31-07-2017, Saat: 10:43
Merhabalar,
Mobil platform ile ilgili testlere devam ediyorum ve bazı problemler ile karşılaşıyorum.
UNIDAC bağlantı kütüphanesi ile direk olarak uzak sunucuya bağlanabiliyoruz.
Şimdi ilk problem kayıt çekerken bir "Bekleme" ekranı göstermek istiyorum fakat işlem main thread içinde gerçekleştiği için bekleme ekranı görünmüyor.
Ben de ilk olarak TThread ile CreateAnonymousThread metodunu kullanarak denedim bekleme ekranında problem kalmıyor. Kayıtlarda çok güzel geliyor fakat bu sefer de TListview kafasına göre işler yapmaya başlıyor
Tüm liste geliyor bazen sadece tek bir kayıt gösteriyor bazen ise tüm kayıtlar geliyor ama bir tane Fieldın verisi boş geliyor..
Belki Thread saçmalıyordur dedim ve ITask denedim onda da aynı problem var.
TRestRequest de olduğu gibi ExecuteAsync gibi bir method u nasıl kullanara bilirim?
Dipçe;
ListView.beginUpdate - EndUpdate i de denedim.
Dataset lerde DisableControls ve EnableControls de kullandım.
Geliştirme ve Test Ortamı
Delphi Tokyo
Samsung J7 Prime - Android 6.0
Teşekkürler.
İyi çalışmalar.
Mobil platform ile ilgili testlere devam ediyorum ve bazı problemler ile karşılaşıyorum.
UNIDAC bağlantı kütüphanesi ile direk olarak uzak sunucuya bağlanabiliyoruz.
- Uzak MSSQL Servera bağlantı yapıyorum.
- 100 Satır 4 kolon bilgi çekiyorum.
- Listview ile dataset birbirine LiveBinding ile bağlıyorum.
- FetchAll özelliği kapalı.
Şimdi ilk problem kayıt çekerken bir "Bekleme" ekranı göstermek istiyorum fakat işlem main thread içinde gerçekleştiği için bekleme ekranı görünmüyor.
Ben de ilk olarak TThread ile CreateAnonymousThread metodunu kullanarak denedim bekleme ekranında problem kalmıyor. Kayıtlarda çok güzel geliyor fakat bu sefer de TListview kafasına göre işler yapmaya başlıyor
Tüm liste geliyor bazen sadece tek bir kayıt gösteriyor bazen ise tüm kayıtlar geliyor ama bir tane Fieldın verisi boş geliyor.. Belki Thread saçmalıyordur dedim ve ITask denedim onda da aynı problem var.
TRestRequest de olduğu gibi ExecuteAsync gibi bir method u nasıl kullanara bilirim?
Dipçe;
ListView.beginUpdate - EndUpdate i de denedim.
Dataset lerde DisableControls ve EnableControls de kullandım.
Geliştirme ve Test Ortamı
Delphi Tokyo
Samsung J7 Prime - Android 6.0
Teşekkürler.
İyi çalışmalar.
Amatör Küme Bilgisayar Programcısı