Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi 10.4.2 İçin xcode Sürümü
Merhabalar,

Projemi Mac tarafında çalıştırmak istiyorum. 

Delphi 10.4.2 Kullanıyorum. 

Bilgisayarıma Sanal Mac işletim sistemi kurdum. 
Xcode 11 kurulu. Sdk Ios 10.3.1 Simulator, Daha Sonra Ios 12.4 Simulator Kurdum. 

İphone 7 ( Ios 10.3 İle derlediğim zaman Mac Tarafında aşağıdaki uyarıyı alıyorum program açılıyor. Fakat yazdığım kodlar çalışmıyor.)

needs be updated
this app will not work with fature versions of ios.
the developer of this app needs to update it to improve its compatibility

İphone 7 ( Ios 12.4 ile Derlediğim zaman program açılmadan geri kapanıyor. )

Daha önce Delphi 10.3.1 Kurulu iken Ios ta uygulamamı çalıştırabiliyordum. 10.4.2 Geçince böyle bir sorun ile karşılaştım. 

Acaba xcode 11 değilde farklı bir sürüm mü kurmak lazım veya farklı bir çözüm yolu nedir. 

İlk hedefim simulatorde çalıştırmak sonrası fiziksel iphone 7 cihazına aktarmak.

Yardımcı olur musunuz.

Ek Dosyalar Resimler

(02-04-2022, Saat: 23:43)sadoal351 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,

Projemi Mac tarafında çalıştırmak istiyorum. 

Delphi 10.4.2 Kullanıyorum. 

Bilgisayarıma Sanal Mac işletim sistemi kurdum. 
Xcode 11 kurulu. Sdk Ios 10.3.1 Simulator, Daha Sonra Ios 12.4 Simulator Kurdum. 

İphone 7 ( Ios 10.3 İle derlediğim zaman Mac Tarafında aşağıdaki uyarıyı alıyorum program açılıyor. Fakat yazdığım kodlar çalışmıyor.)

needs be updated
this app will not work with fature versions of ios.
the developer of this app needs to update it to improve its compatibility

İphone 7 ( Ios 12.4 ile Derlediğim zaman program açılmadan geri kapanıyor. )

Daha önce Delphi 10.3.1 Kurulu iken Ios ta uygulamamı çalıştırabiliyordum. 10.4.2 Geçince böyle bir sorun ile karşılaştım. 

Acaba xcode 11 değilde farklı bir sürüm mü kurmak lazım veya farklı bir çözüm yolu nedir. 

İlk hedefim simulatorde çalıştırmak sonrası fiziksel iphone 7 cihazına aktarmak.

Yardımcı olur musunuz.

Ek Dosyalar Resimler

Xcode 13 denediniz mi hocam?
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

(03-04-2022, Saat: 20:35)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Xcode 13 denediniz mi hocam?

Xcode 13 indirdim.  işletim sistemi uyumsuz hatası aldım. İşletim Sistemini yükseltiyorum. 

Bittiği zaman Deneme yapıp bilgi vereceğim. Teşekkürler

Ek Dosyalar Resimler

(04-04-2022, Saat: 11:48)sadoal351 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(03-04-2022, Saat: 20:35)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Xcode 13 denediniz mi hocam?

Xcode 13 indirdim.  işletim sistemi uyumsuz hatası aldım. İşletim Sistemini yükseltiyorum. 

Bittiği zaman Deneme yapıp bilgi vereceğim. Teşekkürler

Xcode'un yeni sürümünde de çalışmayacaktır. 

Kaynak: PlatformStatus

Simulator testlerinizi iOS 10.x SDK sürümleri ile gerçekleştirebilirsiniz. (Burada bahsetmiştik)
Begin : = end / 2;
xcode 13 yüklendi. işletim sistemi de güncellendi. 

sdk İos 14.5 kuruldu. fakat çalışmadı. 

Aşağıdaki hatayı aldım. 

Ayrıca;
Fiziksel cihazda denemek için Apple Developer Program ücretini ödemek gerekiyor mu? 

Markete atmayacağım. 5-10 ios cihazı var ona kuracağım sadece. 

Bu konuda bilgi verir misiniz.

Ek Dosyalar Resimler

@sadoal351Yukarıda yeni sürümde de simulator'ün çalışmayacağını sebebi ile birlikte yazmıştım.
Fiziksel cihazda çalıştırmak için iOS Developer programına dahil olmanız gerekiyor. 
Bir cihaz da olsa 100 cihaz da olsa aynı, ücretli üyelik gerektiriyor.
EVet Fiziksel cihazda kullanabilmek için yanlış hatırlamıyor isem 99$ yıllık ücret ödemeniz gerekiyor (Appstore da yayınlamak için).

Yok ben Appstore'da yayınlanmasını istemiyorum, Sadece O belirtilen cihazlarda kullanmak istiyorum yani sadece IPA dağıtmak istiyorum aynı apk gibi diyorsanız da 399'lık Apple geliştirici lisansı almanız gerekmekte.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Apple Store'da yayınlamasanız bile, şirket içi, grup içi vb dağıtımlar için Ad Hoc Distribution yöntemini kullandırıyor. Bu yöntem de ücrete tabidir.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi FMX, geliştirdiğiniz uygulamanın log kaydını alma işlemi muratcelik64 3 290 22-03-2026, Saat: 05:00
Son Yorum: ovural
  Delphi FMX ile geliştirilen projenin yedeğini alma işlemi. muratcelik64 1 170 15-03-2026, Saat: 20:43
Son Yorum: mkysoft
  Çözüldü _ Delphi Community Edition SDK ayarları hatası cinarbil 1 485 12-03-2026, Saat: 10:25
Son Yorum: damert6
  Delphi FMX Enter tuşu (dpad_center) yakalama tarkancengiz 10 2.390 05-03-2026, Saat: 10:26
Son Yorum: RAD Coder
  Konferans sitemi için alt yapı nurah 0 140 03-03-2026, Saat: 11:21
Son Yorum: nurah

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi