02-02-2025, Saat: 22:24
Delphi'de diğer IDE'ler içerisinde kullan Githhub Copilot, Codeium, CodeGPT gibi bazı yapay zeka kod yardımcıları türünden bir eklenti kullanan var mıdır? Varsa tavsiye edeceği bir eklenti var mıdır?
|
Delphi için yapay zeka kod yardımcısı eklentisi
|
|
02-02-2025, Saat: 22:24
Delphi'de diğer IDE'ler içerisinde kullan Githhub Copilot, Codeium, CodeGPT gibi bazı yapay zeka kod yardımcıları türünden bir eklenti kullanan var mıdır? Varsa tavsiye edeceği bir eklenti var mıdır?
Delphi 12.2 ile var. Sanırım açık kaynak bir projeyi dahil etmişler.
Burada OpenAI ve Claude ücretli API kullanmanız gerekecek. Diğer yol Cursor, WindSurf gibi uygulamalara "yeni bir boş Delphi VCL projesi oluştur" gibi girişler ile kodlama yaptırabiliyorsunuz. Ücretsiz seçenekleri var. Bunlar dışında Visual Studio Code için pascal/Delphi ve Copilot eklentisi kurarak kod yazdırıyorsunuz. Ücretsiz seçenekleri var. How to use an external editor like VScode and GitHub Copilot for Delphi 11 Alexandria? - Delphi IDE and APIs - Delphi-PRAXiS [en]
Açıkçası bunun ilk tanıtıldığı toplantıya katılmıştım kızmasınlar ama yarısında gülerek çıktım. Resim veriyorlar güya yapay zeka o resmi tarayıp delphi kodlarını yaratıyordu falan
Ben şimdiye kadar çalışan bir delphi kodu alamadım bu yapay zekalardan. Çok iyi html yazıyor onun dışında ne adam akıllı .net yazıyor ne de delphi , hele delphi konusunda çok beceriksizler. çalacak açık kaynaklı kod bulamıyorlar sanırım sallıyorlar. Yapay zekadan istenen ve yapay zekanın delphi için ürettiği kodun görseli : ![]()
04-02-2025, Saat: 11:57
Merhaba,
Konuyla özünde bağlantılı bir bilgi paylaşmak isterim ; "Yapay zekaya tamamı dolu bir şarap kadehi çizdiremezsiniz. Çünkü şarap kadehe her zaman yarım doldurulur..."
04-02-2025, Saat: 12:45
(04-02-2025, Saat: 11:57)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Bir ticari programımız var. Ortağım programı WooCoomerce'e entegre etmek istiyordu. Programcılıkla hobi olarak uğraşan bir müşterimiz yapay zekaya yarım saatte VB.Net dilinde komple çalışan bir program yazdırdı. Stokları gönderiyor, girilen siparişleri programa yüklüyor. Bazı sıkıntılar olabilir ama yapay zeka küçümsenecek bir şey değil. Özellikle kodlama konusundaki yetenekleri her geçen gün artıyor.
Güzel bir reklam mottosu vardı. "Kontrolsüz güç güç değildir"
Kod yazdırıp bunu muayene edebilecek seviyede yazılım bilgisi ile donatılmışsak tadından yenmez. Naçizane benzetme yapmak istesem, araçlardaki yokuş destek sistemi vardır hani harekete geçene kadar siz gaza basarken araç geri kaçmasın diye kısa süreliğine fren basılı kalır (hill holder), yapay zeka kod yazdırma işini buna benzetiyorum (şimdilik). Takıldığımız yerde google taraması öncesi anahtar kod üretiyor. Ayrıca hep eleştirdiğim bir konu vardı, problemimizi ifade etmek konusunda eksiğimiz. Prompt yazarken farkındalık da artıyor
Saygılarımla
Muharrem ARMAN ![]()
04-02-2025, Saat: 20:00
(04-02-2025, Saat: 11:57)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Ben bir kaç deneme yaptım ve her seferinde yarım olmasına rağmen dolu olduğunu iddia etti, gerçekten böyle bir fenomen mi var?
04-02-2025, Saat: 21:16
04-02-2025, Saat: 21:21
(04-02-2025, Saat: 12:45)csunguray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir ticari programımız var. Ortağım programı WooCoomerce'e entegre etmek istiyordu. Programcılıkla hobi olarak uğraşan bir müşterimiz yapay zekaya yarım saatte VB.Net dilinde komple çalışan bir program yazdırdı. Stokları gönderiyor, girilen siparişleri programa yüklüyor. Bazı sıkıntılar olabilir ama yapay zeka küçümsenecek bir şey değil. Özellikle kodlama konusundaki yetenekleri her geçen gün artıyor. Yapay zekayı aksine hafife alınmaması gerektiğini daima söyleyenlerdenim. Müthiş ötesi bir teknoloji. İnsanların özellikle de yazılım alanındakilerin en büyük yanılgılarından birisi yapay zekaya cümleler halinde ne yapılmak istenildiğini yazıp kusursuz sonuç beklemek oluyor maalesef. Yapboz misali işlemler sorarak yaptırılamayacak bir proje olduğunu sanmıyorum. Yeter ki anlatmayı bilin. |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
| Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
| yapay zeka delphi | kl007 | 9 | 616 |
26-02-2026, Saat: 09:12 Son Yorum: mrmarman |
|
| Win 11 ve Delphi 7 Minimize sorunu. | enigma | 7 | 493 |
11-02-2026, Saat: 10:27 Son Yorum: RAD Coder |
|
|