Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unigui uygulamasını taşıma
İşleyici Eşlemeleri'ne sağ tıklamadan, çift tıklayarak içine girdikten sonra dediği işlemleri yapman gerekiyor.

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
(22-02-2017, Saat: 13:00)ramazan_t Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İşleyici Eşlemeleri'ne sağ tıklamadan, çift tıklayarak içine girdikten sonra dediği işlemleri yapman gerekiyor.

Çift tıkladığımda disable alan ve isapi.dll yok yalnız. Sadece aktif olan üçü var. Nerde hata yapıyor olabilirim ki?
IIS'i Windows Özellikleri Ekle/kaldır seçeneğinden kurarken, uygulama geliştirme özellikleri içinde bulunan ISAPI ve CGI seçeneklerini işaretlememiş olabilirsin.
Bir kontrol et istersen.

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
(22-02-2017, Saat: 13:14)ramazan_t Adlı Kullanıcıdan Alıntı: IIS'i Windows Özellikleri Ekle/kaldır seçeneğinden kurarken, uygulama geliştirme özellikleri içinde bulunan ISAPI ve CGI seçeneklerini işaretlememiş olabilirsin.
Bir kontrol et istersen.

Evet tamda orasıymış adım adım gidiyorum, katkılarınız için teşekkürler.

clip0061.png

clip0062.png

En son bu kaldı sorun. Şöyle next next dediğim günler güzelmiş Smile
IUSR kısmını kullanıcı kısmına nasıl kendim ekleyebilirim?
Kendini eklemene gerek yok ki, IIS web sitesinde IUSR kullanıcısı ile çalışıyor. UNIGUI'nin dökümanında gösterdiği gibi yapman yeterli.

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
(22-02-2017, Saat: 13:28)ramazan_t Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kendini eklemene gerek yok ki, IIS web sitesinde IUSR kullanıcısı ile çalışıyor. UNIGUI'nin dökümanında gösterdiği gibi yapman yeterli.

Mobil için F9 ile derlediğimde aşağıda ki hatayı alıyorum. CTRL+F9 veya Shift+F9 ile hata vermiyor yalnız projeyi de göremiyorum sonucu.

WeoSL-ZEwJ9KnpzrwqDE8ALpWmEYxGDW42kp51Dx...w1920-h955
Zaten bu şekilde normal bir uygulama gibi çalıştıramazsın. Önce projeyi COMPILE ve BUILD edeceksin ve ondan sonra oluşacak .DLL dosyasını IIS üzerinden eklediğin sitenin içine atıp oradan çalıştıracaksın.

IIS 7 kullanıyorsan ek olarak şurada belirtilen ayarları da yapman lazım :
http://www.unigui.com/doc/online_help/is...ctions.htm

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
(22-02-2017, Saat: 13:40)ramazan_t Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Zaten bu şekilde normal bir uygulama gibi çalıştıramazsın. Önce projeyi COMPILE ve BUILD edeceksin ve ondan sonra oluşacak .DLL dosyasını IIS üzerinden eklediğin sitenin içine atıp oradan çalıştıracaksın.

Ben iis de bir türlü çalıştıramadım sonra apache ile denedim çok daha basit bir ayarla çalıştırdım.

http://www.unigui.com/doc/online_help/apache_2_2.htm buradaki yazanları yaptım bende apache 2.4 versiyonu yüklü olduğu için
"Require all granted" satırını ekledim
alias olarak da klasörde dll direk görmediği için
Alias /benimuygulamam "C:/benimklasor/benimuygulamam.dll"

iis ile apache performans vb. olarak karşılaştırma yapan varmı?

“Do. Or do not. There is no try.”
(22-02-2017, Saat: 13:40)ramazan_t Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Zaten bu şekilde normal bir uygulama gibi çalıştıramazsın. Önce projeyi COMPILE ve BUILD edeceksin ve ondan sonra oluşacak .DLL dosyasını IIS üzerinden eklediğin sitenin içine atıp oradan çalıştıracaksın.

11MCWuU9F_s5QMLI-uojgtZpX8OE2jm7ZN9KOhX-...w1920-h955

HTTP Hatası 404.2 - Not Found

İstediğiniz sayfa Web sunucusundaki ISAPI ve CGI Kısıtlama listesi ayarları nedeniyle sunulamıyor. Hatasını aldım iss de sağdan klasöre gözat dediğimde. Kullanıcı kısmında ısur hala görünmüyor

Ayarları baştan inceleyeyim. Teşekkürler.
(22-02-2017, Saat: 13:53)10.Köy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: HTTP Hatası 404.2 - Not Found

İstediğiniz sayfa Web sunucusundaki ISAPI ve CGI Kısıtlama listesi ayarları nedeniyle sunulamıyor. Hatasını aldım iss de sağdan klasöre gözat dediğimde. Kullanıcı kısmında ısur hala görünmüyor

Ayarları baştan inceleyeyim. Teşekkürler.

Önceki mesajımda belirttiğim şu linkteki ayarları da yaptınız mı ? :
http://www.unigui.com/doc/online_help/is...ctions.htm

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi ile web programlama(Unigui, Tms Webcore vs vs..) mbalci 9 3.051 28-04-2025, Saat: 21:10
Son Yorum: poseidon
  Aktif Calısan Unigui Projeri mehmet07 4 1.690 07-03-2025, Saat: 15:34
Son Yorum: yhackup
  Unigui Dll+ Ssl apachi2006 1 785 19-01-2025, Saat: 20:21
Son Yorum: apachi2006
  UniGui Mobil ikurt07 4 1.497 01-11-2024, Saat: 22:11
Son Yorum: ikurt07
  Unigui FastReport DialogPage bydelphi 0 553 18-10-2024, Saat: 11:58
Son Yorum: bydelphi

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi