Yorumları: 8
Konuları: 1
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 2 Başlangıç
26-04-2020, Saat: 19:48
(Son Düzenleme: 26-04-2020, Saat: 20:06, Düzenleyen: ThePixeL.)
Merhaba iyi günler delphi için ödevim bir çok yerde araştırdım fakat bu kadar ayrıntılı bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim
Soru1: Form aşağıda görülen şekilde tasarlanmıştır.
a. Kişilerin Vücut kitle indeksini hesaplayıp, ilgili hücreye yazdıran kodu yazınız ve kodları açıklayınız. (Vücut kitle indeksi (VKİ), vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır. Vücut Kitle İndeksi (VKİ) = Vücut Ağırlığı (kg) / (Boy Uzunluğunun Karesi)(10Puan)
b. Kişilerin ağırlıklarının Harmonik Ortalamasını bulan ve sonucu mesaj olarak veren kodu yazınız ve kodları açıklayınız.(10Puan)
c. Hesaplanan Vücut kitle indeksini göz önünde bulundurarak Sınıflandırma kısmını VKİ Sınıflandırma 20.0’den küçük Zayıf 20.0-24.9 Normal 25.0-29.9 Hafif şişman 30.0 ve üstü Şişman olacak şekilde, her kişi için ilgili hücreye yazdırınız ve kodları açıklayınız. (10Puan)
d. En butonuna basıldığında, En ağır (ağırlık değeri en büyük olan) olan kişiLERin isim, ağırlık, boy, vki ve sınıflandırma değerlerini aralarında noktalı virgül ( olacak şekilde her kişi için ayrı satırlarda C:\Veri\En.txt’ye yazdıran kodu yazınız ve kodları açıklayınız. (10Puan)
e. Sınıflandırma Kaydet butonuna basıldığında, Sınıflandırma kısmına göre Zayıf kişilerin bilgilerini (isim, ağırlık, boy, vki ve sınıflandırma değerlerini) C:\Veri\Zayıf.Txt, Normal kişilerin bilgilerini C:\Veri\Normal.Txt, Hafif Şişman kişilerin bilgilerini C:\Veri\Hafifşişman.Txt, Şişman kişilerin bilgilerini C:\Veri\Şişman.Txt içerisine yazdıran kodu yazınız ve kodları açıklayınız. (10Puan)
f. Form üzerinde, içerisinde satırları sıralı şekilde (A’dan Z’ye) alfabedeki Büyük Harfler olan bir Combobox bileşeni bulunmaktadır. Comboboxtan bir harf seçilip İsim Kaydet butonuna basıldığında, İsim sütununda bulunan isimlerden baş (ilk) harfi Combobox’tan seçilen harf olan isimleri C:\Veri\İsim.txt dosyasına yazdıran kodu yazınız ve kodları açıklayınız. (10 Puan)
Soru2. Form aşağıda görülen şekilde tasarlanmıştır. Aşağıdaki butonlar ve/veya comboboxlardan 10 tanesini Wordpad Programında çalışacak şekilde yazınız ve kodları açıklayınız? (40 Puan)
Yorumları: 1.311
Konuları: 112
Rep Puanı: 7.023 Üstad
(26-04-2020, Saat: 19:48)ThePixeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba iyi günler delphi için ödevim bir çok yerde araştırdım fakat bu kadar ayrıntılı bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim
Soru1: Form aşağıda görülen şekilde tasarlanmıştır.
a. Kişilerin Vücut kitle indeksini hesaplayıp, ilgili hücreye yazdıran kodu yazınız ve kodları açıklayınız. (Vücut kitle indeksi (VKİ), vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır. Vücut Kitle İndeksi (VKİ) = Vücut Ağırlığı (kg) / (Boy Uzunluğunun Karesi)(10Puan) b. Kişilerin ağırlıklarının Harmonik Ortalamasını bulan ve sonucu mesaj olarak veren kodu yazınız ve kodları açıklayınız.(10Puan) c. Hesaplanan Vücut kitle indeksini göz önünde bulundurarak Sınıflandırma kısmını VKİ Sınıflandırma 20.0’den küçük Zayıf 20.0-24.9 Normal 25.0-29.9 Hafif şişman 30.0 ve üstü Şişman olacak şekilde, her kişi için ilgili hücreye yazdırınız ve kodları açıklayınız. (10Puan) d. En butonuna basıldığında, En ağır (ağırlık değeri en büyük olan) olan kişiLERin isim, ağırlık, boy, vki ve sınıflandırma değerlerini aralarında noktalı virgül ( olacak şekilde her kişi için ayrı satırlarda C:\Veri\En.txt’ye yazdıran kodu yazınız ve kodları açıklayınız. (10Puan) e. Sınıflandırma Kaydet butonuna basıldığında, Sınıflandırma kısmına göre Zayıf kişilerin bilgilerini (isim, ağırlık, boy, vki ve sınıflandırma değerlerini) C:\Veri\Zayıf.Txt, Normal kişilerin bilgilerini C:\Veri\Normal.Txt, Hafif Şişman kişilerin bilgilerini C:\Veri\Hafifşişman.Txt, Şişman kişilerin bilgilerini C:\Veri\Şişman.Txt içerisine yazdıran kodu yazınız ve kodları açıklayınız. (10Puan) f. Form üzerinde, içerisinde satırları sıralı şekilde (A’dan Z’ye) alfabedeki Büyük Harfler olan bir Combobox bileşeni bulunmaktadır. Comboboxtan bir harf seçilip İsim Kaydet butonuna basıldığında, İsim sütununda bulunan isimlerden baş (ilk) harfi Combobox’tan seçilen harf olan isimleri C:\Veri\İsim.txt dosyasına yazdıran kodu yazınız ve kodları açıklayınız. (10 Puan)
Soru2. Form aşağıda görülen şekilde tasarlanmıştır. Aşağıdaki butonlar ve/veya comboboxlardan 10 tanesini Wordpad Programında çalışacak şekilde yazınız ve kodları açıklayınız? (40 Puan)
Merhaba,
direkt olarak sorulara cevap verebilecek birisi var mıdır bilmem;
sadece takıldığınız yeri sormanız faydanıza olacaktır.
Yorumları: 950
Konuları: 152
Rep Puanı: 3.135 Uzman
Soruyu güzel ve anlaşılır yazmak daha fazla kişinin okumasına vesile olabilir. ( şahsen ilk iki cümle ve en alttaki cümle hariç hiçbir şey okumadım/okuyamadım )
Enter tuşu ile alt satıra inmek gibi bir özellik mevcut ve kullanım sınırı yok kullanın derim
Ayrıca delphi 7 ile yazılım dersi gösteriliyor olması da hayli sinir bozucu.
26-04-2020, Saat: 20:02
(Son Düzenleme: 26-04-2020, Saat: 20:07, Düzenleyen: ThePixeL.)
Hocam bu soru1-
buda soru2-
(26-04-2020, Saat: 20:00)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Soruyu güzel ve anlaşılır yazmak daha fazla kişinin okumasına vesile olabilir. ( şahsen ilk iki cümle ve en alttaki cümle hariç hiçbir şey okumadım/okuyamadım )
Enter tuşu ile alt satıra inmek gibi bir özellik mevcut ve kullanım sınırı yok kullanın derim
Ayrıca delphi 7 ile yazılım dersi gösteriliyor olması da hayli sinir bozucu.
Ege hala delphi7 ile devam ediyor öğrencilere güncel sürüm kullanıp diyip  bilgisayarlar taş devrinden kalma zaten
Yorumları: 704
Konuları: 75
Rep Puanı: 1.636 Programcı
@ ThePixeL öncelikle, sen birkaç kod denemesi yaptın mı? Eğer ki yapmadıysan, bunu yap. Çalışmayan ya da hata veren yerlerde kodun sorununu bizler çözmeye çalışırız zaten. Ama direkt olarak alın bu soruları çözüp bana verin dersen, haksızlık olur bu.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
2.Soruyu hallettim hocam fakat 1'i anlamadım
Yorumları: 1.531
Konuları: 83
- Delphi 10.3
- Delphi 10.2
- Delphi 7
- Lazarus / FPC
Rep Puanı: 4.349 Uzman
1- Delphi 7 candır. Delphi'nin mantığını, Delphi Dünyasına girmek için Delphi3 üstü bir sürüme sahip olmak kurmak kullanmak yeterlidir diye düşünüyorum en başlarda.. Çünkü daha birkaç sene öncesine kadar halen delphi7 kullanıyorum ben.
2- Platformumuz balık verme değil, tutmayı öğrenme yeridir. @"wiseman" arkadaşımızın dediği gibi takıldığın yerleri sorman daha verimli öğrenmenize yardımcı olacaktır.
Emin ol Object Orient Programming (OOP) dünyasına Delphi ile girersen hayata 1-0 önde başlamış olacaksın.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır..
Yorumları: 514
Konuları: 64
- Delphi 10.2
- Delphi 10.1
- Delphi 7
Rep Puanı: 3.383 Uzman
Birinci soru için bilmen gereken bilgileri anahtar kelime olarak vereyim.
Stringgrid, cell, row, column
for döngüsü,
tstringlist, savetofile,
Strtofloat, Floattostr(tip dönüşüm)
İf then (karşılaştırma)
For döngüsü ile başlıktan sonra başlayacak şekilde tüm isimleri tara bulduğun rakamları cell ile al ve gerekli çarpımı yap. Sonucu vki sütununa yaz. ayrıca if ile sonuç aralığını al sınıflandırma sütununa yaz.
Diğer şıklar içinde en butonuna tıklama işleminde for döngüsü ile istediğin bilgileri tstringlist içine doldur ve savetofile ile kaydet diğer işlemlerde buna benzer. Biraz öğrendikten sonra hepsini kolayca yaparsın.
Yorumları: 950
Konuları: 152
Rep Puanı: 3.135 Uzman
Günaydın,
@ mcuyan hocam ben delphi'yi tanıtmak için yeterli olmadığından dolayı öyle demiştim;
Delphi 7 ile ders alan öğrencilerin çoğu delphi ile mobil uygulamalar yapıldığından ( yeni sürümlerinin olduğundan ) haberdar değillerdir (daha doğrusu çoklu platform desteğinden)
diye düşünüyorum.
Nitekim benim dönemim de öyleydi ve bilen iki kişi vardık. zaten bizde 2017'den beri bilfiil buradayız
Yorumları: 1.531
Konuları: 83
- Delphi 10.3
- Delphi 10.2
- Delphi 7
- Lazarus / FPC
Rep Puanı: 4.349 Uzman
(27-04-2020, Saat: 10:38)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Günaydın,
@mcuyan hocam ben delphi'yi tanıtmak için yeterli olmadığından dolayı öyle demiştim;
Delphi 7 ile ders alan öğrencilerin çoğu delphi ile mobil uygulamalar yapıldığından ( yeni sürümlerinin olduğundan ) haberdar değillerdir (daha doğrusu çoklu platform desteğinden)
diye düşünüyorum.
Nitekim benim dönemim de öyleydi ve bilen iki kişi vardık. zaten bizde 2017'den beri bilfiil buradayız 
Hocam sözüm size değild8. Estafrullah. Ogrenci veya yeni baslatan arkadaşlar icin soyoedim ben.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır..
|