Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uygulama içi mesajlaşma mantığı
Hangi örnek bilmiyorum ancak TokenOnChange olayı tahmin ettiğim ise muhtemelen yanlış anlaşılmıştır. Tahmin ettiğim doğru ise orası aslında TOKEN aldığınız yer oluyor. Kendiliğinden zaman zaman değişmez yani. Bu tanımdan yola çıkarak süreci anlatayım...

Siz başvuru yaptığınızda hemencecik DeviceID gelir zaten. Bu sadece cihazınız için üretilen unique bir kod.
Bu kod servis tarafında  Google cenahına gönderilir ve listeye alınması talep edilir. Bu talep sonucunda size TOKEN dönecektir.
Bu gecikmeli durum için TokenOnChange eventi oluşturulur ki ancak o zaman mesaj alımı için uygun olduğunuz kesinleşir.
Dönen TOKEN sizin mobil cihazınızın irtibat kod numarası niteliğindedir. Mesaj gönderilirken bu kodla gönderim yapılır.

EK bir bilgi..
"Topic" şeklinde gruplama yapmak yerine her cihaz için daha sonra dilediğiniz zaman değiştirebileceğiniz alt gruplar için alan belirlemenizi öneririm.

Aşağıdaki örnek benim uyguladığım şekliyle (5) grup belirledim. Bu sadece 5 grup değil farklı gruplar ile ilişkili birleşim kümesi oluşturmak için kategori grubu gibi düşünün.

* Böylece (5) farklı kombinasyonda sayısız kullanıcı grupları oluşturabilirsiniz.
* Gönderimden hemen önce tüm tabloyu bir defa dolaşıp dilediğiniz grup veya gruplar ile örtüşen GRUPID bilgisine göre uygun olan DeviceTOKEN'ları bir String Array içine koyup hepsine sırayla Push Mesaj atarsınız.

ygfimmbuu5tet8okte6e.png
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(08-01-2022, Saat: 17:38)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hangi örnek bilmiyorum ancak TokenOnChange olayı tahmin ettiğim ise muhtemelen yanlış anlaşılmıştır. Tahmin ettiğim doğru ise orası aslında TOKEN aldığınız yer oluyor. Kendiliğinden zaman zaman değişmez yani. Bu tanımdan yola çıkarak süreci anlatayım...

Siz başvuru yaptığınızda hemencecik DeviceID gelir zaten. Bu sadece cihazınız için üretilen unique bir kod.
Bu kod servis tarafında  Google cenahına gönderilir ve listeye alınması talep edilir. Bu talep sonucunda size TOKEN dönecektir.
Bu gecikmeli durum için TokenOnChange eventi oluşturulur ki ancak o zaman mesaj alımı için uygun olduğunuz kesinleşir.
Dönen TOKEN sizin mobil cihazınızın irtibat kod numarası niteliğindedir. Mesaj gönderilirken bu kodla gönderim yapılır.

EK bir bilgi..
"Topic" şeklinde gruplama yapmak yerine her cihaz için daha sonra dilediğiniz zaman değiştirebileceğiniz alt gruplar için alan belirlemenizi öneririm.

Aşağıdaki örnek benim uyguladığım şekliyle (5) grup belirledim. Bu sadece 5 grup değil farklı gruplar ile ilişkili birleşim kümesi oluşturmak için kategori grubu gibi düşünün.

* Böylece (5) farklı kombinasyonda sayısız kullanıcı grupları oluşturabilirsiniz.
* Gönderimden hemen önce tüm tabloyu bir defa dolaşıp dilediğiniz grup veya gruplar ile örtüşen GRUPID bilgisine göre uygun olan DeviceTOKEN'ları bir String Array içine koyup hepsine sırayla Push Mesaj atarsınız.

ygfimmbuu5tet8okte6e.png

Hayır hocam onchangeFCM şeklinde bir event var tokken değişimi olursa hocam bu olay tetikleniyormuş hala denemeleri yapmadım. Başka bir bölümünde ilerliyorum hocam o kısıma çok yoğun bir şekilde bir giriş yapacağım yakında.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ios için uygulama derleme codder71 18 498 Dün, Saat: 08:25
Son Yorum: RAD Coder
  Android Uygulama İkonu ARM 2 414 11-11-2025, Saat: 12:15
Son Yorum: ARM
  Apple Store'a Uygulama Yükleyebilen Arkadaşlarla Yardımlaşma... Jakarta2 23 4.007 04-10-2025, Saat: 16:51
Son Yorum: tavsanlili
  google play ve apple storede ücretli uygulama yayınlamak barissagir 4 834 15-09-2025, Saat: 15:03
Son Yorum: barissagir
  Uygulama üzerinden Wifi Bağlanma ? nurah 4 1.057 28-08-2025, Saat: 10:50
Son Yorum: nurah

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi