kullanım yöntemi görsel ve hashtag ile bu konuda tam bilgi sahibi olmadan sert konuşan kişilerin attığı tweetlere yanıt olarak paylaşmak.
Hangi hastag'ları kullanabiliriz.
DelphiCan'dır!
Yorumları: 1.309
Konuları: 111
Rep Puanı: 6.983 Üstad
(23-01-2020, Saat: 10:06)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: BTG, Tweeter üzerinden yapılan yorumları gördüğünü, yapılan yorumlarda hastag (#...) kullanılması gerektiğini söyledi.
O yöntemleri kullanalım.
Merhaba,
Sadece hastag yerine direkt Delphi yazsanız bile görülebiliyor hocam.
Buna istinaden dün gece sabah saatlerinde Delphi tagi gündeme girdi(TT).
Büyük bir linç mevcut. Çoğu tweet yersiz ve bilinçsiz bir şekilde atılıyor.
Az önce mail geldi btg üzerinden sizlere de gelmiştir.
Dilerseniz DelphiCan ailesi olarak #Delphi etiketi adı altında bir hareket başlatip fikirlerimizi sunalım.
Her etiket tweetine RT ve fav yaparak gündeme gelmesini saglayabiliriz.
Twitter hesabı olmayanlar iki dakika da kurabilir.
Dileyen kişilere müsait olduğum zamanlarda yardımcı olabilirim.
Twitter adresim: halilhanbadem
İyi çalışmalar.
|