02-08-2023, Saat: 13:57
(02-08-2023, Saat: 13:42)Halil Han BADEM Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02-08-2023, Saat: 13:30)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende aynı yolda gidiyor gibiyim
WEB için ReactJS (Karar verdim)
Mobil Tarafta React Native (Karar Verdim)
Veri Tabanı için PostgreSQL ( Karar Verdim)
BackEND için kafam karışık sadece
Neden sorumu buraya sordum elphide kod yazdığım için hangisini öğrenmem kolay olur diye bilgi almak istedim.
Bu arada Halil hocam size de şöyle bir soru yöneltsem :
Delphide kod yazan birisi için NodeJS mi daha kolay öğrenilir Python (Django freamwork) mü.
NodeJS tercih etmenizi öneririm. Delphi'de kod yazan birisi için NodeJS öğrenirken -öğrenme geçmişiniz yok ise- sadece tek bir alanda zorlanır o da async fonksiyonlar kısmında. Bunun da mantığını kavramanız çok kısa sürecektir. Bu yüzden ısrarla NodeJS özellikle API tarafında ExpressJS + Sequelize ile harika işler çıkarabiliyorsunuz.
ReactJS ile bir projeye başladım ama henüz tamamlayamadım.
https://app.amareci.com
demo@amareci.com
demo321
uygulamanın çalışabilir bir tarafı henüz yok, ReactJS + Redux ile ön yüz çalışması (UI kit hazırdır), NodeJS + Express + Sequelize ile backend yazdım. Veritabanı olarak PostgreSQL kullandım. Fikir vermesi açısından inceleyebilirsiniz.
Siteyi inceledim güzel gidiyor daha yolun çok başındasınız anladığım kadarıyla.
Bende bir yerden eğitimlere başlasam iyi olacak
ReactJs - NodeJs - React Native - PostgreSQL şeklinde ilerlerken önerileriniz doğrultusunda bir yapı kurmaya çalışacağım.
Zaman ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim.
Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan ve hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir.
Hz. Muhammed (sav.)
Hz. Muhammed (sav.)