24-01-2020, Saat: 14:27
nasıl saldırıyorlar, delphi olmasın diye microsoft ürünlerindende her şey bedava sanki
|
BTG Grubu; BİR MİLYON ÖĞRENCİYE DELPHİ
|
|
24-01-2020, Saat: 14:27
nasıl saldırıyorlar, delphi olmasın diye microsoft ürünlerindende her şey bedava sanki
24-01-2020, Saat: 14:45
(24-01-2020, Saat: 14:12)sadettinpolat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gelin şu odanın mevcut yönetimini 9 şubatta yapılacak seçimde değiştirelim Delphi konusundan ayrı tutarak söylemeliyim ki; Boş işler hocam, çevremde zamanında teşvik ettiğim birçok arkadaş yakayı zor kurtardı, aidatlar ve farklı konular. Hiçbir mantığı ve faydası yok. Bu yüzyılda helede yazılım alanında katacakları hiç bir şey yok. Sizde boş verin deneyimle sabittir.
24-01-2020, Saat: 15:36
Toplumca çok mu öfkeli olduk ? Yani okulların firmalara eleman yetiştirmesi benimde hoşuma gitmiyor. Programlama öğret, programlama dilini öğret , programı iste . İster delphide ister c# ister php de yazsın. Sen temel C'de ya da pascal'da (kızmayın diye pascal'ıda ekledim
) dil nedir nasıl birşeydir öğret geç. Ama yıllardır microsoft paşa paşa eleman yetiştirirken kimse rahatsız değildi şimdi embrcd. duyunca avaz avaz bağırmalar küfürler gırla. E bu platformda da tamam delphi yi seviyoruz da eleştirince niye kızıyoruz bu kadar. Delphi'de herşeyi yaparsın. Ama bazı şeyleri python da çok daha kolay yaparsın, bazı şeyleride delphide çok çok daha kolay yaparsın. Muhasebe programı yazacaksam delphi seçerim. İleri matematik işlemleri makine öğrenmesi vs. olacaksa python seçerim. Delphi'de de makine öğrenmesi yapılmaz mı elbet yapılır. Ama hani kaynak, kitaplık vs. ? Bence bu kadar hassasiyet fazla.
Topluluk mopluluk yok :/
24-01-2020, Saat: 15:43
Bu süreçte şunada şahit olduk;
Yücel bey firma ismi vererek Logo, zirve vb bunlar kullanıyor dedi, Akınsoft vb firmalarında kullandığını biliyoruz, bununla birlikte sosyal medyada da şahsi hesaplarını da aktif kullanıyorlar bu firma yöneticleri bu firma sahiplerinden hiçbirisi bu konu görüş bildirmedi, sizce de bunda bir sorun yok mu?
24-01-2020, Saat: 15:44
(24-01-2020, Saat: 15:43)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu süreçte şunada şahit olduk; Kesinlikle var o masada logo, akınsoft yetkilileri en azından arkda bayrakları vs. ler olmalıydı
.Net çılar sosyal medya da kıyameti koparıyor
bu nasıl bir anlayıştır. Aslında bu hususa hep kızgın ve kırgınım BTG ye ve embarcadero ya şu ana kadar atak yapıp çoktan yapmaları gereken bir işi bu kadar geciktirmeleri sonucu tek bildikleri platform .Net platformu olan insanlar bi hayli tepkili davranmaya başladılar. Ekmekleri ellerinden gidiyorcasına aşağılayıp kötülüyor ve altında bir sebep arıyorlar.Üzüldüğüm nokta türkiyede bir çok büyük firmada ve en büyük yazılım firmalarında büyük projeler geliştirilen bir platforma bu şekilde yaptıkları saldırı 300-500 satır koddan ileriye gidememiş fizibilitesi eksik ileri seviye kod yazamayan bir topluluğun olması ve hala neden daha ileriye gidemediklerini anlamayı eleştiriyi hakarete çeviriyor olmaları. .NEt platformunda yapıpda Rad Studio da yapamadığın ne var.? dediğimde o Pascal eski dil ondan diyecek kadar enteresan cahil bir yazılım topluluğunun bulunması zaten bir çok başarısız projenin ortaya serilemesine neden olan bu zihniyet yüzünden gelmiyorum.? Adam Bilge adama gidip bişeyler öğrenip projelere bulaşıp hem maliyeti hemde işin kalitesini düşürüp ortaya bi işler çıkarmadan sektörün içine zaten ediyor. Bide küstahça yaptıkları yorumlar da cabası. .Net çok platformda abi bu nasıl yapılır diyen bir kisveden söz ediyorum. Araştırma alışkanlıkları okum alışkanlıkları yok sadece hazıra konup Adam deney Python,Ruby veya java öğretilmiyor diyor. Durumlar içler acısı.
24-01-2020, Saat: 16:31
(Son Düzenleme: 24-01-2020, Saat: 16:32, Düzenleyen: sadettinpolat.)
(24-01-2020, Saat: 15:36)boreas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Toplumca çok mu öfkeli olduk ? Yani okulların firmalara eleman yetiştirmesi benimde hoşuma gitmiyor. Programlama öğret, programlama dilini öğret , programı iste . İster delphide ister c# ister php de yazsın. Sen temel C'de ya da pascal'da (kızmayın diye pascal'ıda ekledim Yazdıklarınıza katılıyorum. Proje nedir , amaçlanan nedir , plan nedir , eldeki imkanlar nedir , ders saati nedir , eğitimciler kimlerdir , sayısı nedir bilmeden x dili daha uygundur dememiz mümkün değil. Benim kızdığım nokta sosyal medyanın bu soruların cevabını bilmeden , neden böyle bir tercih yapıldığını bilmeden bol keseden atıp tutmaları. BTG yöneticisi Yücel bey'in dediği şu. "Bize böyle bir teklifle geldiler , biz de ücretsiz olarak bu imkanları sağladık. Daha iyi imkan sağlarım diyen varsa buyursun yapsın." Bence çok haklı.
24-01-2020, Saat: 17:49
![]()
24-01-2020, Saat: 17:53
(24-01-2020, Saat: 15:36)boreas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yani okulların firmalara eleman yetiştirmesi benimde hoşuma gitmiyor. Mevcut kapitalist ekonomik sistemde eğitimin amacı firmalara çalışacak eleman yetiştirmektir zaten. (24-01-2020, Saat: 15:43)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yücel bey firma ismi vererek Logo, zirve vb bunlar kullanıyor dedi, Akınsoft vb firmalarında kullandığını biliyoruz, bununla birlikte sosyal medyada da şahsi hesaplarını da aktif kullanıyorlar bu firma yöneticleri bu firma sahiplerinden hiçbirisi bu konu görüş bildirmedi, sizce de bunda bir sorun yok mu? Demek ki çok da umurlarında değil. (24-01-2020, Saat: 17:49)emre21 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(24-01-2020, Saat: 15:36)boreas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Toplumca çok mu öfkeli olduk ? Yani okulların firmalara eleman yetiştirmesi benimde hoşuma gitmiyor. Programlama öğret, programlama dilini öğret , programı iste . İster delphide ister c# ister php de yazsın. Sen temel C'de ya da pascal'da (kızmayın diye pascal'ıda ekledim O zaman aç notepad'i gui'de orada yaz ne gerek var başkalarının hazırladığı kitaplıklara uygulamalara. Demek ki python doğru yapıyormuş herşeyi kullanıcıya yazdırarak. Işşşııığğaaa doğru gideriz hep beraber. Birilerinin kitaplık yazması ayrı bir iş. Benim bu kitaplığı kullanmam ayrı bir iş. Bunları kullanınca göreceksiniz. Pythonda hayvan gibi matematik verilerini analiz eden kitaplıklar mevcut. Benim oturup onu yazmam bambaşka bir olay ve uzmanlık, o kitaplığı kullanmam başka bir olay. Bir tane kitaplık bulup link atınca olmuyor ne yazıkki. Aynı araştırmayı python içinde yapın farkı görün. Kitapda bulursunuz makalede bulursunuz videoda kitaplıkda. Hatta bu işler için neredeyse standart haline gelecek python. Ama dediğim gibi bolca zamanınız varsa yetenekleriniz ölçüsünde delphide de yapabilirsiniz. (24-01-2020, Saat: 16:03)bajerli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aslında bu hususa hep kızgın ve kırgınım BTG ye ve embarcadero Ben buna kocaman bir BORLAND eklerim. Adamlar işin aslı delphi yi daha yeni yeni toparladılar. Bundan 3 yıl önceydi galiba Delphi'yi baştan yazdık demeleri.
|
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
| Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
| Delphi ile Yapay Zeka Webinarı | AhmetNuri | 1 | 692 |
27-11-2024, Saat: 09:42 Son Yorum: yhackup |
|
| Hibe Delphi Kitaplarım | SercanTEK | 0 | 603 |
13-10-2024, Saat: 18:31 Son Yorum: SercanTEK |