Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FDMemTable SavetoFile hatası
Photo 
FdMemTable yi pazar günü bir proje için kullanabilirmiyim diye test edim dedim 

Table içerisine xml den verileri alıyorum bu verileri de bir dosyada saklayım ihtiyaç halinde geri dönerim diye. 

fakat verileri dosyaya kaydederken bir hata veriyor. 

FDMemTable1.SaveToFile('D:\Veri.xml', sfAuto);

Hata olarak da : 

[FireDAC][Stan]-716. Unknown storage format [.xml]. Hint to register it, you can drop component [TFDStanStorageXxxLink] into your project.

Not : xml olarak kaydetmem gerekmiyor dışarıya bir dosya olarak atıp sonra lazım olursa geri çağırmak amacım. 
ama herşeyi denedim hep aynı hata ile karşılaşıyorum internettede araştırdım bir çok kişi aynı sorunu sormuş ama koca google da bir cevap bulamadım. 
onlarda bulamamışlar.
Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan ve hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir.

Hz. Muhammed (sav.)
uses bölümüne FireDAC.Stan.StorageXML unit'ini ekleyip bir dener misiniz.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
(15-08-2022, Saat: 01:13)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: uses bölümüne FireDAC.Stan.StorageXML unit'ini ekleyip bir dener misiniz.

Üstad aynen dediğin gibi oldu sorun yok çalışıyor. 

Ben başka bir şekilde işimi çözmeye karar verdim o şekilde tamamlıyorum ama ihtiyaç halinde bu bilgide bir köşede dursun test ettim bu şekilde çalışıyor.
Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan ve hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir.

Hz. Muhammed (sav.)

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Sistem Bu Uygulamada Yığın Tabanlı Bir Arabelleğin Taştığını Algıladı Hatası sunbeki 0 72 22-03-2023, Saat: 15:25
Son Yorum: sunbeki
  CreateOleObject Geçersiz sınıf dizesi hatası Jakarta2 1 188 03-03-2023, Saat: 12:10
Son Yorum: sabanakman
Photo RLINK32: Too many resources to handle hatası HuseyinF 4 682 28-02-2023, Saat: 16:20
Son Yorum: COMMANDX
  ClientDataSet ve XML - Kaydetme Hatası nehirnnn 3 271 25-02-2023, Saat: 00:42
Son Yorum: Halil Han BADEM
  CoInitialize oluşturma hatası Bay_Y 2 250 20-02-2023, Saat: 16:20
Son Yorum: Bay_Y

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi