Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İki bilgisayar arasında - ÇÖZÜLDÜ
Merhaba,

Aynı ağda kullandığım iki bilgisayardan (firebird) liste.fdb databaseye insert, delete ve update yapıyorum.
Uygulama ilk çalıştığı anda databese yoksa create ederek liste.fdb databse oluşturuyorum.
Her iki bilgisayarda da Firebird_3_0 kurulu.

Databasenin olduğu bilgisayarda databaseye işlem yapılınca FDEventAlerter ile uygulama üzerinden işlemi yakalıyorum.
Fakat diğer bilgisayardan databaseye işlem yapılınca FDEventAlerter işlemi yakalamıyor.

Client bilgisayarından işlem neden yakalayamıyorum? Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Firebird.conf:
#RemoteServicePort = 3050
#RemoteAuxPort = 3051

FDEventAlerter:
   FDEventAlerter.Connection := FDConnection;
    FDEventAlerter.Active := False;
    FDEventAlerter.Names.Clear;
    FDEventAlerter.Names.Add('LIST INSERT');
    FDEventAlerter.Options.Synchronize := True;
    FDEventAlerter.Options.Timeout := 10000;
    FDEventAlerter.OnAlert := FDEventAlerterAlert;
    FDEventAlerter.Register;
    FDEventAlerter.Active := True;

procedure TMainForm.FDEventAlerterAlert(ASender: TFDCustomEventAlerter; const AEventName: string; const AArgument: Variant);
begin
  if CompareText(AEventName, 'LIST INSERT') = 0 then
  begin
    Caption := TimeToStr(Time);
  end;
end;
Selam,
Conf dosyasında Servis ve Aux portları ayarlarken başlarındaki '#' işaretlerini kaldırdıysanız, db nin olduğu bilgisayardaki güvenlik duvarından 3050 ve 3051 portlarına gelen-giden izin vermeniz gereklidir. Bunları yapıp servisi yeniden başlattığınızda sorun ortadan kalkacaktır.

Bunun yanında db nin olduğu bilgisayarda antivirüs programı varsa bu portları engelleyip engellemediğini de kontrol ediniz.
Çok teşekkür ederim.

Harika bir insansınız Allah gönlünüze göre versin.
Allah allah.. Burada benim yorumum vardı.. nereye kayboldu o yorum?
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

"Konu: FDEventAlerter hatası" olarak bir konu vardı, onun altında sizin yorumunuz vardı fakat bende şimdi konuyu bulamıyorum, sanırım onu silip yerine bu konu açılmış.

Düzeltme : Konu FMX bölümüne açılmış orda buldum.
(14-05-2024, Saat: 16:36)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: "Konu: FDEventAlerter hatası"  olarak bir konu vardı, onun altında sizin yorumunuz vardı fakat bende şimdi konuyu bulamıyorum, sanırım onu silip yerine bu konu açılmış.

Düzeltme : Konu FMX bölümüne açılmış orda buldum.

Konu @Kral tarafından silindiği için ulaşamıyordunuz. 
FDEventAlerter hatası konusu geri getirildi. 
@Kral, Forum kuralları 26. maddeye istinaden 24 saat uzaklaştırma almıştır.
Begin : = end / 2;

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [ÇÖZÜLDÜ] FB 2.5 Alan tipi değiştirme mcuyan 0 788 28-07-2023, Saat: 02:43
Son Yorum: mcuyan
  İki Tablo Arasında Olmayan Kayıtları Listelemek sunbeki 3 2.344 13-05-2021, Saat: 22:08
Son Yorum: sunbeki
  Firebird 2.58 - 2.59 arasında farkettiğim İlginç ekleme COMMANDX 4 2.715 27-03-2021, Saat: 23:46
Son Yorum: QuAdR
  Tarih formatı (ÇÖZÜLDÜ) baloglurecep 16 10.728 01-12-2020, Saat: 08:27
Son Yorum: baloglurecep
Thumbs Up iki tablodan iç içe sorgu problemi (sorun çözüldü) baloglurecep 16 12.076 16-04-2020, Saat: 02:04
Son Yorum: pro_imaj

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi