Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni Bir Dil için Tavsiye
(02-08-2023, Saat: 13:42)Halil Han BADEM Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-08-2023, Saat: 13:30)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Bende aynı yolda gidiyor gibiyim
 WEB için ReactJS   (Karar verdim)
 Mobil Tarafta React Native  (Karar Verdim)
 Veri Tabanı için PostgreSQL  ( Karar Verdim)
 BackEND için kafam karışık sadece  
 Neden sorumu buraya sordum elphide kod yazdığım için hangisini öğrenmem kolay olur diye bilgi almak istedim.

Bu arada Halil hocam size de şöyle bir soru yöneltsem : 
Delphide kod yazan birisi için  NodeJS mi daha kolay öğrenilir Python (Django freamwork) mü.

NodeJS tercih etmenizi öneririm. Delphi'de kod yazan birisi için NodeJS öğrenirken -öğrenme geçmişiniz yok ise- sadece tek bir alanda zorlanır o da async fonksiyonlar kısmında. Bunun da mantığını kavramanız çok kısa sürecektir. Bu yüzden ısrarla NodeJS özellikle API tarafında ExpressJS + Sequelize ile harika işler çıkarabiliyorsunuz. 

ReactJS ile bir projeye başladım ama henüz tamamlayamadım. 

https://app.amareci.com
demo@amareci.com
demo321

uygulamanın çalışabilir bir tarafı henüz yok, ReactJS + Redux ile ön yüz çalışması (UI kit hazırdır), NodeJS + Express + Sequelize ile backend yazdım. Veritabanı olarak PostgreSQL kullandım. Fikir vermesi açısından inceleyebilirsiniz.

Siteyi inceledim güzel gidiyor daha yolun çok başındasınız anladığım kadarıyla. 
 Bende bir yerden eğitimlere başlasam iyi olacak 

ReactJs - NodeJs - React Native - PostgreSQL  şeklinde ilerlerken önerileriniz doğrultusunda bir yapı kurmaya çalışacağım.  

Zaman ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim.
Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan ve hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir.

Hz. Muhammed (sav.)
(02-08-2023, Saat: 13:57)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-08-2023, Saat: 13:42)Halil Han BADEM Adlı Kullanıcıdan Alıntı: NodeJS tercih etmenizi öneririm. Delphi'de kod yazan birisi için NodeJS öğrenirken -öğrenme geçmişiniz yok ise- sadece tek bir alanda zorlanır o da async fonksiyonlar kısmında. Bunun da mantığını kavramanız çok kısa sürecektir. Bu yüzden ısrarla NodeJS özellikle API tarafında ExpressJS + Sequelize ile harika işler çıkarabiliyorsunuz. 

demo@amareci.com
demo321

uygulamanın çalışabilir bir tarafı henüz yok, ReactJS + Redux ile ön yüz çalışması (UI kit hazırdır), NodeJS + Express + Sequelize ile backend yazdım. Veritabanı olarak PostgreSQL kullandım. Fikir vermesi açısından inceleyebilirsiniz.

ReactJs - NodeJs - React Native - PostgreSQL  şeklinde ilerlerken önerileriniz doğrultusunda bir yapı kurmaya çalışacağım.  

Rica ederim hocam, evet daha başlamadım desem yeridir. Bağımlılıkları, api iskeletini vs. oluşturup sitede nasıl gözüküyor diye bakmıştım. Yakında tekrar geliştirmeye başlayacağım. Seçiminizden pişman olmayacağınıza eminim. Hem hız anlamında hem de diğer performans anlamında.

PostgreSQL için indekslemeleri iyi bir şekilde yaparsanız eşsiz bir hız alırsınız.
NodeJS API sisteminize yüklü miktarda sorgu yükü gelecek ise load balancer yapısını çok kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. (pipe ile)
NodeJS API sisteminizi publish ederken Webpack vb. bir kütüphane ile build etmenizi şiddetle tavsiye ederim. 

Bunlar ilerde işinize yarayacak küçük dipnotlar.

Kolaylıklar diliyorum.
kisisel_logo_dark.png
(02-08-2023, Saat: 14:04)Halil Han BADEM Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-08-2023, Saat: 13:57)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  

Rica ederim hocam, evet daha başlamadım desem yeridir. Bağımlılıkları, api iskeletini vs. oluşturup sitede nasıl gözüküyor diye bakmıştım. Yakında tekrar geliştirmeye başlayacağım. Seçiminizden pişman olmayacağınıza eminim. Hem hız anlamında hem de diğer performans anlamında.

PostgreSQL için indekslemeleri iyi bir şekilde yaparsanız eşsiz bir hız alırsınız.
NodeJS API sisteminize yüklü miktarda sorgu yükü gelecek ise load balancer yapısını çok kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. (pipe ile)
NodeJS API sisteminizi publish ederken Webpack vb. bir kütüphane ile build etmenizi şiddetle tavsiye ederim. 

Bunlar ilerde işinize yarayacak küçük dipnotlar.

Kolaylıklar diliyorum.

Teşekkür ederim 
 Yazdığınız bu güzel bilgileri notladım öğrenme ve geliştirme aşamasında çok işime yaracağından eminim.
Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan ve hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir.

Hz. Muhammed (sav.)
(02-08-2023, Saat: 13:42)Halil Han BADEM Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-08-2023, Saat: 13:30)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Bende aynı yolda gidiyor gibiyim
 WEB için ReactJS   (Karar verdim)
 Mobil Tarafta React Native  (Karar Verdim)
 Veri Tabanı için PostgreSQL  ( Karar Verdim)
 BackEND için kafam karışık sadece  
 Neden sorumu buraya sordum elphide kod yazdığım için hangisini öğrenmem kolay olur diye bilgi almak istedim.

Bu arada Halil hocam size de şöyle bir soru yöneltsem : 
Delphide kod yazan birisi için  NodeJS mi daha kolay öğrenilir Python (Django freamwork) mü.

NodeJS tercih etmenizi öneririm. Delphi'de kod yazan birisi için NodeJS öğrenirken -öğrenme geçmişiniz yok ise- sadece tek bir alanda zorlanır o da async fonksiyonlar kısmında. Bunun da mantığını kavramanız çok kısa sürecektir. Bu yüzden ısrarla NodeJS özellikle API tarafında ExpressJS + Sequelize ile harika işler çıkarabiliyorsunuz. 

demo@amareci.com
demo321

Merhaba,

Demo hesap pasif mi?
(04-08-2023, Saat: 13:09)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-08-2023, Saat: 13:42)Halil Han BADEM Adlı Kullanıcıdan Alıntı: NodeJS tercih etmenizi öneririm. Delphi'de kod yazan birisi için NodeJS öğrenirken -öğrenme geçmişiniz yok ise- sadece tek bir alanda zorlanır o da async fonksiyonlar kısmında. Bunun da mantığını kavramanız çok kısa sürecektir. Bu yüzden ısrarla NodeJS özellikle API tarafında ExpressJS + Sequelize ile harika işler çıkarabiliyorsunuz. 

demo@amareci.com
demo321

Merhaba,

Demo hesap pasif mi?

Merhaba,

Demo hesap sadece veri görüntüleme ve filtreleme işlemini yapar. Kayıt ekleme, güncelleme özelliği dahil değildir. Henüz geliştirme aşamasında. Gelen e-faturalar benim şahıs firmama ait. Nisan, Mayıs aylarını filtreleyerek gelen faturaları listeleyebilirsiniz. HizliTeknoloji e-fatura sisteminin api sistemini kullanıyor.
kisisel_logo_dark.png

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  PAVO Pos Cihaz Entegrasyonu (Yeni Nesil ÖKC) RAD Coder 3 2.619 26-12-2025, Saat: 17:06
Son Yorum: rmzgenius
  Delphi için yapay zeka kod yardımcısı eklentisi csunguray 13 3.290 05-02-2025, Saat: 20:13
Son Yorum: mrmarman
  Delphi 7 kullanıcısı yeni versiyona başlamalımıyım kadir344 2 933 26-01-2025, Saat: 10:35
Son Yorum: enigma
  7d sinema icin video oynatici yapmak hk. sadikacar60 3 960 19-11-2024, Saat: 21:38
Son Yorum: sadikacar60
  Arduino için Delphi seçeneği var mı ? enigma 7 2.107 13-06-2024, Saat: 23:38
Son Yorum: Yasemin

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi