Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Resmin efectli geçiş ile gelmesi nasıl yapılır?
Merhabalar.
Bir yarışma projesi üzerinde uğraşıyorum. Projenin ekran yüzü gibi birşey olacak. Ekran yüzünde bir TImage nesnesine yerleştirdiğim resmin gösterildiği zaman efect ile gelmesini istiyorum. Handle özelliği yok maalesef denedim. Bir sonuç alamadım. Yani bir IImage nesnesine resim gelecek ve bu resim geldiği vakit örneğin yandan açılır şekilde veya daha farklı bir efect ile gelmesini istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkür ederim.
(07-12-2020, Saat: 12:07)Cyb3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar.
Bir yarışma projesi üzerinde uğraşıyorum. Projenin ekran yüzü gibi birşey olacak. Ekran yüzünde bir TImage nesnesine yerleştirdiğim resmin gösterildiği zaman efect ile gelmesini istiyorum. Handle özelliği yok maalesef denedim. Bir sonuç alamadım. Yani bir IImage nesnesine resim gelecek ve bu resim geldiği vakit örneğin yandan açılır şekilde veya daha farklı bir efect ile gelmesini istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkür ederim.

http://www.delphiarea.com/products/delph...s/picshow/
Merhaba,
Eğer FMX multi platform ile geliştirir iseniz FloatAnimation ve TRectangle gibi bileşenler size istediğinizi yapma şansı verir.
(07-12-2020, Saat: 12:45)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Eğer FMX multi platform ile geliştirir iseniz FloatAnimation ve TRectangle gibi bileşenler size istediğinizi yapma şansı verir.

VCL olarak geliştiriyorum hocam. Bunun için başka bir çözüm var mıdır?

(07-12-2020, Saat: 12:39)bibilen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-12-2020, Saat: 12:07)Cyb3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar.
Teşekkür ederim.

http://www.delphiarea.com/products/delph...s/picshow/

Hocam 10.2 kulanıyorum. En son 2010'da son sürüm yayımlanmış. Galiba kullandığım sürüm için bulamam. Çok teşekkür ederim fikir verdi
Aslında yinede çözümü var fakat ilkel olacak ;
Form yüksekliği ve genişliği sabit ise eklenen image bileşeninin önce form sınırları dışında olması gerekli. daha sonra bir timer ile ( interval değeri 5 olabilir 10 olabilir size kalmış ) image bileşeninin top ve left  değerleri arttırılarak ya da düşürülerek istenilen yere getirilmesi sağlanabilir.

- Önce ekranın ortasına image'i yerleştirin
- Left ve top değerlerini öğrenin
- İmage bileşenini form sınırları dışına götürün örneğin en alta ( bu efektin yönü olacak )
- Timer bileşenine left ve top değerlerinin o değere ulaşıncaya kadar o değerleri arttırmasını ya da düşürmesini sağlayın

FPS düşüklüğü timer'in interval değeriyle doğru orantılı olacaktır. o yüzden interval değerini deneme yanılma ile test edin.

Umarım bu yöntem işinize yarar hocam. aksi durumda yolun başında iseniz multi platform'a geçiş yapın derim.
(07-12-2020, Saat: 13:10)Cyb3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-12-2020, Saat: 12:45)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

VCL olarak geliştiriyorum hocam. Bunun için başka bir çözüm var mıdır?

(07-12-2020, Saat: 12:39)bibilen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: http://www.delphiarea.com/products/delph...s/picshow/

Hocam 10.2 kulanıyorum. En son 2010'da son sürüm yayımlanmış. Galiba kullandığım sürüm için bulamam. Çok teşekkür ederim fikir verdi
deneyin çalışacaktır.
(07-12-2020, Saat: 14:43)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aslında yinede çözümü var fakat ilkel olacak ;
Form yüksekliği ve genişliği sabit ise eklenen image bileşeninin önce form sınırları dışında olması gerekli. daha sonra bir timer ile ( interval değeri 5 olabilir 10 olabilir size kalmış ) image bileşeninin top ve left  değerleri arttırılarak ya da düşürülerek istenilen yere getirilmesi sağlanabilir.

- Önce ekranın ortasına image'i yerleştirin
- Left ve top değerlerini öğrenin
- İmage bileşenini form sınırları dışına götürün örneğin en alta ( bu efektin yönü olacak )
- Timer bileşenine left ve top değerlerinin o değere ulaşıncaya kadar o değerleri arttırmasını ya da düşürmesini sağlayın

FPS düşüklüğü timer'in interval değeriyle doğru orantılı olacaktır. o yüzden interval değerini deneme yanılma ile test edin.

Umarım bu yöntem işinize yarar hocam. aksi durumda yolun başında iseniz multi platform'a geçiş yapın derim.

Hocam resmin üzerine labelde geliyor projede. Söylediğiniz yöntemi deneyeceğim. Birde aklıma şu geldi transparan bir panel üzerine image ve label bıraksam handle ile denesem performans olarak nasıl olur acaba. Yani transparan panel olacağı için sistemi yorar mı. Bir tane tek panel ve image olsa sıkıntı olmaz da projede aynı anda gelecek birden fazla obje olacak. Multi platforma geçişi yapmak için çok fazla zaman gerekecek ama zaman az maalesef. Başından yapmam gerekirdi düşünemedim.
Bibilen hocamın önerdiği componenti deneyecem sonucu yazarım inşallah. Çok teşekkür ederim hocam

@bibilen hocam componenti kurup deneceyeceğim. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
(07-12-2020, Saat: 17:06)Cyb3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam resmin üzerine labelde geliyor projede. Söylediğiniz yöntemi deneyeceğim. Birde aklıma şu geldi transparan bir panel üzerine image ve label bıraksam handle ile denesem performans olarak nasıl olur acaba. Yani transparan panel olacağı için sistemi yorar mı. Bir tane tek panel ve image olsa sıkıntı olmaz da projede aynı anda gelecek birden fazla obje olacak. Multi platforma geçişi yapmak için çok fazla zaman gerekecek ama zaman az maalesef. Başından yapmam gerekirdi düşünemedim.
Bibilen hocamın önerdiği componenti deneyecem sonucu yazarım inşallah. Çok teşekkür ederim hocam

Programın sistem kaynaklarını nasıl kullanacağı konusunda henüz bilgi sahibi değilim ne yazık ki. performans üzerinde de ne gibi etkileri olur kesin bir şey diyemem ama kabaca düşünür ve yorumlar isem yaptığınız proje 3D ya da FPS odaklı bir oyun değil sanırım. bu durumda ciddi farklar olmayacaktır. tabi nanometrik çalışmayı seviyorsanız ve özen gösteriyorsanız bir şey diyemem  Smile 
Darısı diğer multi devices projelerine diyelim artık. Rica ederim. iyi çalışmalar. Shy
(07-12-2020, Saat: 16:17)bibilen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-12-2020, Saat: 13:10)Cyb3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: VCL olarak geliştiriyorum hocam. Bunun için başka bir çözüm var mıdır?

deneyin çalışacaktır.

Hocam 10.2 sürümünü kullanıyorum. Yüklemeyi denedim ama başaramadım. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

(07-12-2020, Saat: 17:47)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-12-2020, Saat: 17:06)Cyb3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam resmin üzerine labelde geliyor projede. Söylediğiniz yöntemi deneyeceğim. Birde aklıma şu geldi transparan bir panel üzerine image ve label bıraksam handle ile denesem performans olarak nasıl olur acaba. Yani transparan panel olacağı için sistemi yorar mı. Bir tane tek panel ve image olsa sıkıntı olmaz da projede aynı anda gelecek birden fazla obje olacak. Multi platforma geçişi yapmak için çok fazla zaman gerekecek ama zaman az maalesef. Başından yapmam gerekirdi düşünemedim.

Programın sistem kaynaklarını nasıl kullanacağı konusunda henüz bilgi sahibi değilim ne yazık ki. performans üzerinde de ne gibi etkileri olur kesin bir şey diyemem ama kabaca düşünür ve yorumlar isem yaptığınız proje 3D ya da FPS odaklı bir oyun değil sanırım. bu durumda ciddi farklar olmayacaktır. tabi nanometrik çalışmayı seviyorsanız ve özen gösteriyorsanız bir şey diyemem  Smile 
Darısı diğer multi devices projelerine diyelim artık. Rica ederim. iyi çalışmalar. Shy

Hocam söylediğiniz yöntem ile denedim ama örneğin image açılınca kare kare açılıyor yani gidip gelmeler oluyor. Resim çok yüksek çözünürlüktede değil.

Bu şekilde bir gidip gelme oluyor;
8tTMmk.gif
@Cyb3r evet haklısınız. test ettim ve öyle sonuç aldım. Bunun temel nedeni ;
Timer bileşeninin interval değerinin, image bileşeninin left değerine çok kısa sürede, çok küçük değerler atamasından kaynaklı.
form'a bir image bir timer ekledim. herhangi bir problem oluşmadı. dengeyi tutturmak önemli.

timer interval = 10

Image1.Left := Image1.Left + 50;

if Image1.Left >= 300 then
   Timer1.Enabled := false;

Bu yazıyı yazarken lokum yiyordum ve dolgumu çıkarttı. şuan dişçiye gidiyorum  Smile Rolleyes Confused

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Question Delphi formunu nasıl otomatik tam ekran yapabilirim ? erdemklt0 2 379 23-01-2026, Saat: 10:02
Son Yorum: csunguray
  TMS Web Core- REST İşlemlerini Nasıl Yapabilirim? kajmerantime 0 441 13-06-2025, Saat: 14:07
Son Yorum: kajmerantime
  Delphi 7 deki pencereleri nasıl sabitleyebilirim? mxpain 1 564 12-12-2024, Saat: 08:50
Son Yorum: 3ddark
  resimdeki hatanin satirini nasil bulabiliriz. sadikacar60 6 1.114 25-11-2024, Saat: 19:18
Son Yorum: sadikacar60
  Programdaki donmanin sebebi nasil yakalanir. sadikacar60 2 754 17-10-2024, Saat: 18:21
Son Yorum: sadikacar60

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi