28-05-2020, Saat: 16:33
Bana daha çok adını duyurma çabası geliyor ve samimi gelmiyor.
Topluluk mopluluk yok :/
|
Embarcadero Sponsor Oluyor
|
|
28-05-2020, Saat: 16:33
Bana daha çok adını duyurma çabası geliyor ve samimi gelmiyor.
Topluluk mopluluk yok :/
28-05-2020, Saat: 19:15
açık kaynak delphi kodu kaynak kodu yayınlayan kişi sayısı artarsa çok iyi ne kadar nasıl bir destek verecekler bilmiyorum artık.
29-05-2020, Saat: 02:02
(28-05-2020, Saat: 09:47)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(27-05-2020, Saat: 11:29)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Community Edition lisans konusunda güzel bir destek aslında değil mi ? okudum çok haklısınız. özellikle component eksikleri bence çok fazla. extra farklı yapımcılarada ücret ödenecekse dediğiniz gibi 5k fazla. component eksiklerinden dolayı bir nebze düzelir diye fmx geçmek istedim ram tüketimi çok fazla benim için kullanılamaz durumda. artık mide bulandırmaya başladı.
29-05-2020, Saat: 09:46
(Son Düzenleme: 29-05-2020, Saat: 10:16, Düzenleyen: Fesih ARSLAN.)
(29-05-2020, Saat: 02:02)tabikisura10 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(28-05-2020, Saat: 09:47)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @mrmarman üstad lisans maliyetini bireysel geliştirici ve geliştirme (çevre, kira, vergi, hammadde/kaynak(elektrik, internet vb.)) maliyetlerini hesaba katmazsak $5k iyi bir rakam. Ancak bu kadar gelişmiş bir IDE ne yazık ki bir CxGrid niteliğinde varsayılan komponent çıkartamadığı için ilave satın almalar gerekiyor. Yıllık güncelleme ve güncelleme süresince izlenilen politikalardaki hataları da cabası. (Daha önce XE5 ve XE8 lisanslarımıza ek Mobile Addon paketi diyerek FMX satmışlardı, 10.x serisinde varsayılan pakete dahil ettiler. Biz hem ide için €1000+ güncelleme, hem de €560 mobil eklenti paketine güncelleme ücretleri ödedik, güncellemesine para ödediğimiz paketin gerek kalmadığını öğrendiğimde kazıklandığımı hissetmiştim.) Yapmaya çalıştığınız yöntemin/algoritmanın yanlış olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Belirttiğiniz gibi ciddi sorunlar olsa bu mimari yıllar önce bırakılırdı. Şu an tam tersi bir durum söz konusudur; bir çok büyük firma artık alt yapıyı bu mimariye taşıyor. Yakın zamandaki bir örnek: Broken Games'in Başarı Hikayesi Embarcadero'nun yeni araştırmasına göre mevcut müşterilerinin %40'ı FMX mimarisi ile proje geliştiriyormuş. (Kaynak: Embarcadero Community) Bu mimari çıktığı ilk günden beri (belki de ilk test edenlerdenim) üzerinde yoğun çalışmalar yapıyorum. Edindiğim tecrübelerde, en büyük sorunun şu olduğunu gördüm; VCL projesinin FMX mimarisine taşınmak istenmesi. FMX'in kendine özgü bileşen yapıları var. "VCL'deki şu bileşen..." dediğiniz anda işin içinden çıkamazsınız. Olması gereken; VCL'deki şu modülün mobil mimaride nasıl sunulması gerektiğidir. Uygulama mağazalarındaki milyarlarca uygulama arayüzüne (UI) bakın (tümüne bakmaya ömrümüz yetmeyebilir, fakat kısa bir zamanda genel tasarım ve mobil uygulamaların işleyiş kanısı oluşacaktır), kullanılan tasarım ve kullanılabilirliklerini (UX) inceleyin. Bir sorun veya mantıksal bir çıkmaza girerseniz birlikte çözüm üretelim.
DelphiCan'dır!
30-05-2020, Saat: 01:51
(Son Düzenleme: 30-05-2020, Saat: 01:52, Düzenleyen: tabikisura10.)
(29-05-2020, Saat: 09:46)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(29-05-2020, Saat: 02:02)tabikisura10 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: okudum çok haklısınız. teşekkür ederim hocam Project1_BOS hiç bir buttonu kullanmadım. diğer ikisinde 1000 ve 4000 item ekledim. projemde bir listede 4834 ekleme yapmam gerekiyor. 4000 eklediğimde süre tuttum 2,5 dakika boyunca CPU %25 kullandı. bitirdiğinde 95k ram kullanıyordu resimdeki gibi. kodları bırakıyorum. normalde mesela 100 item eklediğimde VCL göre cok cok hızlı ekleme yapıyor. ama 1000 4000 gibi sayılar girdiğimde VCL cok daha hızlı. bende fmx kullanmak istiyorum ama bu projedeyi kullanıcı gerekirse 10 tane açması gerekecek. Kod: (Select All) TListBoxItem* ListItm;
|
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
| Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
| Karşınızda Embarcadero Dev-C++ | Abdullah ILGAZ | 10 | 8.898 |
01-01-2021, Saat: 12:09 Son Yorum: ismailkocacan |
|