Merhaba,
Aynı ağda kullandığım iki bilgisayardan (firebird) liste.fdb databaseye insert, delete ve update yapıyorum.
Uygulama ilk çalıştığı anda databese yoksa create ederek liste.fdb databse oluşturuyorum.
Her iki bilgisayarda da Firebird_3_0 kurulu.
Databasenin olduğu bilgisayarda databaseye işlem yapılınca FDEventAlerter ile uygulama üzerinden işlemi yakalıyorum.
Fakat diğer bilgisayardan databaseye işlem yapılınca FDEventAlerter işlemi yakalamıyor.
Client bilgisayarından işlem neden yakalayamıyorum? Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
Firebird.conf:
#RemoteServicePort = 3050
#RemoteAuxPort = 3051
FDEventAlerter:
Aynı ağda kullandığım iki bilgisayardan (firebird) liste.fdb databaseye insert, delete ve update yapıyorum.
Uygulama ilk çalıştığı anda databese yoksa create ederek liste.fdb databse oluşturuyorum.
Her iki bilgisayarda da Firebird_3_0 kurulu.
Databasenin olduğu bilgisayarda databaseye işlem yapılınca FDEventAlerter ile uygulama üzerinden işlemi yakalıyorum.
Fakat diğer bilgisayardan databaseye işlem yapılınca FDEventAlerter işlemi yakalamıyor.
Client bilgisayarından işlem neden yakalayamıyorum? Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
Firebird.conf:
#RemoteServicePort = 3050
#RemoteAuxPort = 3051
FDEventAlerter:
FDEventAlerter.Connection := FDConnection;
FDEventAlerter.Active := False;
FDEventAlerter.Names.Clear;
FDEventAlerter.Names.Add('LIST INSERT');
FDEventAlerter.Options.Synchronize := True;
FDEventAlerter.Options.Timeout := 10000;
FDEventAlerter.OnAlert := FDEventAlerterAlert;
FDEventAlerter.Register;
FDEventAlerter.Active := True;
procedure TMainForm.FDEventAlerterAlert(ASender: TFDCustomEventAlerter; const AEventName: string; const AArgument: Variant); begin if CompareText(AEventName, 'LIST INSERT') = 0 then begin Caption := TimeToStr(Time); end; end;