Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TMS Web Core - Genel Bakış
merhaba;
TMS Web Core ile birkaç veriyi veritabanına kaydeden bir program hazırladık diyelim. bu program için web sayfalarında olduğu gibi bir domain adresi ve hosting yeterli oluyormu. yoksa bir windows yada linux sunucusu mu gerekiyor.
(23-04-2022, Saat: 16:27)akuyumcu63 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba;
TMS Web Core ile birkaç veriyi veritabanına kaydeden bir program hazırladık diyelim. bu program için web sayfalarında olduğu gibi bir domain adresi ve hosting yeterli oluyormu. yoksa bir windows yada linux sunucusu mu gerekiyor.
Merhaba,
HTML, JS, CSS çıktısı verdiği için normal bir hosting ve domain işinizi çözecektir. IIS, port vb. işlemler ile ilgilenmenize gerek yoktur. 
İyi çalışmalar.
kisisel_logo_dark.png
@rmzgenius ellerinize, emeklerinize sağlık öncelikle. Garip bir sorum olacak deneme imkanınız olur ise memnun olurum.

TMS Web Core projesi içinde, Delphi kodları ile herhangi bir Win32 api'sini çağırırsak neler oluyor ? Bu API çağrımının JavaScript kodu nasıl üretiliyor ya da üretilebiliyor mu ?
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
(25-04-2022, Saat: 10:06)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @rmzgenius ellerinize, emeklerinize sağlık öncelikle. Garip bir sorum olacak deneme imkanınız olur ise memnun olurum.

TMS Web Core projesi içinde, Delphi kodları ile herhangi bir Win32 api'sini çağırırsak neler oluyor ? Bu API çağrımının JavaScript kodu nasıl üretiliyor ya da üretilebiliyor mu ?

Win32 API çağrımlarını yapamazsınız. TMS Web Core istemci tarafı odaklıdır. Pas2JS aracı ile Delphi sentakslarını JavaScript 'e tercüme etmektedir. Bu nedenle kullanabileceğiniz API 'ler sadece Browser API 'lardır.
merhaba;
mysql de hazırlamış olduğum bir veri tabanım var localhost ta. Bu veri tabanındaki verilere tms web core ile ulaşmak istiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim. Elektron application oluşturup  ElectronMySQLConnection1, ElectronMySQLClientDataSet1, WebDataSource1, WebDBGrid1 bu componentleri ekleyip gerekli bağlantıları yaptıktan sonra derliyorum. 

NPM is not installed hatası veriyor. bunun için ne yapmalıyım.

teşekkür ederim.
(21-05-2022, Saat: 18:31)akuyumcu63 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba;
mysql de hazırlamış olduğum bir veri tabanım var localhost ta. Bu veri tabanındaki verilere tms web core ile ulaşmak istiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim. Elektron application oluşturup  ElectronMySQLConnection1, ElectronMySQLClientDataSet1, WebDataSource1, WebDBGrid1 bu componentleri ekleyip gerekli bağlantıları yaptıktan sonra derliyorum. 

NPM is not installed hatası veriyor. bunun için ne yapmalıyım.

teşekkür ederim.

Oncelikle NodeJs kurmalsiniz: https://nodejs.org/en/download/
npm, nodejs icin paket yoneticisidir.
Verdiğiniz değerli bilgiler için çok tşkler. Oldukça bilgilendirici.
Yapılan uygulama localhostta çalıştırıldığında sorunsuz çalışıyor.
Ama TMSWeb>Debug klasöründe oluşan HTML dosyaları çalışmıyor. (Dosyalar oluşuyor ama işlevselliği yok)
Örneğin araçları kullanarak eklenen buton ve edittext araçları, herşeyden bağımsız oluşan HTML dosyasını açtığımda eklediğim araçlar gözükmüyor. Ve bu işlemi bir HTML tema ile yapıldığında bu sefer eklenen fonksiyonlar çalışmıyor.
Özet: localhost dışında oluşan HTML dosyaları bağımsız çalışmıyor.

Öneri ve yorumlarınız içim şimdiden tşk ederim.
Elinize sağlık çok güzel bir post olmuş
Ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.
Bende denemek için hemen indirdim.Ancak şöyle bir sorunla karşılaştım.
Demolardan simple demoyu çalıştırdığımda Tms Web server başlatılamadı hatası alıyordum.Tms Web Server exe ye yönetici olarak çalıştıra ayarladım.Ancak şimdide
localhost bağlanmayı reddetti uyarısı alıyorum.Acaba neyi eksik yapıyorum?
(Bu arada güvenlik duvarını kapattım.Proje ayarlarından değişik bir port numarası denedim v.b.) ama çözüm olmadı.
Arkadaşlar sorunu şu şekilde çözdüm.
kaldırdım ve tekrardan yönetici olarak kurulum yaptım sorun düzeldi.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  TMS Web Core : Güzel Özellikler-2 rmzgenius 14 7.785 01-01-2025, Saat: 22:09
Son Yorum: bydelphi
  TMS Web Core AI RAD Coder 0 762 23-10-2024, Saat: 08:57
Son Yorum: RAD Coder
  TMS WEB CORE TÜKÇE DİL SORUNU ikurt07 4 2.155 01-10-2024, Saat: 10:03
Son Yorum: oser
  TMS Web Core - WebHttpRequest ile istek dönmüyor RAD Coder 3 1.491 10-05-2024, Saat: 10:20
Son Yorum: rmzgenius
  TMS Web Core - Database bcore 6 3.847 13-04-2024, Saat: 08:12
Son Yorum: erol.micset

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi