Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lazarusda exe mb dusurme
selamlar exe dosyam 160 mb dayandi
kapasiteyi dusurmek icin ne yapabilirim
import edilen resimlerde ayiklama yapmak istiyorum bu resimleri nerde sakliyor 

saygilarimla
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Dosya boyutunun ne kadarı resimlerden oluşuyor?
Resimler bmp mi yoksa jpg veya başka bir format mı?

Exe boyutlarını küçülten çeşitli araçlar bulunmakta. Buradaki küçültme diskde kapladığı alanı kapsamakda. Bir çeşit zipleme gibi düşünün ama uygulama çalışabilir şekilde.

Ücretsiz araçlardan bir tanesi upx. https://upx.github.io/

Şuradada daha önce açılmış delphican konusu var: https://www.delphican.com/showthread.php?tid=1286

Ekleme: Resimler jpg formatında ve çok fazla yer kaplıyorsa, yukarıdaki exe sıkıştırma araçları boyut küçültmeyi yeterli seviyede yapamayabilir.

Fikir vermesi açısından: Benim yaptığım uygulamalarda exe boyutunu 1/3 üne kadar indirebiliyor.

Not: UPX li exe virüs uyarısı verebilir.
RESIMLER png genelde exe gomulen resimlere gormek istiyorum bunun bir yolu yok mu.
import ettiklerimi kuculttum
ama exe dekiler ne durumda gormek istiyorum belki dikkat etmeden buyuk kapasiteli bir resim eklemisimdir kontrol etme imkani yok mu
exe icine gomulu resimleri gormek icin ne yapmak lazim
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.

Projenin Resource kısmında yok mu?
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

ne kadarlık resim kullanıyorsun ki ve neden exe içinde tutuyorsun ki , dosya dizinine indir resimleri oradan yüklet veya bulut kullan. Ben https://cloudinary.com/ kullanıyorum ücretsiz paketi bile yetiyor.
(27-01-2025, Saat: 21:17)sadikacar60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: RESIMLER png genelde exe gomulen resimlere gormek istiyorum bunun bir yolu yok mu.
import ettiklerimi kuculttum
ama exe dekiler ne durumda gormek istiyorum belki dikkat etmeden buyuk kapasiteli bir resim eklemisimdir kontrol etme imkani yok mu
exe icine gomulu resimleri gormek icin ne yapmak lazim

Lazarus özelinde tecrübem yok ama;

Eklediğiniz resimlerin  (png) boyutlarını toplayın, bu değer, exe boyutunuzda resource olarak eklediğiniz resimlerin toplam boyutunu verecektir. Diğer bir ifade şekli ile, resource olarak eklenen dosyanın boyutu neyse, bu değer kadar exe boyutu artar.

Resimleriniz proje klasöründe veya başka bir yerde derli toplu duruyorsa hepsini seçip boyutu öğrenmek çok kolay, resimler diskde farklı farklı yerlerde ise bu durum biraz vaktinizi alabilir.
(27-01-2025, Saat: 18:28)sadikacar60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: selamlar exe dosyam 160 mb dayandi

saygilarimla

Selam,
Üst menude,  Project->Project Options->Compiler Options -> Debugging kısmındaki bütün check leri kaldırırsanız exe boyutunuz düşecektir.
Projenin Resource kismi yok malesef birsey bulamadim

Videoda anlatıldığı şekilde yaparsanız exe boyutu düşecektir ben de bu şekilde exe boyutunu düşürüyorum.

(27-01-2025, Saat: 18:28)sadikacar60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: selamlar exe dosyam 160 mb dayandi

saygilarimla

Merhaba,
Eğer projenizde TImage benzeri container tarzı yüksek meblağlı malzeme taşıyan bileşen varsa bunların içeriklerini design time'de değil runtime'de yükleyin. Ayrıca png resimler jpg'ye göre 3 kat daha fazla yer tutarlar. Onları jpg'ye çevirin.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Azerbaycan manatı simgesi (₼) win7 de lazarusda kullanamiyorum. sadikacar60 6 1.030 30-06-2024, Saat: 10:15
Son Yorum: mrmarman
  lazarusda form create sorunu sadikacar60 1 599 28-06-2024, Saat: 18:22
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  çözüldü-lazarusda md5 işlemi hk. sadikacar60 3 2.844 06-04-2020, Saat: 22:13
Son Yorum: ihalilcoban

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi