Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grid üzerinde kırılım oluşturmak.
Herkese hayırlı işler ve kolaylıklar diliyorum.

Anlatımımla ilgili şimdiden özür diliyorum. Çünkü tam olarak yapmayı düşündüğüm şeyi aklımda tam olarak oluşturabilmiş değilim. Bir kaç farklı şeçenek kullanarak sorunu çözmeye çalışsam da içime sinen bir çözüme ulaşamadığım için size sormak istedim ve bu konuda değerli fikirlerinizi almak istiyorum.

Üretim reçetesinin de ürün oluşturma ekranı içinde oluşan ürünleri guruplamak istiyorum. Şöyle ki genelde 3 farklı türde ürün kullanılıyor. Mamül ( M)  yarım Mamül (YM) ve Hammadde (H) dersek bir ürün bunlardan birkaç tanesinden veya daha fazlasından oluşabildiği için bunları grid içinde guruplamak istiyorum. Yani Ana mamül e tıklandığında altındaki onun altındakilere tıklandıkça da diğerlerinin açılmasını istiyorum. 

aYmym6.png
henüz bir çözüm bulamadığım için maalesef bu şekilde bir görüntü paylaşabiliyorum ama yapmaya çalıştığım işlem kabaca bu şekilde umarım anlatabilmişimdir.
selamlar
Bunun için treeview kullanabilirsin bence. Treeview ile çok daha rahat olacaktır. Öncelikle mamulleri, ardından mamule bağlı yarı mamullerl, en son hammaddeyi insert edebilirsin.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
değerlendirme ve öneriniz için çok teşekkür ederim. Onu da deneceğim ama öncelikle yapabilirsem grid ile yapmaya çalışacağım. Çünkü kayıtların kaydedilmesi ve yüklenmesi gerekiyor aynı zamanda ve kayıt özelikleri de aynı ekranda listelenmeli (mamül adeti  , kodu , ...) . Grid ile yapabilirsem sanki daha hızlı ve kullanışlı gibi olacak diye düşünüyorum. Ama önerinizi deneyeceğim. Tekrar teşekkürler.
Selamlar
ücretli dbtreeview componentler var. Aslında bunlar tam işinizi görebilecek yapıda. DBtreview olarak VCL örneklemelerine bakabilirsiniz.
DBTreelist de kullanabilirsiniz.

Bu da size bir örnek kod:

[ars=delphi]procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
ActiveNode: TTreeNode;
ActiveChildNode: TTreeNode;
begin
Liste.Items.Clear;
IBTable1.First;
IBTable2.First;
with Liste.Items do
begin
  while not IBTable1.Eof do
  begin
    ActiveNode := Add(nil, IBTable1.FieldValues['KSM_ADI']);
    ActiveNode.ImageIndex := 0;
    while not IBTable2.Eof do
    begin
      ActiveChildNode:=AddChild(ActiveNode, IBTable2.FieldValues['BLG_ADI']);
      ActiveChildNode.ImageIndex:=1;
      IBTable2.Next;
    end;
    IBTable1.Next;
  end;
end;
end;
[/ars]
Çok teşekkürler. Şimdi bende birkaç  şey deneyince aslında çok kullanışlı olduğunu gördüm. Sadece istediğim yapıyı oluşturabilir miyim? Ondan çok emin olamadım. ( Daha önce treeview ile böyle bir şey denememiştim. Becerebilir miyim ondan emin değilim.)  Ama yine de çok teşekkürler denemekten zarar gelmez Smile deneyip göreceğiz. Çok sağolun. İznizle son birşey daha sormak istiyorum. Bu oluşturduğum yapıyı her seferinde oluşturmak yerine kaydedip bir sonraki seferde yükleyebilir miyim ? veya bu yapıyı diğer başka bir yapının altında olduğu gibi ekleyebilir miyim. Yoksa her seferinde oluşturmak mı  sizce daha doğru olan ne dersiniz.?
devexpress'in cxgridi  ile de olur. ama ücretli malum...

[img]SMWS7H.gif[/img]
(28-12-2020, Saat: 11:45)Bay_Y Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok teşekkürler. Şimdi bende birkaç  şey deneyince aslında çok kullanışlı olduğunu gördüm. Sadece istediğim yapıyı oluşturabilir miyim? Ondan çok emin olamadım. ( Daha önce treeview ile böyle bir şey denememiştim. Becerebilir miyim ondan emin değilim.)  Ama yine de çok teşekkürler denemekten zarar gelmez Smile deneyip göreceğiz. Çok sağolun. İznizle son birşey daha sormak istiyorum. Bu oluşturduğum yapıyı her seferinde oluşturmak yerine kaydedip bir sonraki seferde yükleyebilir miyim ? veya bu yapıyı diğer başka bir yapının altında olduğu gibi ekleyebilir miyim. Yoksa her seferinde oluşturmak mı  sizce daha doğru olan ne dersiniz.?

DB yapınız aynı ise, her defasında aynı treeviewikullanabilirsiniz.
(28-12-2020, Saat: 12:59)forumcuali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: devexpress'in cxgridi  ile de olur. ama ücretli malum...

[img]SMWS7H.gif[/img]

teşekkürler cevap için ama burdaki sıkıntı  Ürün altında ürünler ve altına yarı mamüller varken parçaların altında yani yarı mamüllerin altında da hammaddeler olabiliyor ve bu ürün altındaki ürün sayısı sabit değil mesela ürünün altında 2 ürün var ve onun altında da 1 er ürün onların altında yardımcı ürünler diye kırılım belirsiz bir şekilde uzayabiliyor bu durumda grid de açılacak ve bunları takip edecek alan sayısını sınırlamak gereekiyor 3-5-10 diye aslında buna benzer bir yol denedim ama beceremedim bu gird de farklı mıdır bilmiyorum ama sonuçta grid olduğu için her kırılıma ait bir bilgi tutmak gerekecek alt alta geldiği sürece  yanılıyor muyum ?

(28-12-2020, Saat: 13:19)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28-12-2020, Saat: 11:45)Bay_Y Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok teşekkürler. Şimdi bende birkaç  şey deneyince aslında çok kullanışlı olduğunu gördüm. Sadece istediğim yapıyı oluşturabilir miyim? Ondan çok emin olamadım. ( Daha önce treeview ile böyle bir şey denememiştim. Becerebilir miyim ondan emin değilim.)  Ama yine de çok teşekkürler denemekten zarar gelmez Smile deneyip göreceğiz. Çok sağolun. İznizle son birşey daha sormak istiyorum. Bu oluşturduğum yapıyı her seferinde oluşturmak yerine kaydedip bir sonraki seferde yükleyebilir miyim ? veya bu yapıyı diğer başka bir yapının altında olduğu gibi ekleyebilir miyim. Yoksa her seferinde oluşturmak mı  sizce daha doğru olan ne dersiniz.?

DB yapınız aynı ise, her defasında aynı treeviewikullanabilirsiniz.

üzerinde çalışıyorum teşekkürler.
(28-12-2020, Saat: 13:27)Bay_Y Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28-12-2020, Saat: 12:59)forumcuali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: devexpress'in cxgridi  ile de olur. ama ücretli malum...

[img]SMWS7H.gif[/img]

teşekkürler cevap için ama burdaki sıkıntı  Ürün altında ürünler ve altına yarı mamüller varken parçaların altında yani yarı mamüllerin altında da hammaddeler olabiliyor ve bu ürün altındaki ürün sayısı sabit değil mesela ürünün altında 2 ürün var ve onun altında da 1 er ürün onların altında yardımcı ürünler diye kırılım belirsiz bir şekilde uzayabiliyor bu durumda grid de açılacak ve bunları takip edecek alan sayısını sınırlamak gereekiyor 3-5-10 diye aslında buna benzer bir yol denedim ama beceremedim bu gird de farklı mıdır bilmiyorum ama sonuçta grid olduğu için her kırılıma ait bir bilgi tutmak gerekecek alt alta geldiği sürece  yanılıyor muyum ?

(28-12-2020, Saat: 13:19)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: DB yapınız aynı ise, her defasında aynı treeviewikullanabilirsiniz.

üzerinde çalışıyorum teşekkürler.
Çözemezseniz bakalım tekrar.
Teşekkürler dener bilgi veririm.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Runtime Form Oluşturmak ermanispir@gmail.com 5 2.063 02-08-2023, Saat: 09:31
Son Yorum: SimaWB
  parquet dosyası oluşturmak bydelphi 4 2.130 14-06-2023, Saat: 09:12
Son Yorum: bydelphi
  TImage üzerinde görüntü açılmıyor. smyya 5 1.792 14-12-2022, Saat: 10:09
Son Yorum: COMMANDX
  XML Dosyayı Grid veya StrinGrid'e Aktarma MuhammedYasir 17 7.175 04-05-2022, Saat: 11:25
Son Yorum: mkysoft
Question TRestResponse (json olarak) veya TFdMemTable'dan grid bileşenine bilgi aktarımı AlpDmr 6 4.066 23-02-2022, Saat: 00:44
Son Yorum: barutali

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi